Slovenija
Oglas

Konec tedna v znamenju Sladke Istre

Koper, 19. 09. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koper bo ta konec tedna prizorišče Sladke Istre, najslajše prireditve v državi.

Najslajša prireditev v državi – Sladka Istra vas bo s sladkimi izdelki iz Istre, Slovenije in tujine v Kopru razvajala to soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, med 9. in 19. uro. V primeru slabega vremena, bo prireditev v koprski Areni Bonifika in prireditvenemu šotoru ob dvorani. 

Sladka Istra vas v Kopru pričakuje to soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, med 9. in 19. uro.
Sladka Istra vas v Kopru pričakuje to soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, med 9. in 19. uro. FOTO: Sladka Istra

Letos se bodo že deveto leto zapored na stojnicah predstavljali različni ponudniki sladkih izdelkov iz slovenske Istre, z drugih koncev Slovenije, pa tudi nekateri iz tujine. Tako bo tudi na letošnji Sladki Istri lahko prav vsak našel nekaj zase. Na voljo bodo tradicionalne istrske sladice, kot so kroštole, fritole, supe in druge, pa tudi tipične slovenske in tuje sladice ter bio in eko sladice, sladice brez sladkorja, veganske, brezglutenske sladice in celo sladice oziroma priboljški za štirinožne prijatelje.

Izbira sladkih pregreh bo tudi na letošnjem mednarodnem festivalu sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra resnično bogata.
Izbira sladkih pregreh bo tudi na letošnjem mednarodnem festivalu sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra resnično bogata. FOTO: Sladka Istra

Tudi letos bo oba dni prireditve zaznamoval izredno pester program. Tako se boste obiskovalci lahko udeležili slaščičarskih delavnic in kuharskih šovov, vodenih vinskih degustacij, bogat pa bo tudi program za otroke.

Med letošnjimi gosti prireditve bo tudi nekaj znanih imen, med njimi t.i. »kralj panettona« Andrea Tortora, ki je prejel naziv najboljšega italijanskega slaščičarja za leto 2017 in se bo na Sladki Istri predstavil z delavnico 100%Panettone, aktualna zmagovalka MasterChefa 2017 Sara Rutar, zmagovalec MasteChef 2015 Sašo Miljuševič, Tomaž Bevčič iz portoroške restavracije Rizibizi, kuharski mojster David Bais in drugi.

Obisk Sladke Istre je vsakič znova imenitna priložnost za razvajanje vaših brbončic in obisk slovenske Istre.
Obisk Sladke Istre je vsakič znova imenitna priložnost za razvajanje vaših brbončic in obisk slovenske Istre. FOTO: Sladka Istra

Zanimiv bo tudi razrez petmetrske kremne rezine»Crema carsolina«, ki jo bodo pripravili v tržaški slaščičarni Eppinger Caffe in s katero so se letos poleti, ko so pripravili 26-metrsko Cremo carsolino, vpisali v Guinessovo knjigo rekordov, pa srečanje abrahamovcev oziroma vseh, ki so rojeni leta 1967, poleg tega boste lahko spremljali prikaz izdelave čokolade, pripravo veganskih sladkih dobrot ter tipičnih istrskih sladic in še veliko več.

Veliko je torej razlogov, da ta konec tedna pridete v Koper in okusite vse sladkosti Sladke Istre. Nekateri hotelirji v slovenski Istri so v času prireditve pripravili prav posebne sladke prenočitvene pakete, tako da je lahko tudi letošnja Sladka Istra odlična priložnost za obisk slovenske Istre.

Več na: www.sladka-istra.si

Naročnik oglasa je Mestna občina Koper.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni