Slovenija

Kriminalisti pri rektorju primorske univerze

Koper, 18. 07. 2014 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Primorskem so potekale hišne preiskave, v katerih so kriminalisti iskali dokaze o zlorabi uradnega položaja in ponarejanja oziroma uničenja dokumentov. Preiskava je potekala na Univerzi na Primorskem, a rektor nepravilnosti zanika.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: POP TV

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so na območju Kopra opravljali hišne preiskave, pri čemer so iskali dokaze o kaznivih dejanjih zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Dejanj je osumljena odgovorna osebna javne ustanove s sedežem v Kopru, nobena oseba pa ni pridržana.

Dosedanje podobne anonimne ovadbe kriminalistom so se v času mojega mandata vedno izkazale za neutemeljene, zaradi številčnosti pa pomembno motijo redno delo UP. Zato vse vpletene institucije pozivam, da karseda premišljeno vstopajo v preiskave in spremljanje ter obravnavo podobnih zlonamernih anonimnih ovadb. Dragan Marušič

Kmalu se je razvedelo, da je preiskava potekala na Univerzi na Primorskem, storitve kaznivih dejanj pa naj bi bil osumljen rektor univerze Dragan Marušič. Marušič je zvečer potrdil, da je na univerzi potekala kriminalistična preiskava, a poudaril je, da preiskave na njegovem domačem naslovu ni bilo.

Nacionalna televizija je poročala, da naj bi Marušiča preiskovali v zvezi s pogodbo o pravnem sodelovanju med univerzo in hišnim odvetnikom Velimirjem Cugmasom, ki naj bi jo uničili, pozneje pa jo nadomestili z aneksom, na katerem naj bi datum priredili za nazaj.

Marušič pa je zanikal, da je bila pogodba uničena, in dodal, da so uradnim osebam izročili vse zahtevane listine, med njimi tudi omenjeno pogodbo. "Pogodba  z odvetnikom  Velimirjem Cugmasom z dne 1. marca 2012, ki sicer ni stopila v veljavo, je bila predana preiskovalcem in ni bila uničena," je poudaril.

Pravi, da so kriminalistom izročili tudi revizijsko poročilo zunanje revizorske hiše, iz katerega je razvidno, da ni bilo očitanih nepravilnosti. "Verjamem, da bodo po preučitvi dokumentacije preiskovalci tudi sami prišli do enakega zaključka," je dodal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jutranjisij
19. 07. 2014 06.22
+6
Morda bi bilo dobro iti kdaj še kam drugam, kjer so vodilni bogovi tako prebrisani, da imajo tri vrste papirjev: tiste, ki kažejo zaposlenim (prirejeni), skrite (resnični) in za nadzorne službe (kjer je vse usklajeno s predpisi).
prašekk
18. 07. 2014 19.35
+8
Če kdo potrebuje magisterij ali doktorat je Primorska univerza pravi naslov !
PS2Xministri
19. 07. 2014 09.09
+1
PS2Xministri
19. 07. 2014 09.10
+0
Koffetka
18. 07. 2014 18.23
+6
Dr Rada Bohinca z tistim Famoznim programom prodaje diplom ( 2+1 ) bi morali zapret že pred dvema letoma ali takrat ko je to počel v Mariboru pa so ga zamislite si predlagali za ustavnega sodnika to, da so ga predlagali tja je jasno saj tam sedijo sami taki.
EricCartman
18. 07. 2014 20.04
+1
Admin ti bo zbrisal komentar tako kot ga je meni ko sem samo resnico napisal za tanjo fajon
puspan
18. 07. 2014 15.14
+8
Jaz sem pa mislil, da ga frizerji iscejo, preobleceni v policiste.
SLObunkeljn
18. 07. 2014 11.48
+43
Dajte lepo prosim v bodoče objavljat le epiloge teh silnih preiskav! Skoraj vsak dan so bombastični naslovi o nekih preiskavah in pridržanjih, o epilogih pa že dolgo nobene, niti drobne novičke!?