Slovenija

Mramor ostaja, Cerar pa ne bo jamral in bo iskal rešitve

Ljubljana, 18. 01. 2016 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Dušan Mramor je menil, da glede na izgubo zaupanja javnosti ne more več opravljati funkcije ministra za finance. A Cerar ni delil njegovega mnenja. Odločil se je, da odstop ni potreben. Ministrica Makovec Brenčičeva pa svojega sploh ne bo ponudila. Kakšni so odzivi na Cerarjevo odločitev?

Več videovsebin
  • Cerar o tem, zakaj ni sprejel Mramorjevega odstopa
    01:11
    Cerar o tem, zakaj ni sprejel Mramorjevega odstopa
  • Iz SVETA: Mramor ponudil odstop
    01:28
    Iz SVETA: Mramor ponudil odstop
  • Iz SVETA: Mramorjev dodatek
    02:02
    Iz SVETA: Mramorjev dodatek
  • Iz SVETA: Cerar odstopa ni sprejel
    02:10
    Iz SVETA: Cerar odstopa ni sprejel
  • Iz 24UR: Cerar ni sprejel Mramorjevega odstopa
    02:52
    Iz 24UR: Cerar ni sprejel Mramorjevega odstopa
  • Iz 24UR: Krog Mramorjevih zaveznikov se oži
    02:40
    Iz 24UR: Krog Mramorjevih zaveznikov se oži
  • Iz 24UR: Cerar zaščitil Mramorja, a bil oster do SDS in SD
    01:00
    Iz 24UR: Cerar zaščitil Mramorja, a bil oster do SDS in SD
  • Iz 24UR: Dodatki pod drobnogledom KPK
    02:16
    Iz 24UR: Dodatki pod drobnogledom KPK
  • Iz 24UR ZVEČER: Odzivi politike
    01:37
    Iz 24UR ZVEČER: Odzivi politike
  • Iz 24UR ZVEČER: Visoki etični standardi, ki jih je Cerar zagovarjal pred volitvami
    05:55
    Iz 24UR ZVEČER: Visoki etični standardi, ki jih je Cerar zagovarjal pred volitvami
  • Iz 24UR ZVEČER: Cerarjev zapis dvignil veliko prahu
    01:29
    Iz 24UR ZVEČER: Cerarjev zapis dvignil veliko prahu
Letos je ključno za zdravstvo, javne finance so končno urejene, postajamo dober gospodar. Sedaj pa, potem ko smo sprejeli dva proračuna in rebalans, ima nekdo interes, da ta vlada gre. Ampak ta vlada ne bo šla, ampak bo opravila svoje delo. Zato ne bom dovolil, da rušijo vlado. Miro Cerar

Minister za finance Dušan Mramor je danes predsedniku vlade Miru Cerarju poslal izjavo, v kateri mu je ponudil svoj odstop, s pojasnilom, da po svojem mnenju, glede na izgubo zaupanja javnosti, ne more več opravljati funkcije ministra za finance, so sporočili iz pristojnega ministrstva. "Minister pojasnjuje, da je v svojih izjavah glede dodatka za stalno pripravljenost navajal dejstva in še enkrat poudarja, da je predlagano rešitev sprejel v dobri veri, da je zakonita. Hkrati se opravičuje vsem, ki jih je s svojim dejanjem kakorkoli prizadel in bo vsa prejeta sredstva iz tega naslova vrnil. Žal mu je, da se vprašanje zakonitosti ni razčistilo na višji ravni že leta 2008, ko se je dodatek začel izplačevati, temveč šele leta 2015," so še dodali.

Cerar: Ne sprejmem Mramorjevega odstopa

A Cerar je rekel NE. Na tiskovni konferenci je nanizal Mramorjeve uspehe in svojemu ministru tako izkazal zaupanje. Opozoril je, da so se sporna nakazila dogajala v času, ko Mramor še ni bil minister. Prav tako, da se je za nepravilnosti, za katere je menil, da so zakonite in nesporne, javnosti opravičil. Mramor je Cerarju obljubil, da bo ves prejeti denar vrnil.

"Ministru Mramorju sem izrazil kritiko za storjeno napako, ki se je zaveda in jo obžaluje. /.../ Ministra sem kot predsednik vlade dolžan ocenjevati glede na njegovo opravljeno delo. Uspel je stabilizirati javne finance," je dejal Cerar in dodal, da bi sprejetje Mramorjevega odstopa privedlo do posledic, ki bi škodile interesom Slovenije.

"Odločitev je le moja," je dodal in poudaril, da ne bo dovolil rušenja njegove vlade.

Mramor je Cerarju priznal, da je bil v svojih prvih izjavah ob izbruhu afere nespreten. Naj spomnimo, da je Mramor zatrjeval, da ni storil nič spornega. Cerar mu je očitno oprostil celo to, da je bil idejni vodja projekta izplačevanja spornega dodatka.

Cerar je skozi celotno tiskovno konferenco ponavljal, da se je Mramor za svoje dejanje, do katerega je sam izredno kritičen, opravičil in zato ni potrebe, da odstopi.

Cerar pravi, da je Mramorjeva izjava o vračilu denarja v obrokih neprimerna. Spomnimo, da je pretekli teden finančni minister dejal, da bo okoli 3500 evrov prejetega denarja vrnil v obrokih. Premier je dejal, da bo Mramor znesek, ki ga je dobil za stalno pripravljenost, vrnil v celoti, to pa ne bo v obrokih.

Ne jamra in išče rešitve, pravi Cerar.
Ne jamra in išče rešitve, pravi Cerar. FOTO: POP TV

Koliko spornega denarja je vzel Mramor?

Mramor naj bi kot dekan od leta 2008 do oktobra 2013 z dodatki za stalno pripravljenost prejel 45.000 evrov bruto. Spomnimo pa tudi, da je v začetku januarja revija The Banker Mramorja izbrala za evropskega finančnega ministra leta 2016. Med drugim tudi za njegov prispevek pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema.

Cerar je danes na to nagrado večkrat spomnil in jo uvrstil na seznam dosežkov, zaradi katerih se je odločil, da Mramorju ne dovoli oditi.

Bo odstopila tudi Makovec Brenčičeva? Ne, pravi Cerar.

V zadnjem času so se vrstili pozivi k odstopu zaradi izplačil dodatka za stalno pripravljenost, ki so ga po ugotovitvah inšpektorata izplačevale nekatere fakultete. K odstopu sta bila pozvana Mramor, ki je kot dekan ekonomske fakultete odobril izplačevanje dodatka, in tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Cerar je tudi za Makovec Brenčičevo dejal, da se je opravičila in da bo vrnila prejeti denar. Zato ne vidi razlogov za njen odstop. Sama ga tudi sploh ni ponudila in ga tudi ne bo.

Odzivi na Cerarjevo odločitev

Visokošolski sindikat Slovenije opozarja, da posamezniki, obremenjeni s tovrstnimi dejanji, ne bi smeli biti na javnih funkcijah. Politični vidik pa sindikata ne zanima. "Glavnina problema je na sami univerzi, njen ugled in ugled zaposlenih na njej trpita," je dejal predsednik visokošolskega sindikata Marko Marinčič. Spomnil je, da je sindikat zahteval odstop tako Mramorja kot Makovec Brenčičeve. "Prav z odzivi sta naredila veliko škodo dostojanstvu univerzitetne skupnosti," je dejal Marinčič. "Tu je razlog za čim prejšnji umik obeh ministrov z javnih funkcij," je dodal. Sindikat je s pozivom po odstopu obeh ministrov po Marinčičevih besedah opravil svoj del naloge. "Drugi del naloge pa je stvar politične presoje predsednika vlade Mira Cerarja," je opozoril.

V opoziciji so se različno odzvali na odločitev premierja, da ne sprejme odstopa ministra Mramorja. Po mnenju ZL bi Mramor moral oditi, zato ne bodo pristali na to, da se primer pomete pod preprogo. Mramor je po njihovih navedbah v času, ko je bil dekan ekonomske fakultete, nedvomno pridobil nezakonito premoženjsko korist ter to omogočil tudi nekaterim svojim najožjim sodelavcem. Menijo, da izplačilo ni bilo posledica napake na strani izplačevalca, "ampak zavesten obvod zakonske ureditve s strani vodstev fakultet".

V NSi so se odzvali z ugotovitvijo, da je premier Cerar finančnemu ministru podelil velik odpustek. Upajo, da ga bo Mramor s svojim nadaljnjim delom uspel upravičiti.

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Bojan Dobovšek pa meni, da je glede na položaj obeh ministrov, tako Mramorja kot Makovec Brenčičeve, in glede na njuno nalogo takšen odpustek neprimeren, saj bosta imela težave pri svojem nadaljnjem delu. Še posebej problematičen je njun odziv na razkritje problema dodatkov za pripravljenost, je ocenil Dobovšek.

Mramor
Mramor FOTO: Damjan Žibert

Erjavec meni, da se je Cerar odločil prav

V stranki SDS se na ponujen odstop Mramorja in Cerarjevo odločitev danes ne nameravajo odzvati.
Predsednik koalicijske DeSUS in zunanji minister Karl Erjavec potezo finančnega ministra, ki je predsedniku vlade Cerarju ponudil odstop, ocenjuje kot korektno dejanje. Po njegovem se je tudi Cerar prav odločil, ko Mramorjevega odstopa ni sprejel, je dejal Erjavec.

Afera z izplačili dodatka za stalno pripravljenost na nekaterih fakultetah po Erjavčevih besedah namreč nima zveze z Mramorjevim ministrskim delom. "Nenazadnje je dobil evropsko nagrado in je precej prispeval k temu, da so naše finance konsolidirane," je ocenil zunanji minister. Obenem pa tudi javnomnenjske ankete prepoznavajo ministra za finance kot strokovnjaka, "ta zadeva je pa žal tudi prišla na plano in po oceni predsednika vlade ni tako odločilna, da bi sprejel ponujen odstop," je dejal Erjavec.

Hkrati pa Erjavec izraža bojazen, da obstaja interes za "čim prej zrušiti kakšnega ministra in tako oslabiti delo vlade". Sam meni, da je zdaj ključen trenutek, ko naj bo vlada močna, zlasti zato, ker nas čakajo različni izzivi, letošnje leto bo velik izziv tudi za EU, meni.

Tudi v DeSUS pozdravljajo današnjo Cerarjevo odločitev. Mramor po njihovi oceni namreč svoje delo opravlja več kot zadovoljivo. "Menimo, da je bilo njegovo opravičilo na mestu, ponujeni odstop in napovedana vrnitev celotnega zneska iz naslova dodatkov pa korekten odziv na dogajanje zadnjih tednov," so zapisali v odzivu.

Židan o Cerarjevi odločitvi

"Pristojnost predsednika vlade je, da v skladu s svojimi merili sprejeme ali zavrne ponujeno odstopno izjavo ministra in za sprejetje svoje odločitve tudi nosi odgovornost. Pri tem pa je pomembno, da vedno uporablja enaka merila," je Cerarjevo odločitev komentiral predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan.

Javnost ogorčena

Na afero izplačil dodatka za stalno pripravljenost, v kateri je devet od 11 ljubljanskih fakultet uslužbencem nezakonito izplačevalo dodatek, se je danes, in sicer še pred novico, da bo Mramor odstopil, odzvala Komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

Sporočili so, da v zvezi z očitanimi nepravilnostmi pri izplačevanju dodatka za pripravljenost zaposlenim na nekaterih fakultetah Univerze v Ljubljani vodijo postopek v luči kršitev institutov Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Kot so zapisali na KPK, postopek še ni zaključen, zato se komisija do morebitnih kršitev zakona še ne bo opredelila. Po besedah predsednika KPK Borisa Štefaneca se komisija ukvarja z vprašanjem, ali so imele fakultete sploh sprejete kriterije za izplačevanje dodatka, saj obstaja velik sum, da te stvari niso bile transparentno urejene. Zato se bo komisija opredeljevala, ali je v teh ravnanjih zaznati tudi kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

A Štefanec je ob tem poudaril, da se v vsakem primeru pojavljajo vprašanja o etičnosti takšnega ravnanja. "Ne moremo in ne smemo si zatiskati oči, marsikatera zadeva, ki sicer morda ni nezakonita, je prav gotovo neetična," je dejal.

Inšpektorat za javni sektor je ugotovil, da je devet od 11 ljubljanskih fakultet, na katerih je potekal inšpekcijski nadzor, svojim uslužbencem nezakonito izplačevalo dodatek za stalno pripravljenost.
Inšpektorat za javni sektor je ugotovil, da je devet od 11 ljubljanskih fakultet, na katerih je potekal inšpekcijski nadzor, svojim uslužbencem nezakonito izplačevalo dodatek za stalno pripravljenost. FOTO: Thinkstock

V komisiji so ob tem spomnili, da je vlada 10. decembra lani obravnavala in sprejela vsebino etičnega kodeksa funkcionarjev v vladi in na ministrstvih. Kodeks velja za vladne funkcionarje, ki so predsednik vlade, ministri in državni sekretarji. Njegov namen je posvetiti večjo pozornost skladnosti ravnanj in vedenj funkcionarjev, povečati občutljivost za skladnost lastnih ravnanj ter ravnanj ostalih vladnih funkcionarjev in dati večji poudarek primernemu ravnanju v moralno-etičnih dilemah, so navedli na KPK.

Obenem so opozorili, da se upoštevanje visokih etičnih načel od funkcionarjev pričakuje ne samo neposredno pri izvrševanju njihove funkcije, temveč v vseh njihovih ravnanjih v času opravljanja funkcije in tudi pred tem.

Iz izjave o integriteti, ki jo podpišejo vsi vladni funkcionarji, pa izhaja, da se posameznik z njenim podpisom zavezuje, da bo ob morebitni ugotovljeni kršitvi standardov kodeksa ravnal "v skladu s sprejeto odločitvijo vlade o potrebnem ravnanju".

Etični kodeks in omenjena izjava od vlade po mnenju komisije terjata najmanj uradno opredelitev vlade do problematike in do kršitev, ki jih je ugotovil pristojni inšpektorat pri izplačevanju dodatka za pripravljenost zaposlenim na nekaterih fakultetah Univerze v Ljubljani, ki so hkrati vladni funkcionarji.

Komisija zato pričakuje, da se bo vlada na svoji prihodnji seji do ugotovljenih kršitev opredelila v luči standardov nedavno sprejetega kodeksa, sprejela ukrepe in o vsem tem obvestila javnost.

Prav tako pozivajo Univerzo v Ljubljani, ki je etični kodeks sprejela že leta 2009, da se opredelil do ravnanj posameznih fakultet in profesorjev, je še povedal Štefanec.

Predsednik KPK je še spomnil, da komisija že nekaj časa obravnava vprašanje avtorskih pogodb, a natančnih podatkov še nimajo. Kot je pojasnil, imajo relativno velike težave pri pridobivanju dokumentacije od fakultet. To preiskavo so sedaj razširili s preiskavo dodatka na pripravljenost, kdaj bodo znane ugotovitve, pa Štefanec še ni mogel napovedati. Je pa zagotovil, da to vprašanje v nobenem primeru ne bo ostalo neodgovorjeno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2760)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

azimuth001
20. 01. 2016 11.10
“Nismo si znali predstavljati, da nam bodo lastni plenilci razvrednotili težko pridobljeno državo in uničevali našo lastno nacionalno substanco. V veliki, daleč preveliki meri smo postali družba kraje in laži. Družba nezaupanja. Družba manipulacij. Tako naša stranka nastaja kot povsem nova in neodvisna politična moč, ki nikomur nič ne dolguje – razen Sloveniji in Slovencem, če nam bodo zaupali vodenje države, ” je nedavno izjavil Miro Cerar.
jagermeister1
19. 01. 2016 10.42
-1
vseskozi levičarji kažejo na Janšo , češ Janša tole , Janša tisto in raja jim naseda , sami pa kradejo kot srake , najbolj bizarno od vsega je pa to , da ko se jih dobi s parkli v marmeladi , oni to preprosto rešujejo z opravičilom in z izjavo , češ , jaz sem ekonomist in ne poznam zakonodaje................HALOOOOOOO , Mramor je minister za finance in ne pozna finančne zakonodaje ?????.............kdo je zdaj tu nor in kdo koga farba ?????
prašek
19. 01. 2016 10.55
+0
In kateri člen katerega zakona je Mramor prekršil ?????????? Ti pravniški guru
enakostzavse
19. 01. 2016 11.38
+3
In pa še nekaj. Mramor se je za ta DROBIŽ opravičil in ga bo vrnil. Kaj pa tvoj firer. A se bo opravičil ?? A bo kaj vrnil ?????
Biofanatik
19. 01. 2016 12.06
-2
Faks helizin nehi se ponavlat. Bom tud jest na bencinki malo iz blagajne odnesu -to ni kraja-, se opraviču in čao Mici
prašek
19. 01. 2016 12.15
+1
Boš sodniku/ci potem razlagal člen 211 , he, he, he.
Naiskreni
19. 01. 2016 13.32
+1
Prekršil je moralnost - etičnost poklica in zlorabil zaupanje, katerega je s sprejetjem poklica prevzel nase. Da ne gremo v detajle, ker če pogledaš že kar zakon o izplačevanje "pripravljenosti" v primeru gasilcev, sploh ni zakona, ki ga ni prekršil. Kje je potem še utaja, (ker za dodatke obstajajo drugačne davčne akontacije, kot za redno plačo..) prašek, zanimiv, da se ti tega ne zavedaš... hja ni kaj, svet je tam, da potrebujemo spet enkrat močno desno usmerjeno nacional-socialistično stranko.. drugega nevem, ker komplet levica je hudič v človeški podobi..
Raspunin777
19. 01. 2016 10.32
-2
Ni lakote ni ni.....,... Tudi dolg je narastel iz 7 na 35 miljard.... dobro nam gre - to ve že vsak osnovnošolec da nam gre bolje kot pred 4 leti jajaja
prašek
19. 01. 2016 10.35
+3
jagermeister1
19. 01. 2016 10.44
-3
ti pa znaš pisat samo 04-08 , a zato NLB ne odpre map ?.......a zato ima Kos toliko dela na NLB-ju ????
prašek
19. 01. 2016 10.48
+3
Naiskreni
19. 01. 2016 13.34
-1
kaj pa dokapitalizacija? ..že veš, kaj bomo letos vse dokapitalizirali? ..samo v banke gre novih 8 miljard. Torej smo v zadnjih 3 letih izgubili več kot 30 miljard evrov.. in ti kažeš na Janšo? ..sej ne, da bi ga maral, ampak njega je treba odstavit, da dobimo končno močno desnico spet.
radar10
19. 01. 2016 10.30
+2
Slovencem ni več pomoči ,kakšna vlada poslanci skupaj držijo ,nimamo poštenega človeka ,ki bi se zavzel za ljudi ,in pomoči potrebnim ,gledajo samo na svoj žep ,ne razumem kako lahko vodi vlado razvajen sin ,ki je živel v izubilju in nima srca za navadnega človeka ,ki se kiti in bohoti,na račun davkoplačevalcev ,zagovarja kriminal utaje in laži ,takoj odstop Cerar, Mramor ,min.za šolstvo ,dekanja .Cerar kot veren človek ne pozna sedmih zapovedi ta rabi pomoč takoj če ne bo prepozno !!!!!!!!
prašek
19. 01. 2016 10.31
+2
Saj boste zdaj prevzeli vi iz sence ! ☺☺
1airbus
19. 01. 2016 11.34
-1
Od kje si se pa ti vzel,še eden zaslepljenec.
enakostzavse
19. 01. 2016 11.41
+3
Glavno da vaš firer , lopovjanša pozna vse zapovedi. hahahahahah Samo z nekaterimi ima težave pri razumevanju in razlagi. NE KRADI ! NE LAŽI ! To nima pojma kaj pomeni hahahahaha
puntova
19. 01. 2016 10.23
+3
Kakšno sporočilo je dal Cerar javnim uslužbencem; če pomotoma kaj ukradete se opravičite, če je potrebno vrnite in nadaljujte s tem. To je najbolj neetična, lopovska vlada. Spet so volilci izpadl kot loleki. Policija kje ste, v zapor z njimi.
prašek
19. 01. 2016 10.25
-2
Uporabnik113189
19. 01. 2016 10.26
+2
Policija štrajka če niste opazili. Slovenija je varna, orožja ne potrebujemo, vsi okrog nas pa so do zob oboroženi. No, ampak smo zato varni, ker na čuvajo.
korintos23
19. 01. 2016 10.29
+1
Klasik, in za časa štrajka imamo manj prometnih nesreč in ostalih lopovščin kot v času ko niso štrajkali, tu nekaj ne razumem!
Uporabnik113189
19. 01. 2016 10.35
+1
Očitno lističi od policistov z lepimi pozdravi namesto kazni delujejo pozitivno.
Uporabnik113189
19. 01. 2016 10.41
+1
Gre za še en pozitiven učinek (poleg množice drugih) cerarjeve vlade, ki sili policiste v štrajk in tako izboljšuje prometno varnost. Bobovnik tega sicer ne razume, je pač bolj počasen postal..
enakostzavse
19. 01. 2016 11.44
klasik in ostali zblojenci, škoda da povsod ne zagovarjate in ne podpirate policajev. Recimo pri preganjanju kriminala in krajah državnega premoženja, s strani "tako poštenega in etičnega", lopova janše.
prašek
19. 01. 2016 10.20
-5
Najbolj pravilno je storil Cerar, da ni sprejel odstopne izjave ! Mramorja krvavo potrebujemo !
prašek
19. 01. 2016 10.21
-3
Mramor tudi ne bi smel vračati denarja ! Saj ni prekršil nobenega zakona !
korintos23
19. 01. 2016 10.26
+2
Zakaj bo pa vračal če ni prekršil? In ostali bodo tudi in tako je prav.
NA LEVO ni OK
19. 01. 2016 10.27
+0
Prašek vse tvoje ugotovitve kažejo, da si pod kakšnim praškom!!!!!
gangsterist
19. 01. 2016 10.28
-2
ustavni pravnik medved, bikofutrač spet pametuje
prašek
19. 01. 2016 10.29
+1
BLIŠČINBEDA ................... he, he, he.
prašek
19. 01. 2016 10.30
+2
korintos23
19. 01. 2016 10.30
+2
Pri nickih so desničarji kot sinjska alka-u "sridu"!
prašek
19. 01. 2016 10.33
+1
Desničarski guruji komentiranja lahko še tako preklinjate, ponižujete (vsaj mislite tako) ostale komentatorje , dejstvo je samo eno : še vedno boste v globoki senci !!!! In proti temu čisto nič ne morete !
1airbus
19. 01. 2016 11.41
Prasnik,dokler cerarjevi osebno tebi nič ne vzamejo si še kar srečen a nje,drugim pa kar naj.
enakostzavse
19. 01. 2016 11.47
Ubogi revčki tile janšisti. Od teme jim bo najprej krepnil vid, potem bodo pa postali čisto prozorni. Kot proteus. Bodo vsaj bolj zanimivi kot so sedaj hahahahaha
NA LEVO ni OK
19. 01. 2016 10.16
+3
Saj ni mislil resno, ponudit odstop ni isto kot odstopiti. Še ena hinavska prevara. S Cerarjem sta naredila kao moralno dejanje , znano že prej- DA OSTANE VSE TAKO KOT NJIM USTREZA- VSI NA SVOJIH POLOŽAJIH. raja pa naj bi verjela njihovi etiki. Resnično etično pokvarjeno. Točno se ve, da so bila vsa plačila neupravičena in mimo pravil, in taka dejanja zagovarja prvi med prvimi- Cerar. Kakšen zgled pravne in pravične države. Le kdo bo še delal pošteno???? To je le nagovarjanje vseh, ki imajo slabe , za družbo škodljive namene, naj to tudi naredijo- brez posledic.
Uporabnik113189
19. 01. 2016 10.18
+1
No, ko bom videl kakšno miljardo, ki jo bodo neki neznanci iz neznanega kraja vrnili, potem bom srečen. Zaenkrat vrača denar samo Mramor.
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.19
+0
Misliš na tiste iz NLB ? Tiste zdaj Kos skriva.
enakostzavse
19. 01. 2016 11.49
NLB omenjate. Ste še bolj blen tavi kot sem mislil da ste. V kerih letih je šlo največ spornih-nevračljivih posojil čez pult???? klasik, a to govoriš o miliardi od teš6 ??????? Sami sebe nate.... z takimi izjavami, bubančki.
samanthka
19. 01. 2016 10.13
+2
Za mnenje pa sprasujete same postene strokovnjake, kot so erjavec, zidan in podobno... Cerar je pac tukaj reseval vlado, pa nic drugega.In pa potencialni skandal, ker je Mramor bil izbran za evropskega ministra.Seveda tud potem ne bo forsiral, da odstopi tista druga...Ja, res je, da je to naredil ko se ni bil minister, vendar da se evropski minister leta na taksen nacin odzove na zadevo?.. vzviseno in hladno?.. druga stvar, ja, ni bil minister, je pa potem bil izbran za ministra..torej bi tud CERAR mogu odstopit skupaj z njim...AMPAK! Ne pozabimo zelo pomembne stvari..KDO PA JE BIL takrat na OBLASTI, ko je Mramor sprejel to odlocitev in KDO MU JE TO DOVOLIL..Saj vsi vemo kdo, mar ne?Saj ne da so cist vsi isti, mar ne, in levi in desni!!...
prašek
19. 01. 2016 10.20
+0
1airbus
19. 01. 2016 11.43
-1
Janez bo tvoj senčnik,potem bos drugače plesal.
enakostzavse
19. 01. 2016 11.50
Koga pa naj vprašajo ? "Poštenega janšo lopovskega"? Ne umnost ne pozna meja hahahahahha
01xxy
19. 01. 2016 10.08
+5
Iz plasti, iz katere se rekrutirajo ministri, ni človeka, ki ne bi bil lopov. To je Slovenija.
wolfterier
19. 01. 2016 10.19
+3
Ta se iz nas norca dela.Tudi jaz ne bi jamral,če bi imel dodatek za stalno pripravljenost,dvojne potne stroške in dodatne pogodbene zaslužke !!!
enakostzavse
19. 01. 2016 11.52
wolfi, za to moraš imet nekaj v glavi in ne slepo sledit nekemu zločincu !!!!!!!!!!!!!!!!!!
jzkzfzmz
19. 01. 2016 10.07
+5
Zakaj pri nas noben ne razpali parlament, sodstvo pa medijske hiše :D
korintos23
19. 01. 2016 10.08
+1
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.19
+2
enakostzavse
19. 01. 2016 11.53
Ne, on je kot janša! Zastrupi z nekimi izjavami, sam pa nikoli nič kriv hahahahahah
cmer?ek5
19. 01. 2016 10.04
+7
Lepo sta se ta dva nesposobneža dogovorila,,zdaj pa mečeta pesek v oči državljanom,,levaki pa še povrh vsega tega laganja in kraje "zagovarjajo",,sramota in to največja sramota,,,pfuuuuj,,!!!
korintos23
19. 01. 2016 10.05
-2
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.10
+1
Korintos23 brez jajc in obraza nekomu senco omenja :) Kje pa si potem ti, v temi ? Pridi deda, pa se pokaži, saj pa te nisi čokolino mafija :)
Uporabnik113189
19. 01. 2016 10.13
+1
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.20
+1
Opažamo :) Otroci ponosni na vas ? Revolucionarni dedki :)
korintos23
19. 01. 2016 10.27
+1
Lopov, ti kot poklicni forumaš SDS si dobro plačan?
1airbus
19. 01. 2016 11.45
enakostzavse
19. 01. 2016 11.54
lopov tudi dobi dodatek. Dodatek na pismene hahahahahahahha
fafajonka
19. 01. 2016 10.04
+3
Cerar je obljubljal višji standard etike in morale, ker je revež stal pred prvo stopnico, oboje pa je že zdavnaj šlo v maloro.....:-)
cmer?ek5
19. 01. 2016 10.06
+1
Ja nekaj pa na Brač,,na mamino pokradeno prempženje,,,,,!!!
wolfterier
19. 01. 2016 10.21
+3
Velika svinjarija še ni kaznivo dejanje...pravi sin svoje matere !!!
1airbus
19. 01. 2016 11.46
brabusednet
19. 01. 2016 10.03
+8
Ti pra--sci nimajo ne sramote ne morale.
korintos23
19. 01. 2016 10.04
-2
cmer?ek5
19. 01. 2016 10.07
+4
In še to na Braču & Umagu,,,,,,,lopovi...!!!
ecnarf
19. 01. 2016 10.02
+4
Vse kar naredijo levaki je laž in korupcija najslabši do sedaj,(gospodarska rast5%)
cmer?ek5
19. 01. 2016 10.08
+1
Najslabša vlada v zgodovini slovenije,,,,,
1airbus
19. 01. 2016 11.47
FRANCEP
19. 01. 2016 10.00
+6
Zakaj sploh ponuja odstop ? Nepreklicno naj odstopi lopov. Mi vsi plačujemo vse dražje ker so nam uvedli ZUJF, te barabe pa ko jih dobijo se opravičijo..... BOLANA DRŽAVA
kraljicavesolja
19. 01. 2016 09.59
+1
Točno deset sekund sem zdržala na novi. Prebereš tri naslove, dva komentarja pa te strah rata. Tle je še dokaj normalen folk, nikol si nisem mislila, da bom to rekla.
korintos23
19. 01. 2016 10.01
+0
Hahahaha, berem zadnjič, preletim, trije počasi celo noč hvalijo in hvalijo, ne bom ti pa povedal koga!
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.04
+4
Nova24Tv ni za vas, ki niste navajeni resnice. Vi kar lepo tiho še naprej nastavljate :)
korintos23
19. 01. 2016 10.06
-1
kraljicavesolja
19. 01. 2016 10.07
-1
LOpov, kakšna resnica, filanje erste klase, bi rekla prve klase pa verjetno ne bi razumel.
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.11
+2
Teta, saj bi lahko napisala, kaj ne drži. Bi vsaj malo manj dresirano izpadla. Sicer pa, jaz ne berem Mladine in Dela. Vi nova24tv morate na ukaz ?
kraljicavesolja
19. 01. 2016 10.25
+0
LOpov, ne menjam svojga portala za tistga vašga za nč na svetu. A si ti nov al maš sam nik zamenjan?
korintos23
19. 01. 2016 09.57
+1
Me pa čudi da vlada v senci ne bo vložila interpelacije ali celo referenduma v zadevi Mramor!?!
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.05
+2
Zakaj pa bi ga ? Saj bo narod ocenil. No, je že.
korintos23
19. 01. 2016 10.09
-3
cmer?ek5
19. 01. 2016 10.09
+0
Ne želi se tega ker boste zopet popušili,,,!!!
fafajonka
19. 01. 2016 09.52
+4
SLOVENEC SEM, NE JAMRAM, IŠČEM REŠITVE je kot naslednja zgodbica, ko stara mama reče nekomu, ki je do vratu v gnojnici: Gospod, zakaj pa ste čisto tiho do vratu v gnojnici - rešitev iščem - kdo pa ste ?- predsednik vlade - ojej, saj vas nisem prepoznala, ker imate čisto umazano glavo, kje pa imate rešitev? - tukaj spodaj je, čisto na dnu - pa mislite, da jo boste našli? - bom, bom, samo malo več zraka moram vdihniti - ste pa optimist - sem ja, sem, ko najdem rešitev me bo pa že kdo potegnil ven iz tega dr...
S56EM
19. 01. 2016 09.55
+0
korintos23
19. 01. 2016 09.57
+1
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.06
+1
Tvoje ne moremo videti. Se skrivaš. In pogumno bevskaš :)
korintos23
19. 01. 2016 10.09
+0
1airbus
19. 01. 2016 11.51
cuko666
19. 01. 2016 09.52
+2
Rad bi videl podporo ljudstva konec meseca za SMC. Pa ti se res delajo norca iz nas. Mi pa to gledamo in pišemo in godernjamo. Malo je mrzlo zunaj da bi šel stat pred parlament se vam ne zdi?
korintos23
19. 01. 2016 09.54
+0
fafajonka
19. 01. 2016 10.05
+1
Janeza Potočnika pa niveč med tremi najbolj priljubljenimi, a je umrl?
korintos23
19. 01. 2016 10.06
+0
1airbus
19. 01. 2016 11.53
Anketa?90% levakov po novem za Janeza,edina rešitev za levo sucne.
korintos23
19. 01. 2016 09.51
-4
Še vedno trdim da bi moral odstopiti toti Mramor, Cerar pa naj kar ostane do rednih volitev da hijene spet do denarja ne pridejo, državnega!
LopovCmerar
19. 01. 2016 10.06
+0
korintos23
19. 01. 2016 10.07
+0
1airbus
19. 01. 2016 11.55
Kuri,si žlahtnik od mirkota,da mu lezeš nekam?
1airbus
19. 01. 2016 11.58
Tu gor vas je kar nekaj,ki podpirate lopove.