Slovenija bi lahko bila kolesarski raj, a potenciala ne znamo izkoristiti ...

Imamo pestro in razgibano pokrajino, razglede, adrenalinske gorske spuste, gozdove, planine, vinorodne griče, rečne ravnice ... Iz kolesarjenja bi lahko pri nas delali velik posel. A se ne znamo iti. Imamo torej vse potrebne pogoje, imamo načrte, obljube, a na terenu se zgodi se zelo malo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Tokrat lahko v rubriki 24UR Inšpektor vidite dobre zglede iz tujine, pa tudi primere dobrih praks v Sloveniji, in kje vse zamujamo, kje vse potenciala za kolesarski razcvet ne znamo izkoristiti  ... 

Zdaj naj bi bilo v Sloveniji v povezavi s kolesarstvom 5.800 delovnih mest, potenciala pa je vsaj za 9.300, ne vseh novih. In to samo na račun razvijanja kolesarstva. To je namreč vse bolj zanimiva in hitro razvijajoča se turistična panoga. Avstrijci se tega dobro zavedajo in znajo to dobro izkoristiti. Le par kilometrov od naše meje kolesarski turizem cveti, na naši strani pa smo, kar se tiče kolesarstva, še vedno bolj kot ne banana država. A obstajajo tudi v Sloveniji svetli zgledi, tudi njih je obiskala ekipa 24UR Inšpektor. 

In ker močno zamujamo pri obljubljeni gradnji kolesarskih poti, so naše ceste za kolesarje pogosto zelo nevarne. Zato v prispevku tudi prepotrebna opozorila o varnosti za vse, ki kolesarijo. Na terenu in na kolesu je stanje preverjala Maja Roš Kanellopulos.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 134
resort 12.08.2017 09:31:04
Vsi bi imeli vse na dosegu rok, a ne bi ne vetrnih elektrarn, na baznih postaj, ne odlagališč, ne tovarn, ne turistov in ne ............... Pa lep dan Slovenci
Več komentarjev