Slovenija

Kriminalisti pod nadzorom

Ljubljana, 29. 10. 2007 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani Gantarjeve komisije so na upravi kriminalistične policije opravili nadzor nad uporabo prikritih metod in sredstev.

Gantar ni želel izdati podrobnosti, na čigavo pritožbo se je komisija odzvala.
Gantar ni želel izdati podrobnosti, na čigavo pritožbo se je komisija odzvala. FOTO: Dare Čekeliš

Člani komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so na upravi kriminalistične policije opravili nadzor nad uporabo prikritih preiskovalnih metod in sredstev. Kot je dejal predsednik komisije Pavel Gantar, je šlo za rutinski odziv komisije na prijavo enega izmed novinarjev. Ta je na komisijo naslovil sum, da policija zoper njega uporablja prikrite metode in sredstva. "Za zdaj se zdi, da navedbe ne držijo," je dejal Gantar.

Za katerega od novinarjev gre, Gantar ni želel povedati. Prav tako ni želel povedati, kakšne prikrite metode in sredstva naj bi proti novinarju uporabila kriminalistična policija. "Šlo je za običajno dejavnost komisije, ki se mora po zakonu odzivati na takšne pobude državljanov. Pri pregledu gradiva vsaj za zdaj nismo odkrili nobenih nepravilnosti. Policijsko upravo smo v zvezi s primerom sicer zaprosili za še nekatere dodatne informacije, vendar za zdaj nič ne kaže, da bi policija naredila karkoli nezakonitega," je dejal Gantar.

Na generalni policijski upravi so obisk komisije potrdili. Kot je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi GPU Leon Keder, so komisiji omogočili vpogled v delovodnike ter zahtevano dokumentacijo, komisija pa policiji pri samem pregledu "ni očitala nepravilnosti".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hinko.murovec@siol.net
30. 10. 2007 15.40
Draga Manja Kranjc, če bi te srečal bi tebe verjetno spoznal po tem, da se spotikaš ob svoj jezik in ti vsakič izpade šop slame. LP
manjakranjc@hotmail.com
30. 10. 2007 09.57
Gantarju se vidi, da je celo življenje vleku na ušesa, druga razlaga izrastkov pa bi bila občasna Kučanova zaušnica ob porednosti. :P