Slovenija

Končno nekaj več sonca in prijetnejše temperature

Ljubljana, 14. 02. 2017 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V prihodnjih dneh bomo deležni nekaj več sonca, po nižinah je sicer dopoldne možna megla. Jutra bodo hladna, čez dan pa se bodo temperature v prihodnjih dneh povzpele nad 10 stopinj Celzija.

Že komaj čakate sonce? V prihodnjih dneh ga bomo končno deležni, prav tako bodo dnevne temperature že precej spomladanske, kar sovpada s starim pregovorom, da sveti Valentin prinese ključe od korenin.

Vam je vremenska napoved všeč?
Vam je vremenska napoved všeč? FOTO: POP TV

Že danes, kot napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso), bo pretežno jasno, v notranjosti države bo sicer zjutraj in dopoldne še nekaj ostankov nizke oblačnosti ali megle. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija. 

Jutri bo jasno, zjutraj in dopoldne bo lahko po nižinah megla. Jasno vreme sicer s seboj prinaša hladna jutra, ko bo med –3 in –8, dnevne pa se bodo nato povzpele nad 10 stopinj Celzija, so zapisali na spletni strani Arsa. Podobno bo tudi v četrtek.

Na Arsu so še dodali, da bo v sredo in četrtek nad nami v višinah topel in zelo suh zrak. Sneg v gorah bo kljub pozitivnim temperaturam večinoma suh ali pomrznjen.

Nekaj več oblačnosti bo v petek na Primorskem, drugod bo še precej jasno z meglenim jutrom. Konec tedna bo po napovedih prevladovalo povečini suho vreme. Oblačnost se bo sicer iz dneva v dan spreminjala, ob prehodih oslabljenih vremenskih front krajevno ni izključeno nekaj kapelj dežja. Dnevne temperature bodo večinoma od 5 do 10 stopinj Celzija. Nekoliko več oblačnosti sicer pomeni, da jutra ne bodo več tako mrzla.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Foen
14. 02. 2017 09.23
-7
končno prijetnejše temperature? ne vem če si želim tega. so še prijaznejše za škodljivce trenutne narave, predvsem pa za Aedesa albopictusa, po domače tigrastega komarja, ki preži na nas s svojo nenasitno nasalno outjekcijo iz vsake najmanjše luknje.
general17
14. 02. 2017 09.30
+11
Foen
14. 02. 2017 09.40
+5
Včasih je potrebno nevedneže kot si ti, malce podučiti. Npr. si vedel, da je osmerozobi smrekov lubadar temno rjav bleščeč hrošč, ki meri od 4,2 do 5,5 mm, da imata oba spola na vsakem obronku koničnika po 4 zobce na približno enaki razdalji, od katerih pa je tretji največji in na vrhu glavičasto odebeljen? Pa npr. to, da je pri samcih odebelitev krepkejša in da poševnine z zobčki verjetno pripomorejo h učinkovitejšem izrivanju črvine iz rovov? Verjetno ne, sedaj pa. Za zaključek le še to, da ima osmeozobi smerekov lubadar, ki uživa v milih zimah, še posebej rad tudi generale in slabe članke.
ochi
14. 02. 2017 11.10
+1