Slovenija

Kučan razburil Pahorja

Ljubljana, 13. 05. 2008 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Suzana Lovec
Komentarji
96

Bivši predsednik Kučan je razburil levico z izjavo, da ni nujno, da bo mandatar Pahor, če na jesenskih volitvah zmaga levica.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (96)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mac4_m
18. 05. 2008 11.56
mnogo pomeni en sposoben in patriotski človek. Dokler je bil živ je vse klapalo in bi še sto let, če bi živel toliko. Vendar z njim ne gre povezovati miloševičev, tudmanov, kučanov, drnovškov in podobnih. Taki so se samo šlepali za svoj račun in takoj, ko je stari umrl so pokazali svoj pravi obraz. Zato tu ne gre za delitev na bele in rdeče, ker rdečih po brozovi smrti ni več...
titovka
17. 05. 2008 14.28
zanimivo je brati razne belčke kako bi radi pretvarjali zgodovino...TITO, ni hodil v slovenijo leta 1943, 44, PROSIT SLOVENSKI NAROD DA SE MU PRIDRUŽI V BOJU PROTI OKUPATORJA...AMPAK TAKO SO SLOVENCI ODLOČILI SAMI...DA SE SKUPAJ ZOPERSTAVIJO PROTI NACISTOM IN NJIHOVIM POMAGAČEM...IN DOMAČIM IZDAJALCEM!!!!!! HVALA TITO... IN NOB-ju...PONOSNA SEM NA VAS!!!!
mac4_m
17. 05. 2008 13.52
bo putin oz. kučko povedu kdo ga bo zastopu na štrikcu, normalno, kaj pa drugega..
Buena Vita
15. 05. 2008 22.41
PRVOBOREC nihče ti ne more pomagat,slama ti je splesnila v glavi,z elktrošoki bojda ne zdravijo več prizadetih,pomoč boš moral iskati kje so kaki tvoji,tam ti bodo koleščka pošraufali,malo v levo malo v desno MI nasilja ne vračamo,klofuto smo sprejeli---zdavnaj--- ostajamo mirni-----nagci pa umirate od hudega trezna glava trezna glava trezna glava,,,,,saj se nas imate zakaj bat,spravljamo vas v blaznost LE ZAKAJ,,,VOLKOVI
mkoshi
15. 05. 2008 20.23
Kučan na žalost še vedno ustvarja javno mnenje.Pahorja pa ne vidi za mandatarja, ker je Pahor preveč pošten in se noče podrediti starim komunajzarjem. Sicer pa se gizmotu ni treba bati, ker levica ne bo zmagala. Ljudje so že zdavnaj spregledali nega in njegove podrepnike. Daleč največ koristi za Slovenijo bi naredil če bi se že 91 umaknil iz politike, ne pa da se še sedaj upleta v politiko, dela med Slovenci sovraštvo in se vtika tam kjer že zdavnaj nima več kaj iskati.
Pirhster
15. 05. 2008 19.47
Kaj ima Kučan za govoriti? Če je v penziji, naj bo tiho in se umakne, kot ostali upokojenci.
Prvo Borec
15. 05. 2008 16.36
pajtlerblanka poščijem se na tebe in te tvoje sedanje in une prejšnje Slovence. Pregovor pravi : Boj se TI svojih ljudi in ne tujih.
Buena Vita
15. 05. 2008 16.31
MALČEK SEM ŠLA MED KNJIGE PREVERIT,KAKO je bilo videti pri ljudeh tiste čase,in Ljubljana je bila z domobranci kar v redu ,poraja se mi vprašanje kdo naklAda da nas Slovence prodajajo,saj so nas komunisti prodali 45 leta yugi,Kaj ni nihče pripravljen malo pobrskat po zgodovinskih dogotkih druge svetovne vojne,Holandija,Danska,Francija,,,in,,,kaj niso bile te države v primežu hitlerja in SS?pa ---PA KAJ????1945,MIR,ZEMLJE SO OSVOBOJENE,IN V SVOJIH MEJAH,SAMO SLOVENIJA JE IZGUBILA,ZAKAJ---ZATO KER SO NAS PRODALI TITO IN SLOVENSKI IZDAJALCI, VSAKA ČAST PARTIZANOM,TO JE RES OTPORNIŠKO GIBANJE,ŽAL TO GIBANJE JE TITOVSTVO IZNIČILO,IN V YUGI SMO NAJVEČ PLAČALI SLOVENCI,IZGUBILI SMO DOBRŠEN DEL SLOVENSKE ZEMLJE, SEDAJ SE SPET PORAJA VPRAŠANJE,KI SE GA ZANIKA Z VSEMI KRIPLJI,KDO VLEČE NITI,IN KAJ SKRIVA ,IN KOGA ŠČITI ČE NAKLADAJO O KAKIH IZDAJALCIH,TOBOŽE DA SO BEŽALI V ARGENTINO NAK,ZAČNITE NAKLADAT O TEM KOLIKO ZLEGA JE BILO,KAKO SO PO NAS HODILI,IN ŠE VEDNO BI RADI DA PO NAS KDO TEPTA 70-LETA,SPOMNITE SE TOVARIŠI KOLIKO JE BILO V LJUBLJANI DIREKTORJEV SLOVENCEV ČASOPIS DELO,PROSIM POVEJTE KDO JE BIL DIREKTOR,ŠELE 72 LETA PO ŠTUDENTSKIH DEMONSTRACIJAH,SE ZAČNE SLOVENIJA VLEČ IZ OKLEPA Z PRIHODOM MLAJŠIH GENERACIJ,ZATO NE KLANFAJTE titivke-prvoborčki in vaši intiharji kake zasluge ima kdo,če bi domobranci bili slovenska vojska,če jih komunisti nebi počistili,bi slovenija zagotovo bila veliko večja kot je,danes nebi bilo toliko neporavnanih računov in toliko očitkov očitke ustvarja tisti ki je kriv,ki hoče stvari zabrisat,to pa tisti,ali mi ki smo usmerjeni v demokracijo,in bolj desno nismo,ker nismo z nobenim sklepali kravjih kupčij če se pa sedaj probava kaj popraviti, ja ja preveč je še živih takih ki se bojijo,in kar naj se bojijo,niso sami sebi v čast prosim vzemite v roke;OXFORDOVO ENCIKLOPEDIJO ZGODOVINE št.2OD 19.STOLETJA DO DANES ENE BO SRAM,OSTALI PA BOMO PONOSNI NA SVOJ ROD IN NAROD
Prvo Borec
15. 05. 2008 13.36
pahorček če bi opisal vse napake JJ, potem bi moral pisati cel teden, ker Vi samo zahtevate argumente, ko pa so argumenti, potem smo pa komunisti. Tako, da se ne splača z vami dopisovati, ker ste sluzavi hinavci. Kje pa je kaj sploh napisal o JJ ??
Uporabnik113189
15. 05. 2008 13.34
pahorček, če sem iskren imam tudi za Janšo kakšno pohvalo v rezervi. Je pa tudi res, da je ne bom napisal, ker podpira belogardiste. Tu za mene dileme ni..
pahor?ek
15. 05. 2008 13.27
klasik...to pa je bil politični manifest...zanimiv je predvsem tisti del, kjer upravičuješ morebitne napake Pahorja, med tem, ko se vse dobre strani JJ popljuvaš in zliješ gnojnico na njega. Takšni ste vi tovariši, govorite (pišete!) eno, delate drugo...
Prvo Borec
15. 05. 2008 11.43
Klasik sedi 5 in zraven sem pohvalil tudi tvoje starše
Uporabnik113189
15. 05. 2008 10.53
To ( iskrice med kučanom in Pahorjem) je bilo vsekakor pričakovano. Tovrstna nesoglasja so obstajala že prej. Saj gre vendar za razliko med generacijami. Zelo pogosto si ne moremo priznati da se staramo in da druga generacija oblikuje svet po svojih merilih. SD ima prav gotovo znotraj stranke nekaj problemov in eden večjih je precej različen pogled na svet in današnje dogodke starejše in mlajše generacije. Res je tudi, da starejši nimajo več prave moči in da v ozadju raste neka nova podoba, za katero ni čisto jasno kakšna bo. Upam, da bo tudi ta generacija spoštovala dosežke našega slovenskega naroda (tistega ki je tudi v najhujših časih vztrajal na domači zemlji). Pahorja pa v njegovi izjavi podpiram. Vsi se zavedajo da ima SD zelo dobre (karte) možnosti za zmago, pa v ozadju pripravljajo teren, da bi si pri tem odrezali svoj košček kolača. Kao, saj smo mi tudi levica. Tu velja zakon močnejšega, pa ima Pahor prav. Res pa je da je v naravi polno različnih primerov delitve plena. Na primer levinja mora ulov prepustiti močnejšemu samcu. Skratka ni nemogoče, da bo Pahor sicer uspel v svojem delu, moral bo pa paziti na naravne zakone močnejšega. Ko nekaj ujameš, moraš ulov tudi obdržati ali ne. No to je pa že dejanje številka dve. Vmes se spusti zavesa in pri naslednjem dejanju se odpre nova igra. Kučan je v svojem življenju naredil malo napak. Jih je sicer naredil, kot mi vsi, nihče ni nezmotljiv. Ima tudi izkušnje in s tem prednost, ker vidi dlje..Kot pa sem že povedal, ima mlajša generacija pravico gaziti čez vodo tam kjer je most. Čeprav na ta most Kučan kaže, še ni nijno da ga bo kdo poslušal in se o tem sploh odločal. Pahor bo imel po zmagi vso pravico, da se sam odloči kako bo z mandatarstvom. Če bo imenoval na to mesto eminentnega ekonomskega strokovnjaka, si bo verjetno za vse življenje zaslužil visoko avtoriteto, sploh če bo le-ta tesno sodeloval in podpiral njegovo politiko. Iz tega vidika gledano Kučan želi Pahorju le ponuditi pomoč. Če pa bo sam prevzel mandatarsko mesto, bo zagotovo v času mandata naredil nekaj napak in bo postal povprečen slovenski politik. Težka odločitev, pa še dobra plača je vmes..
pkorosec
15. 05. 2008 09.27
Ce to ni zanimivo kak se mnogi slovencki razburijo ko kaj rece levosredinski Kučan. Takoj vik in krik, za tega burzuja. Zanimivo da ga takoj zmerjajo in oznacujejo za komunista, ko pa ga noben komunist sploh ne mara. Enako s pahorckem, pa potrcem. Belcki, vi se s prikaznimi prepirate? Prikazni se bojite? Prav paranoicni ste.
grumic
15. 05. 2008 09.16
Ko mački stopiš na rep zacvili.
Prvo Borec
14. 05. 2008 20.45
Ko pa Janša pride nazaj, bo pa hudič v Sloveniji. Ko ga ni, ga samo serjejo.LOL
pahor?ek
14. 05. 2008 17.35
Boljši naslov bi bil: "Kučan nakuril Pahorja" Najprej sem mislil, da ne bom nič zapisal, pa sem si premislil. Glede Kučana bi samo rekel, da sta mu vedno bila prioriteta oblastin denar. O tem priča zgodovina. O Pahorju in njegovi SD pa samo to, da mislijo eno, govorijo drugo, delajo pa tretje. Dokaz za to je, da so se strinjali s 14 pokrajinami, zdaj pa so kar naenkrat rekli "NE". Posebej pa bode v oči to, da nimajo nobenega argumenta za svoje početje. V ta kontekst sodi tudi Golobić in njegov Zahec (ali kako se že imenuje?). On bo govoril o novi politiki!? V stranki pa ima vse stare kadre LDS, vključno z njim!
Ranunculus
14. 05. 2008 15.19
manjakranjc No, nič negativnega ni bilo mišljenega, če pa te moti beseda odpadniško je to pač zaradi mojega prepričanja o vrednosti inteligence v bližini vrha stranke Oh, pa še to. Ne vem, kaj delaš oz. kakšno je tvoje delo, zato sem zadevo postavil v pogojnik. Sem na to, kar sem navedel, sklepal iz tega, da navajaš, da si tam, kjer je pamet. In tako pri desnih, kot pri levih je v vodstvu strank ni temveč le pri njihovih svetovalcih. Mi je pa jasno, da s rastjo pomanjkanjem znanja (ljudje so čedalje večji "Fachidioti") raste možnost manipulacije. Skrajna meja je orwellovska "Nevednost je moč"...
manjakranjc@hotmail.com
14. 05. 2008 14.58
Ranunculus, Mešane občutke si mi vzbudil, pohvala zavita v tančico poniževalsnoti...ampak vseeno hvala, čerpav se z napisanim ne strinjam. Drugače pa je kulturna raven nekega prebivalstva na nekem teritoriju odvisna predvsem od izobraževalno-intelektualno-etične ravni, ki je pri nekem narodu prisotna. Pri tem si ne smemo zakrivati oči, da je komuniciranje in dialog ločena "sfera od izobraževanja". Nasprotno, ravno povezava slednjih treh subjektov v singularnem konceptu omogoča, da narodna "mentaliteta" zadostuje kulturni ravni in dialoškim paradigmam. Torej potrebno je več znanja, kar vodi v boljše razumevanje zadeve in posledično do manjše "NE-manipulacije" z nami. Navedel si še nekaj reči glede mojega dela, no nisi točen, sicer pa je to itak zasebna stvar. Lp M.K
Ranunculus
14. 05. 2008 14.40
Heh... manjakranjc Tvoji prispevki so (takrat ko kako stvar poveš in posti niso samo podjebancija) večinoma na višji ravni kot je večina sporočil, ki jih dajejo predstavniki vlade vključno s šefom, tako da če si tam, kjer je pamet nisi v vodstvu SDS ampak v neki odpadniški svetovalni službi, ki ji občasno uspe kako reč v javnost spraviti mimo cenzure SDS - morda Vizjaku kdaj pa kdaj kaj podtaknete, pa ste se mi zdi tudi s tem nehali....