Slovenija

Kolar Celarčeva: Glas proti interpelaciji je glas za kakovostno, javno in solidarno zdravstvo

Ljubljana, 13. 09. 2017 06.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Državni zbor na izredni seji na zahtevo SDS že drugič v tem mandatu razpravlja o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Ta je zavrnila vse očitke iz interpelacije. Čeprav bo interpelacijo verjetno prestala, pa je pričakovati pestro razpravo, za katero ima DZ na voljo skoraj 16 ur.

V državnem zboru poteka izredna seja, na kateri poslanci razpravljajo o interpelaciji ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Seja DZ, ki se bo verjetno zavlekla dolgo v noč, se je začela s predstavitvijo stališč predlagatelja interpelacije SDS. Da bi bila interpelacija izglasovana, jo mora podpreti 46 poslancev. Gre za drugo interpelacijo proti Kolar Celarčevi in deveto proti ministru v vladi Mira Cerarja. Tudi prvo interpelacijo proti Kolar Celarčevi so vložili poslanci SDS.

Kolar Celarčeva zavrača vse očitke iz interpelacije

Ministrica za zdravje je na predstavitvi zavrnila vseh pet točk iz interpelacije. Kot je dejala, predlagatelj ni predstavil niti enega samega argumenta, da krši prisego ob imenovanju. Poslance je pozvala, naj se z zavrnitvijo interpelacije tudi ob tej priložnosti opredelijo za kakovostno, javno in solidarno slovensko zdravstvo.

Kolar Celarčeva je očitke iz interpelacije označila kot neutemeljene. Glede očitka soodgovornosti za neukrepanje pri korupciji v zdravstvu je dejala, da pri vodenje ministrstva in vsakodnevnem delu vztraja pri načelu ničelne tolerance do korupcije, a nima možnosti, da bi kar sama preganjala posamezne zdravnike ob sumu korupcije. So pa na ministrstvu uvedli sistem prijavljanja možnega oz. dejanskega konflikta interesov ter sistemske ukrepe na področju skupnih javnih naročil

Milojka Kolar Celarc se zagovarja pred državnim zborom.
Milojka Kolar Celarc se zagovarja pred državnim zborom. FOTO: Aljoša Kravanja

Glede otroške kardiologije je poudarila, da se je kot ministrica v skladu s svojimi pristojnostmi vključevala v reševanje razmer na pediatrični kliniki, predvsem pa ukrepa v smeri urejanja medsebojnih odnosov med zaposlenimi. Odredila je več izrednih strokovnih nadzorov s svetovanjem za področje otroške kardiologije ter imenovala projektni svet za otroško kardiologijo, ki ga vodi mednarodno priznani srčni kirurg Igor Gregorič.

Opozorila je, da so vpleteni v otroški kardiologiji z medsebojnim javnim obtoževanjem namesto strokovne razprave poglobili nezaupanje staršev do tega programa, za ugled zdravnikov in ustanov pa so v prvi vrsti odgovorni zdravniki sami in njihova poklicna združenja, je dodala.

Eden od očitkov v interpelaciji se nanaša tudi na dolge čakalne dobe. Kolar Celarčeva je poudarila, da Slovenija ni edina država s čakalnimi dobami, je pa med redkimi v EU, kjer imajo bolniki neposreden in takojšen dostop do zdravnikov na primarni ravni.

Poudarila je, da je skrajševanje čakalnih dob prioriteta njenega dela in dela vlade. "Ljudje resda čakajo na zdravstvene storitve, ampak dejstvo je, da nekaterim ne bi bilo treba čakati tako dolgo," je dejala in navedla podatek, da je bilo kar 60 odstotkov čakajočih nad dopustno čakalno dobo seznanjenih z možnostjo, da bi lahko do pregleda ali posega v sprejemljivem obdobju prišli drugje, a so to možnost zavrnili.

V SDS menijo, da Kolar Celarčeva ne obvladuje zdravstvenega sistema oziroma situacije v zdravstvu. Očitajo ji, da je soodgovorna za neukrepanje na področju koruptivnih dejanj v zdravstvu, neučinkovito reševanje problematike čakalnih dob ter slabo poslovanje in vedno večjo zadolženost javnih zdravstvenih zavodov.

Tako je na tem seznamu več kot 20.000 bolnikov, ki bi zavrnili zdravstveno storitev, če bi jim jo ponudili, da jo izvedejo že jutri, saj ali čakajo na konkretnega zdravnika ali so uvrščeni na poznejši termin po lastni želji ali niso zmožni za poseg itd. Sicer pa problem dolgih čakalnih dob po ministričinih besedah rešujejo tako z dodatnim denarjem kot tudi z zakonodajnimi rešitvami, ki bodo na seji DZ v sprejemu prihodnji teden.

Odzvala se je tudi na očitek glede slabega poslovanja zdravstvenih zavodov. Poudarila je, da se je zdravstvu v zadnjih osmih letih odneslo več kot milijardo evrov, pri čemer pa so pravice ostale enake in noben bolnik ni ostal brez oskrbe. To rešujejo z interventnim zakonom, o katerem bodo poslanci odločali prihodnji teden, poleg tega bodo do 15. novembra pripravili ukrepe, ki bodo omogočili dvig cen zdravstvenih storitev v prihodnjem letu. Sistemsko pa to težavo rešujejo z novim zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter z zakonom o dolgotrajni oskrbi, ki ga z ministrstvom za finance nameravajo uskladiti do konca meseca.

Na očitek, da pripravlja zakonodajo v nasprotju s slovensko in evropsko zakonodajo, pa je dejala, da jo preseneča, da očitek leti predvsem na tiste predpise, ki urejajo vprašanja javnega in zasebnega na področju zdravstva. Kot je dejala, je zavzemanje predlagateljev interpelacije za privatizacijo zdravstva v nasprotju z večinskim mnenjem prebivalstva, saj dve tretjini podpirata javni, solidarni in dostopni zdravstveni sistem.

Dejala je, da so zakoni, ki jih predlaga, nujne spremembe v zdravstvu in so v korist bolnikom, ne pa posameznim interesnim skupinam in kapitalu. "Ko boste čez nekaj dni odločali o zakonih, boste lahko upravičeno ponosni, da ste potrdili pomembne spremembe, ki izboljšujejo slovenski javni zdravstveni sistem," je še dejala poslancem.

Kritike na račun Kolar Celarčeve tudi od poslancev, ki interpelacije ne bodo podprli

Poslanske skupine so predstavile svoja stališča do očitkov v interpelaciji zoper ministrico. Podporniki interpelacije nizajo očitke na račun ministrice, a do nje so kritični tudi nekateri poslanci, ki sicer interpelacije ne nameravajo podpreti. Razprava bo predvidoma trajala do pozno zvečer.

V poslanski skupini NSi bodo interpelacijo podprli. Ministrica je po oceni Jerneja Vrtovca odgovorna za to, da se v zadnjih treh letih zdravstveni sistem ni izboljšal, stvari so se celo še poslabšale. "Razmere so na meji alarmantnega stanja," je dejal. Po oceni NSi se sistemske korupcije v zdravstvu v preteklosti ni dovolj zavzeto preganjalo, posledično so slabe prakse postale popolnoma običajne, korupcija se je zakoreninila v zdravstveni sistem. Spomnil je tudi na dogajanje v programu otroške srčne kirurgije in na otroški kardiologiji pediatrične klinike. "Zaradi slabih odnosov umirajo otroci. Prvi odgovoren v državi, ki mora ukrepati, je minister za zdravje," je poudaril.

Poslanska skupina Levica interpelacije ne bo podprla. Kot je v njihovem imenu pojasnil poslanec Miha Kordiš, na Kolar Celarčevi stoji ali pade aktualna zdravstvena reforma, četudi je ta morda preskromna. Kot je dejal, se z razrešitvijo ministrice čakalne dobe ne bi skrajšale, razmere na UKC Ljubljana pri otroški srčni kirurgiji pa se ne bi izboljšale. "Prepričan sem, da bi v vodo padla ukinitev dopolnilnega zavarovanja in omejevanje koncesij," je dejal Kordiš, ki ne vidi v koaliciji "niti enega politika, ki bi razumel, kako pomembni so ti ukrepi".

V poslanski skupini nepovezanih poslancev bodo o interpelaciji glasovali različno, medtem ko jo bo poslanec Bojan Dobovšek podprl, je preostali trije poslanci ne bodo, je uvodoma napovedala Alenka Bratušek. "Interpelacija ne bi spremenila nič. Ministrica, vlada in koalicija so odgovorni, da je stanje v zdravstvu takšno, kot je. Prav je, da nosijo odgovornost za to," je dejala. Podobno kot že predhodni govorci je izpostavila izgube bolnišnic in podaljševanje čakalnih dob. "Prvič v zgodovini naše države čakajo tudi bolniki z rakom," je opozorila. Prav tako še vedno ni "obljubljene zdravstvene reforme". "Narejenega ni nič, kar so zapisali v koalicijsko pogodbo," je ocenila poslanka in kritizirala tudi kadrovanje na vodilna mesta v zdravstvu.

Ministrica Kolar Celarčeva
Ministrica Kolar Celarčeva FOTO: POP TV

V SMC podpirajo delo ministrice, zato bodo glasovali proti interpelaciji, je dejala Simona Kustec Lipicer. Po njenem mnenju je Kolar Celarčeva do danes naredila pomembne premike v modernizaciji zdravstva in zaščiti javnega zdravstvenega sistema, medtem ko so ob prevzemu mandata nasledili zdravstveni sistem, ki je nazadnje doživel prenovo po osamosvojitvi. Ob tem je opozorila, da je velik del politične javnosti, ki danes glasno kritizira delo Kolar Celarčeve, "ni prišel neomadeževan do te točke, na takšen ali drugačen način ste bili vpleteni v več kot 20 letno nazadovanje". Te politične akterje pa je označila za "molčeče priče, ki so dolga leta nemo gledale, kaj se dogaja, danes pa ste najbolj glasne kritičarke sprememb". "Motijo vas preboj, iz vas kričijo interesi, ki so vesolje oddaljeni od interesov ljudi, bolnikov," je dodala.

Nada Brinovšek (SDS) pa meni, da se hecno sliši trditev ministrice, vlade in koalicije, da je naš zdravstveni sistem dober. "To sprenevedanje meji že na pravljico o cesarjevih novih oblačilih. A se bo že našel kak korenjak, ki bo povedal, da je cesar nag," se je vprašala. Kot je ugotavljala, koalicija drži skupaj tudi za ceno zdravja ljudi. "Čez pol leta nas bodo volivci povprašali po našem zdravju," je ocenila. Dodala je še, da bi od ministrice pričakovali, da bo na interpelacijo odgovarjala z dejstvi, ne pa s "prostim spisom".

V poslanski skupini DeSUS interpelacije večinsko ne bodo podprli, a ne ker bi podpirali ministrico, ampak ker podpirajo premierja Mira Cerarja, ker ne želijo destabilizirati vlade in ker nekaj mesecev pred volitvami menjava ni smiselna. Obenem jih čudi, da Cerar ministrico še podpira. Poslanec DeSUS Franc Jurša namreč v predstavitvi stališča poslanske skupine ni skoparil s kritikami ministrice, ki da "z neukrepanjem, izbiranjem napačnih prioritet in odlašanjem pri sprejemanju odločitev ogroža ravno to, kar najbolj zagovarja - javno zdravstvo". "Rešitev, kako bomo financirali naše zdravstvo, še vedno nimamo, zato ne gojimo več upanja, da bi tako zahteven in pomemben zakon lahko sprejeli v tem mandatu," je dejal.

Iz podobnih razlogov večinsko ne bodo podprli interpelacije tudi v SD. Kot je dejala Bojana Muršič, večino mandata poslušajo prazne obljube glede zakona o zdravstvenem varstvu, a do danes razen nedodelanih osnutkov niso videli predloga zakona. "Sistem se nam sesuva, potrebovali bi takojšnje odločitve, mi pa mencamo in mencamo", je opozorila. A glede na to, da je koalicija pred iztekom mandata, v SD ne verjamejo, da bi v tako kratkem obdobju kaj dosegli z novim ministrom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (156)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zulj001
13. 09. 2017 21.56
+1
Naše javno zdravstvo je "najboljše",v njem se da največ pokrast ,zato ni primerljivo z Avstrijskim ali Nemškim.....
staridida
13. 09. 2017 21.11
+2
Pojbić-odlično 5+ -sedi----
sinhron
13. 09. 2017 19.56
-6
To kar počene SDS je njihov način populističnega delovanja , njim ni mar za to ali kdo dela ali ne , ker njihovi ministri , ko so bili v vladi niso naredili nič in še tisto nič ni bilo koristno , delali in povzročali so samo škodo , kaj je naredila njihova ministrica za zdravje poleg tega , da se je gugala na gugalnici z Zidarjem in da je bila teta Urške , Janševe žene , Vizjak je bil najboljši gospodarski minister , ki je prodajal podjetja pod ceno , a za njega so bili to posli stoletja itd ., itd..Skratka nič od nič , zato so pa tudi zafurali Slovenijo !
staridida
13. 09. 2017 19.51
+2
Take rabimo, ki ne naredijo nič od niča-potem ne naredijo niti škode...
FC Chelsea2
13. 09. 2017 19.49
+6
Neki mesecev pred volitvami je brezveze menjati ministra to je izgovor poslancev katastrofa. Da nekdo to reče, ki zastopa ljudstvo to je polom in ni vreden, da opravlja še naprej to funkcijo. torej od teh visoko moralnih poslancev je po njihovo bolje, da ostane slab minister in še naprej slabo dela kot, da bi poiskali novega in da bi vsaj začel spreminjati stvari zanimivo. to je tako kot, da bi nekdo rekel v službi svojemu šefu, ker je december in bodo kmalu prazniki je brezveze, da še kaj delajo kaj mislite, da bi se zgodilo bi šef reku ja sej to maš pa prav verjetno ne isti trenutek bi letel skozi vrata. Ampak našem premierju se pa to očitno zdi dober izgovor.
brezveze13
13. 09. 2017 19.43
+1
saj ni res da je negdo minister ki se še pri 70-desetih oblači v roza kot neka barbika
brezveze13
13. 09. 2017 19.41
+7
kaj da baba hvali samo sebe jo je strah da bo potem zmanjkalo za barvice in kreme
Kalymero
13. 09. 2017 19.20
-4
SDSovci spet malo v meglo brcajo.
JApajaDAja
13. 09. 2017 19.25
+0
venera007
13. 09. 2017 21.45
+1
To gospo bi moral odsloviti Cerar, ni potrebe, da to poskuša SDS. Žalostno.
johanca123
13. 09. 2017 19.06
+8
V tej državi je treba vzet volilno pravico članom upokojenskega društva, ker ta DESUS ima za talca Slovenijo že desetletja.
venera007
13. 09. 2017 21.47
+1
Ali pa volilne liste opremiti samo z imenom JJ, a ne?
zek
13. 09. 2017 18.38
+7
Če nebi vedel kdo je vložil interpretacijo bi mislil da so interpelacijo vložili v DESUSU in SD so v razpravah veliko bolj kritični do ministrice vendar pa vsi po vrsti ob koncu kritik na račun lastne ministrice izpustijo nekaj kar nebi izustilii niti mentalno bolni v kaki psihiatrični bolnišnici in sicer poslanci SD DESUSA pravijo da JE MINISTRICA SICER NE SPOSOBNA IN NE OBVLADUJE RESORJA PA INTERPELACIJE NE BODO PODPRLI SAJ SO ZAZNALI STISKO PREMJEJA CERARJA IN TA PODPORA NI PODPORA NESPOSOBNI MINISTRICI AMPAK JE GLASOVANJE PROTI INTERPELACIJI PODPORA PREMJEJU CERARJU KI PA NE BOSTE VERJELI PODPIRA PRAV TO NESPOSOBNO MINISTRICO heee KAJ TAKEGA SE V BUTALAH NISO BILI SPOSOBNI!!
prašek
13. 09. 2017 18.42
-3
Interpretacijo ???? ...... He he, he. še en guru komentiranja !
prašek
13. 09. 2017 18.43
-2
Kaj pa je SDS interpretirala ????? sam prašam
prašek
13. 09. 2017 18.48
-1
Interpretirali so , konec koncev, svoje stare, že zguljene pesmi , he, he, he, he.
zek
13. 09. 2017 18.49
+3
Pač tipkam s telefona sicer Prašek kot opažam ti težko kaj razumeš tudi če bi bilo napisano brez slovničnih napak hee
prašek
13. 09. 2017 18.51
+0
Interpelacija in interpretacija ????? to se NE moreš zmotit niti na telefonu !!!!!!!! NEMOGOČE !
PS2Xministri
13. 09. 2017 18.53
+0
PRasek da boš ti pisal resnico..NEMOGOČE!
prašek
13. 09. 2017 18.54
-2
s.p. .. In kakšna je tvoja interpretacija , he, he, he.☺☺☺
prašek
13. 09. 2017 18.55
-2
Pa , še enkrat, ponovno ; Napiši mi ENO samo laž, ki sem jo izrekel ! ENO, samo ENO !!!!!!
prašek
13. 09. 2017 18.57
-2
Ne bom več dolgo tu, ker odhajam . Zelo malo časa bom še počakal ☺☺☺
PS2Xministri
13. 09. 2017 18.58
+2
vsaka tvoja podpora levim lopovim je velika laž.
prašek
13. 09. 2017 18.58
-3
Interpretiraj mi eno mojo laž, he, he, he.
prašek
13. 09. 2017 18.59
-2
Moja podpora naj bi bila laž ???????? A se ti sploh zavedaš, kakšne be darije govoriš ?????? Ja, jaz podpiram levico !!!!!!!
prašek
13. 09. 2017 19.00
-2
Tri fakse, dva doktorata, potem pa .. ......... he, he, he.
JApajaDAja
13. 09. 2017 18.18
+0
zastopnik most-a v splitskem ms je pozval bojevitega mahniča na dvoboj v ring.......svečkarji, poiščite novega kandidata za vašo sekto!
proofreader
13. 09. 2017 18.00
+4
Naj si prebere svojo predstavitev in odkljuka, kaj je naredila. Dobila je 150.000 evrov ministrske plače, pa nobenih rezultatov.
ooResnicA
13. 09. 2017 17.49
-1
...kader pa ma Miro da te kap....cccccccc
ooResnicA
13. 09. 2017 17.49
+1
fljfo
13. 09. 2017 17.51
+5
Pa kradljivo Brenčićko predlaga za predsednico...Zelo slaba strategija...Na naslednjih volitvah bo gledal parlament od zunaj
sinhron
13. 09. 2017 18.25
-3
Brenčičeva ni kradla , delovala je v skladu z zakonom , ki ga je sprejela Janševa vlada 2007 - uradni list št 95 ! In vrnila ves denar !
krmeki
13. 09. 2017 16.56
+8
Ministrica v mandatu ni naredila drugega kot na hitro popustila Kuštrinu in dvignila plače zdravnikom (ki že tako niso reveži), medtem pa je zdravstvo v čedalje slabšem stanju.
walter2
13. 09. 2017 17.17
+0
In to zaradi teh istih krepko preplačanih zdravnikov,ki preko svojega zelo močnega in vplivnega lobija že od osamosvojitve dalje ustrahujejo vlade in si samo polnijo svoje žepe,a za paciente jim je malo mar!
Transformerji
13. 09. 2017 16.21
+4
Neverjetno, kjer imamo najbolj pereče probleme v Sloveniji, se pojavi prašek - kot politiki in njihove obljube, ki vse zaprašijo. Potrudi se Prašek, pa spreminjaj svoje geslo, takoj bom vedel, kdo komentira!
prašek
13. 09. 2017 17.32
-5
He, he, he. Saj nisem @šentiljka ! Od leta 2006 sem @prašek in sigurno ne bom spreminjal nicka!. Pa me prav nič ne zanima, a me ti prepoznaš, ali pa ne !!!!!!!! Nicke spreminjate samo desnosučni guruji komentiranja , mi pa, ki smo na drugi strani, nickov NE spreminjamo !!!!!
najvsivedo
13. 09. 2017 17.51
+2
prašek...še to lažeš kar je najbolj očitno da ima komentator ki poda veliko komentarjev na dan najmanj pet ali deset nickov.
PS2Xministri
13. 09. 2017 18.03
+0
NAJ.vedo ...prašek jih ima za svoje laganje najmanj sto...ko preberem komentar od največjega poštenjaka bo še mene kap zadela....najdražejša pokliči rešilca mene je kap.
prašek
13. 09. 2017 18.39
+0
s.p. ........ Ne samo sto, najmanj tisoč jih imam , he, he, he ☺☺☺ LOL
prašek
13. 09. 2017 18.49
+1
In ne sekiraj se, če te kap. Možganska te nikakor ne more !
Mr.
13. 09. 2017 16.07
+18
Glas proti interpelaciji je GLAS ZA NESPOSOBNO MINISTRICO!!! ki ni ni naredila nič drugega kot škodo ljudem in zdravstvenemu sistemu. Pa saj ni da bi govoril... zanima me samo to kako je lahko tako nesposoben osebek vseskozi na vrhu neke strukture... jaz ji ne bi dal za čuvati niti ene ovce kaj šele kaj več! Očitno pa pedigre ne glede na sposobnost nekoga naredi svoje....
prašek
13. 09. 2017 16.10
-9
Veš, tudi ona bi rekla, da svoje ovčice čuvaj kar sam !
Mr.
13. 09. 2017 16.15
+11
Saj jih raje čuvam sam. Delo čuvanja ovac je dokaj enostavno ampak za nesposobne je tudi to prezahtevno.
FC Chelsea2
13. 09. 2017 15.56
+5
Ne gospa ministrica to bi pomenilo, da bo Slovenija še vedno imela zelo nesposobno ministrico za zdravje in da bo Cerar lahko še naprej srečen, da ima popolno nesposobno vlado.
fljfo
13. 09. 2017 15.59
+2
Pazi! Vse, ki se ne strinjajo z vlado Jugosi označijo za Svečkarje....Za njih ni druge variante. Ali se slepo z njimi strinjaš ali si fanatik romarja v Jajce....
Transformerji
13. 09. 2017 15.41
+6
Prašek - sedaj pa daj komentar za moje trditve, ki so napisane spodaj! Če imaš dokaz (jaz imam vse sprintano iz interneta - uradni dokumenti), podaj svoje argumente!
prašek
13. 09. 2017 15.44
-6
Bil je lep sončen dan, ko sem iz traktorja opazil prijetno mlado dekle. In zaradi tega, sem ponoči doživel srčni infarkt ! Po klicu moje najdražejše, je rešilec potreboval sedem minut, da je prišel pome ! In preživel sem prav prijeten teden v sedmem nadstropju UKC. Sestre mlade in prijazne, zdravniki prijazni in vedno nasmejani ......
prašek
13. 09. 2017 15.46
-7
Zdaj pa, ko zagledaš veselega medvedka, katerega uporabljam za avatar, klikni minus in prebiraj naslednji komentar !!!!!
fljfo
13. 09. 2017 15.54
-2
fljfo
13. 09. 2017 15.54
-4
Transformerji
13. 09. 2017 15.36
+6
Vedno komentiram realno: tako sem si že lani priskrbel (kar preko spleta) dokumnete, koliko kaj krije obvezno zdravstveno zavarovanje in koliko dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Če za začetek vzamem primer zobozdravstva in okulistov; 10% krije obvezno ZZ, 90% pa dopolnilno ZZ. Korupcija pa je v vseh vejah našega zdravstvenega sistema. Zato je Vzajemna pacientom za zobe svetovala, naj hodijo ha Hrvaško, ja, če imaš denar, boš pa šel. Če ga pa nimaš, boš pa kljub temu že za osnovne storitve doplačal. Pa je spet odvisno od tega, katerega zobozdravnika imaš - ali nabavljajo material preko korupcijskih slovenskih dobviteljev, ali pa preko spleta. To velja tudi za srčnno kirurgijo in za vse ostalo zdravstvo. Milojka se pa s tem ne namerava spopadati, to je tako, kot bi hotela spremeniti zgodovino!
prašek
13. 09. 2017 15.30
-9
@Transformer ...... Zate imam samo en skromen , nadvse skromen nasvet : Moje komentarje samo preskoči. to bo zelo dobro tudi za tvoje duševno zdravje !
prašek
13. 09. 2017 15.32
-7
To je samo odgovor na tvoje nadvse spoštovano komentiranje : » Transformerji 13.09.2017 14:50:11 0 Prašek, napiši nekaj verodostojega in po možnost preverjenega! , neverodostojnih komentarjev si nihče pameten ne želi brati!«
Transformerji
13. 09. 2017 15.38
+9
Saj jih preskakujem, ampak preveč prostora zavzameš ravno takrat, ko komentirajo tisti, ki napišejo resnico!
prašek
13. 09. 2017 15.40
-7
Veš , resnica je samo ena, samo nekateri jo vidite bolj po svoje ! Jaz komentiram tako, kot resnico vidim jaz. Med ostalimi stvarmi , sem prepričan , da SDS potvarja čisto VSE resnice in je nekaj najslabšega za Slovenijo !!!!!!