Slovenija

Kos: Marinič ne razume bistva dela svoje komisije

Nova Gorica, 05. 11. 2009 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Komisija DZ ni bila ustanovljena zato, da preprečuje korupcijo v Sloveniji, ker za to že imamo komisijo, ki jo vodim sam, ampak zato, da nas nadzira na točno določenih področjih," pravi Drago Kos.

Drago Kos
Drago Kos FOTO: Tomaž Ungar

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos ne nasprotuje nadzoru premoženjskega stanja funkcionarjev komisije s strani komisije DZ po zakonu o preprečevanju korupcije, zavrača pa očitke o oviranju dela. "Bojim se, da predsednik državnozborske komisije ne razume pomena in bistva dela svoje komisije," je dejal Kos.

Z nadzorom premoženjskega stanja funkcionarjev komisije za preprečevanje korupcije ni težav, saj je bila komisija DZ za to tudi ustanovljena. Kar se tiče očitkov o oviranju dela pa je treba opozoriti, da je bila komisija DZ ustanovljena z jasnim namenom, da na točno določenih področjih nadzira naše delo, je poudaril Kos.

Marinič ne razume bistva dela svoje komisije

Komisija DZ s svojim poslovnikom ne more posegati preko zakona, kar je storila. Mi ne moremo in ne smemo tej komisiji posredovati podatkov, za posredovanje katerih bi nas lahko zadolžil le zakon. S tem bi kršili ravno zakon, ki nas je ustanovil. Drago Kos

Po njegovih besedah predsednik komisije Branko Marinič (SDS) ne razume "pomena in bistva dela svoje komisije. Komisija DZ ni bila ustanovljena zato, da preprečuje korupcijo v Sloveniji, ker za to že imamo komisijo, ki jo vodim sam, ampak zato, da nas nadzira na točno določenih področjih," je še pojasnil.

Kot je znano, je komisija DZ po zakonu o preprečevanju korupcije danes na zaprti seji vpogledala v premoženjsko stanje predsednika, namestnice predsednika in članov Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Kos. Razpravljala pa naj bi tudi o domnevnem oviranju s strani Kosove komisije.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
05. 11. 2009 18.43
Bravo Janša, čestitam ti, da imaš v posadki takšene kremenite fante, žal mi je za Ruparja, na srečo pa v tem sklicuni kakšnih posebno zanimivih mednožjih, v SDS so pa že vsa pregledana!!
Klampfman
05. 11. 2009 17.03
Komisija za preprečevanje korupcije bi se morala preimenovati v "Komisija za pozno odkrivanje korupcije".
petdan
05. 11. 2009 16.46
Kako lahko nekdo, ki sam ne spoštuje zakonov in z goljufijo hoče priti do višje izobrazbe, kontrolira če drugi spoštujejo zakone ali ne? Če bi imel vsaj malo pokončne drže, bi že zdavnaj moral odstopiti iz vseh javnih funkcij. To je res dobra reklama za J.J. - vojsko
tron3
05. 11. 2009 16.27
G. Kos saj tudi vi ne razumete kaj počnete, kot policaj niste nič razumel kot nogometni sodnik ni razumel nič kot predsednik komisije za preprečevanje korupcije nič ne razuem, cel življenje bo v službi pa nič ne razume!
brice
05. 11. 2009 15.24
Kaj je DEMANTI, a si od KOSA "kolega", da maš toliko za grozit? Pa ne navijam za KOSA, samo neumno se mi zdi, ker očitno eni podpirate Mariniča.
Tone Strahan
05. 11. 2009 14.58
kos tudi ti boš prišel v roke pravice in tudi v lisice in to kmalu, čas se ti isteka, bolje bi bilo da se že prej izseliš iz države, kjer se počasi oži obroč okoli tebe in tvojimi sodelujočimi organizatorji, pri raznih kaznivih dejanjih in korupciji v tvoji inštituciji in pri vseh aferah, ki si sodeloval in organiziral kazniva dejanja.
Inspire
05. 11. 2009 14.51
Vsi zelo pametni .Če jaz ne plačam položnic dobim opomin potem drugi opomin pred odvzemom električne energije npr.Za stanovanja bi moral nekdo pregledati ,če so redno plačana .Ne zagovarjam dotičnega poslanca -vendar so za takšno stanje odgovorne pristojne službe .Poglejte samo kaj se dogaja ,ko nekatera podjetja svojim zaposlenim ne plačujejo prispevka za pokojnino in ne za zdravstveno zavarovanje .Bo kdo odgovarjal ? Ne verjamem ! Same šlamparije se dogajajo za katere nihče nič ne odgovarja --plačani pa so zelo dobro !
Tonček Balonček
05. 11. 2009 14.16
chiri, lepo je povedal, da v Halozah pač ne poznajo položnic in imajo ljudje kot je on pač potem v velikem mestu določene težave, npr. z odpiranjem nabiralnikov.
M-teorija
05. 11. 2009 13.47
Upam samo, da ve kdaj mora kak knof pritisniti pri glasovanju. Mogoče pa tud za to rabi pomočnika.
chiri
05. 11. 2009 13.43
Marinič je zadnjič lepo povedal, da je doma z podeželja in da določenih stvari pač ne razume.
brice
05. 11. 2009 13.39
Admin, zakaj si me zbrisal? Sem se kaj zmislila mogoče? Marinič bi moral odstopiti, saj takega kot je on ne potrebujemo. Kaj je po tvoje ADMIN prav, kar počne Marinič? In če je, tudi tebe ne potrebujemo. Naj te zamenjajo!!
8JASMIN
05. 11. 2009 13.38
UDBOMAFIJAČ = KOS KORUPCIJSKI = KOS MEGALAŽNIVEC = KOS TRETJERAZREDNISODNIKNOGOMETA, PA ŠE TAM SE JE DAL POSKUPIT. JA TO JE PRAVI KORUPCIJSKI-UDBOURADNIK....
Tonček Balonček
05. 11. 2009 13.30
Pa kako naj bi Marinič sploh akj razumel, če ne razume niti tega, kaj je to spričevalo o končanem šolanju in kaj ej to položnica! Takim bi morali vzeti poslanski mandat, saj je zavajl volilce in če nastopal s pravimi podatki, morda sploh ne bi bil izvoljen! To je kaznivo, saj si je pridobil premoženjsko korist, 60. plačilni razred namreč.
zahod.west
05. 11. 2009 13.18
ubomafijač bi moral biti tiho
nbicek2
05. 11. 2009 12.42
Naj bo Kos malo "popustljiv", saj je Marinič šele pred dobrim mesecem izvedel, da mora svoje najeto stanovanje tudi plačevati. Čez kakšen mesec bomo pa izvedeli, da je Marinič ugotovil, da je treba tudi bencin na črpalkah plačeveti. :)