Slovenija

Kriza se umirja

Ljubljana, 22. 07. 2009 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je vodstvo kliničnega oddelka za revmatologijo odstopilo 1. julija, se sedaj na mesto direktorja namerava prijaviti Tomšič, ki trdi, da se zadeve končno umirjajo.

Po današnjem sestanku med vodstvom UKC, predstavniki Kliničnega oddelka za revmatologijo in predstavniki ministrstva za zdravje, ki so bili tudi pobudniki sestanka, sem optimističen, zato sem se tudi odločil, da se bom ponovno prijavil na razpisano delovno mesto predstojnika Kliničnega oddelka za revmatologijo,” je po sestanku dejal Matija Tomšič, ki se zaveda, da se rok za prijavo izteka 25. julija, in si želi krizo vodenja, ki je nastala v zadnjem mesecu na revmatologiji, po njegovem, sicer protestnem odstopu, čim prej prekiniti.

Nov laboratorij v UKC
Nov laboratorij v UKC FOTO: POP TV

Čeprav še ni ne zapisnika ne pisma o nameri, se po besedah prisotnih strokovnjakov s KO za revmatologijo, ki so se udeležili današnjega sestanka, zdi, da si državni sekretar na ministrstvu za zdravje primarij Ivan Eržen zelo želi urediti zadeve in izpolniti pred časom dano obljubo ministra. Ta je obljubil, da naj bi KO za revmatologijo dobil status samostojne klinike (tako kot ga ima na primer očesna klinika). “Zdi se mi, da se tudi predsednica sveta UKC Elda Gregorič Rogelj, ki se je prav tako udeležila sestanka, zaveda, da so v UKC Ljubljana potrebne spremembe, zato tudi moja odločitev, da se prijavim na razpis,” je še dodal  Tomšič.

Skupaj s sodelavci, ki so v podporo pri prizadevanjih tudi sami podali odstopne izjave, si namreč Tomšič prizadeva, da Klinični oddelek za revmatologijo preoblikujejo v učinkovitejšo samostojno kliniko znotraj UKC. Sestavna dela KO sta tudi vodilni laboratorij za imunologijo revmatizma, ki izvaja diagnostične preiskave za večji del Slovenije in posebna organizacijska enota OKA (za oceno kakovosti določanja avtoprotiteles), ki izvaja neodvisno kontrolo kakovosti določanja nekaterih avtoprotiteles za vse laboratorije v državi, ki se ukvarjajo z laboratorijsko diagnostiko revmatičnih bolezni.

V UKC Ljubljana so prepričani, da je in bo za bolnike, ki se danes zdravijo na Kliničnem oddelku za revmatologijo, najbolje poskrbljeno v okviru javne terciarne ustanove UKC Ljubljana. Kot je znano, je Strokovni svet ljubljanskega Univerzitetnega Kliničnega centra (UKC) večkrat poudaril, da bi moral klinični oddelek za revmatologijo še naprej delovati pod okriljem UKC. Revmatologi so tako zaradi nezadovoljstva s položajem oddelka ustanovili Inštitut za revmatologijo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bron
25. 07. 2009 17.07
UMIRILO SE BO KO BODO PACIENTI IN OSTALI VZELI V SVOJE ROKE ,Z DAVKOPLAČEVALSKIM DENARJEM SE JE TO NAKUPILO SEDAJ PA P..... TO PRIHVATIZIRALI .
izbruh@gmail.com
23. 07. 2009 09.32
Če greš popoldan privat na pregled k zdravniku, te sprejme v na svojo kliniko v UKC še isti teden. Sicer pa čakaš leto ali dve. To naj raziščejo, pa bo takoj pol manj težav v zdravstvu.
ALIENBAYERN
22. 07. 2009 15.42
ma nau jo še konc ene 2 leti brezskrbi to so zadeve k se ulečej v neskončnost
BeatboxKuzla
22. 07. 2009 15.17
sn že mislu da je konc recesije :(