Slovenija
Oglas

Konec tedna bo v Portorožu kraljevala malvazija

Portorož, 24. 03. 2015 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
www.malvazijainfo.info
Komentarji
0

Več kot 50 vinarjev iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije bo obiskovalcem ponujalo 110 vzorcev malvazij.

Obiskovalci bodo v nedeljo in ponedeljek lahko poskusili 110 malvazij, za degustacijski kozarec bo treba odšteti 10 evrov.
Obiskovalci bodo v nedeljo in ponedeljek lahko poskusili 110 malvazij, za degustacijski kozarec bo treba odšteti 10 evrov. FOTO:

Pred 17 leti je Društvo vinogradnikov Slovenske Istre prvič pripravilo festival, posvečen prevladujoči beli istrski sorti vina – malvaziji. Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana se vsako leto odvija v drugi obalni občini, letos pa bo ta festival že drugo leto zapored gostila piranska občina. Tridnevni dogodek bo potekal od sobote do ponedeljka, in sicer v Hotelu Slovenija v Portorožu.

V času degustacij bodo organizatorji vabili tudi na strokovne in kulinarične delavnice.
V času degustacij bodo organizatorji vabili tudi na strokovne in kulinarične delavnice. FOTO:

Tudi letos se bo festivalski vikend začel s kulinarično uverturo. Dogodek, ki bo odprt za širšo javnost, se bo odvijal to soboto, 28. marca, od 19. do 22. ure v Fogolerju v Grand Hotelu Portorož. Domači kuharji iz LifeClass Hotels & Spa bodo v vlogi ambasadorjev lokalnih dobrot iz prvinskih sestavin pripravili tradicionalne jedi tega okoliša.

Malvazije bodo prestol prevzele v nedeljo. Odprtje 17. Festivala Malvazija bo v nedeljo, 29. marca, ob 15. uri v Hotelu Slovenija v Portorožu, dogajanje pa se bo vrstilo vse do ponedeljka zvečer. V dveh dneh bo več kot 50 vinarjev iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije razstavilo 110 vzorcev malvazij. Obiskovalci bodo v nedeljo in ponedeljek lahko poskusili prav vse, za degustacijski kozarec bo treba odšteti 10 evrov.

V času degustacij bodo organizatorji vabili tudi na strokovne in kulinarične delavnice, kjer boste spoznavali različne odtenke te sorte vina in pravilne korake degustacije, predstavili pa vam bodo tudi zmagovalne malvazije, ki so jih vinarji prijavili na tekmovanje "ocenjevanje sommelier Slovenije".

Festival Malvazija 2015
Festival Malvazija 2015 FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3