Slovenija

Nekateri že ugibajo o nasledniku Bizjak Mlakarjeve

Ljubljana, 18. 04. 2016 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem medijem sporočila, da bo prva ministrica, ki bo razrešena zato, ker želi delati po zakonu. Cerar medtem pravi, da je bilo dogajanje v zvezi z idrijskim rudnikom le kaplja čez rob. Kdo bi jo lahko nasledil na ministrskem stolčku?

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Na zagovoru pri premierju
    01:44
    Iz SVETA: Na zagovoru pri premierju
  • Iz 24UR: Odstop ali razrešitev
    03:14
    Iz 24UR: Odstop ali razrešitev
  • Iz 24UR: Precej burno pod Cerarjevo taktirko
    01:34
    Iz 24UR: Precej burno pod Cerarjevo taktirko
  • Iz 24UR: Ponovitev lanske zgodbe
    01:33
    Iz 24UR: Ponovitev lanske zgodbe
  • Iz 24UR: Rudniku živega srebra grozi potop
    02:20
    Iz 24UR: Rudniku živega srebra grozi potop

Prvak DeSUS Karl Erjavec je pojasnil, da je ministrico za kulturo iz vrst svoje stranke podpiral ves čas od njene kandidature za to funkcijo.Sedaj, ko je očitno zaradi kljubovanja sklepom vlade glede idrijskega rudnika izgubila zaupanje premierja Mira Cerarja, gre po Erjavčevih navedbah za relacijo med Cerarjem in ministrico. Dodal je, da je skušal pomagati, a ni uspel, saj da so razhajanja med njima očitno prevelika.Po njegovih navedbah odnos med Cerarjem in Bizjak Mlakarjevo nima povezave z njim in DeSUS.

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je po današnjem pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem dejala, da želi preprečiti nevarnost, ki bi nastala za premoženje in življenje ljudi v Idriji, če bi ministrstvo za kulturo prevzelo rudnike. "Tega se ne da izpeljati s pomočjo kadra, ki ga imamo na ministrstvu za kulturo," je poudarila Bizjak Mlakarjeva in dodala, da te zadeve sodijo v drug resor oz. te odgovornosti kultura ne more prevzeti. Povedala je še, da prejema veliko sporočil, da gre za absurd, če se kultura ukvarja z rudniki, "ob tem, da imamo dovolj dela že s samo kulturo". A ministrica je zaupanje premierja izgubila prav po tistem, ko ni izvrševala sklepov vlade v zvezi z idrijskim rudnikom. Sama meni, da bo prva ministrica, ki bo razrešena zato, ker želi delati po zakonu.

Prosil jo je, naj odstopi, a je to možnost zavrnila

Kot je povedala ministrica, jo je premier prosil, naj odstopi, a se je odločila, da tega ne bo storila. Cerar bo moral zato zdaj predlog za njeno razrešitev poslati v DZ. Kot je povedal, bo to storil jutri, če ministrica do takrat vendarle ne odstopi sama. Kot je Cerar poudaril v izjavi novinarjem, je bilo njeno odlašanje z izvršitvijo sklepa vlade glede idrijskega rudnika le kaplja čez rob.

Ministrica iz vrst DeSUS se je v zadnjih mesecih večkrat znašla v središču pozornosti tako zaradi svojih izjav kot neomajnih stališč, a se je vselej uspešno izvila. Sodu pa je izbilo dno njeno neizpolnjevanje sklepov vlade v zvezi z idrijskim rudnikom, s čemer je precej razburila predsednika vlade.

Kako je potekal zaplet?

Sklep, da mora Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija, javni zavod, ki sodi pod okrilje ministrstva za kulturo, bdeti nad aktivnostmi vzdrževanja nezalitega dela jame in monitoringom vplivnega območja rudnika Idrija, je že septembra 2014 sprejela ministrska ekipa Alenke Bratušek, Cerarjeva vlada pa mu je pritrdila.

Sredi marca je vlada poudarila, da mora omenjeni idrijski center začeti z izvajanjem nalog. Na ministrstvu za kulturo so izrazili pomisleke, da se javni zavod ne more ukvarjati z rudarstvom.

Prvak DeSUS Karl Erjavec, s katerim se ministrica tudi ni imela časa sestati, je izrazil pričakovanje, da bodo ministri DeSUS upoštevali sklepe vlade. Bizjak Mlakarjevo pa je posvaril, da stališč, ki so v nasprotju z vladno politiko, ne namerava ščititi. Če je sprva še kazalo, da bodo pozivi ministrico omehčali, pa se je naposled izkazalo drugače. Vztraja namreč, da ministrstvo za kulturo sklepe vlade glede idrijskega rudnika izvaja v sklopu svojih pristojnosti. Pripravili so celo analize glede položaja v idrijskem rudniku, pridobili mnenja in na tej podlagi predlagali dve možni rešitvi.

Vendar je Bizjak Mlakarjeva izgubila zaupanje predsednika vlade in očitno tudi stranke. Po odhodu s funkcije se lahko vrne v poslanske klopi, kar pa utegne biti za poslansko skupino DeSUS in koalicijo dodatna skrb.

Kako bi potekala razrešitev?

Nekateri že ugibajo o nasledniku Bizjak Mlakarjeve na ministrstvu, kot možna se omenjata poslanca DeSUS Uroš Prikl in Jana Jenko, ki bo v primeru vrnitve Bizjak Mlakarjeve morala zapustiti poslanske klopi DeSUS. Vendar v poslanski skupini pravijo, da je za pogovore o nasledniku njihove ministrice še prezgodaj.

V primeru razrešitve poslovnik DZ ne določa roka, v katerem mora DZ glasovati o predlogu predsednika vlade za razrešitev ministra. Tovrsten predlog se sicer praviloma uvrsti na naslednjo redno sejo, razen če najmanj 23 poslancev zahteva sklic izredne seje.

O predlogu za razrešitev ne razpravljajo na parlamentarnem matičnem delovnem telesu, ampak gre predlog neposredno na sejo DZ, kjer ima minister pravico, da brani svoje stališče, mogoča pa je tudi poslanska razprava. Minister je razrešen, če je večina poslancev, ki so glasovali, glasovala za razrešitev.

Kaj pa, če odstopi?

V primeru odstopa pa mora po poslovniku DZ predsednik vlade najpozneje v sedmih dneh po prejemu pisne odstopne izjave ministra o tem obvestiti predsednika DZ. Obvestilo o odstopu se uvrsti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Ko se DZ z odstopom seznani, ministru tudi uradno preneha funkcija. Od tedaj ima premier deset dni časa, da predlaga novega ministra ali pa da obvesti DZ, da bo funkcijo začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

Kaj bodo storili v njeni stranki?

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar
Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar FOTO: Ministrstvo za kulturo

Poslanci DeSUS se po srečanju z ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar še niso izrekli o tem, ali bodo ministrico iz vrst njihove stranke ob morebitnem glasovanju o razrešitvi podprli. Po besedah vodje poslanske skupina Franca Jurše je o tem še prezgodaj govoriti.

Kot je po sestanku poslanske skupine z ministri iz vrst DeSUS v izjavi medijem dejal Jurša, jim je Bizjak Mlakarjeva predstavila svoje videnje, predvsem glede problematike reševanja idrijskega rudnika. Poslanci so po njegovih besedah ugotavljali, da se ministrica trudi in dela. Odnosi, ki so se v zadnjem obdobju vzpostavili med predsednikom vlade in ministrico, pa so vprašanja, ki jih mora razrešiti predsednik vlade.

Ali bodo poslanci DeSUS ministrico iz vrst njihove stranke podprli, je po njegovih besedah še prezgodaj govoriti. V nadaljevanju morajo namreč najprej slišati predsednika vlade, prav tako se bodo še pogovarjali z Bizjak Mlakarjevo.

V SD bodo najprej prebrali premierjevo obrazložitev

V SD še ne napovedujejo, ali bodo ministrico v primeru glasovanja DZ o njeni razrešitvi podprli ali ne. "V politiki je treba biti včasih malo previden, malo samokritičen," je pojasnil vodja poslancev SD Matjaž Han. Napovedal je, da bodo prebrali premierjevo obrazložitev za predlog razrešitve in se zatem odločili.

Han je v izjavi novinarjem v DZ pojasnil, da težko komentira okoliščine in upravičenost za nezaupanje premierja Mira Cerarja v ministrico, saj ne ve, kakšne pogovore sta imela. "Lahko so bili tudi drugi pogledi zaradi delovanja ministrstva za kulturo," je spomnil.

V SD so po njegovih besedah tudi zadnji, ki bi se v tem primeru lahko preveč postavljali na eno ali drugo stran. DZ je namreč lani na predlog premierja Mira Cerarja razrešil ministra iz vrst SD Janka Vebra.

Glede špekulacij, ali bo Bizjak Mlakarjeva ob morebitni vrnitvi v parlament zaradi spora s stranko DeSUS iskala novo poslansko skupino pa je dejal, da je pred nekaj leti Bizjak Mlakarjeva zapustila poslansko skupino SD, ob čemer ne verjame, da se ljudje želijo vračati v stranko, ki so jo zapustili. Prav tako po njegovem mnenju ta trenutek vrnitev Bizjak Mlakarjeve v DZ tudi za koalicijo ni težava. "Za koalicijo je lahko težava kje druge. Težava so kadrovske zadeve na Slovenskem državnem holdingu, v NLB in na DUTB," je opozoril Han.

Vsaj pol opozicije podpira razrešitev Bizjak Mlakarjeve

V poslanski skupini SDS se na dogajanje glede Bizjak Mlakarjeve še niso odzvali.

V opozicijskih ZL in NSi napovedujejo, da bodo v primeru glasovanja DZ o kulturni ministrici podprli predlog za njeno razrešitev. V ZL dodajajo, da bo to njihov glas proti sistemskemu varčevanju. V poslanski skupini nepovezanih poslancev se še niso opredelili, je pa podpora po besedah poslanke Alenke Bratušek stvar koalicije.

V NSi razrešitev Bizjak Mlakarjeve podpirajo, več pa ne komentirajo, ker da je to stvar koalicije. Tudi v poslanski skupini ZL napovedujejo podporo najverjetnejšemu predlogu za ministričino razrešitev, čeprav bo po besedah poslanke ZL Violete Tomič "padla" na primeru idrijskega rudnika, kjer ni popolnoma jasno, kakšna je njena odgovornost.

Tomičeva je poudarila, da njihov glas za razrešitev ministrice ni glas v podporo premierju Cerarju in vladi, "pač pa glas proti sistemskemu varčevanju in neumnim odločitvam te vlade". Razrešitev bodo podprli zato, ker Bizjak Mlakarjeva po besedah poslanke ZL ni uspela zagotoviti boljšega delovanja ministrstva in ker je del vlade, ki se je pridružila tistim, ki so kulturi v zadnjih šestih letih vzeli 60 milijonov evrov.

V poslanski skupini nepovezanih poslancev se o podpori Bizjak Mlakarjevi ali predlogu za razrešitev še niso dogovorili. Bi pa ministrica, tako je v izjavi novinarjem v DZ ocenila Bratuškova, s svojim odstopom razbremenila koalicijo.

Cerar je danes že pojasnil, da izguba njenega zaupanja v ministrico ne temelji le na neizpolnjevanju sklepov vlade, ki jih je glede idrijskega rudnika sprejela že vlada Bratuškove, pač pa je to le kaplja čez rob. Podobno tudi Bratuškova ugotavlja, da razlogi za razrešitev tičijo drugje, saj da nenazadnje Bizjak Mlakarjeva ni edina med ministri, ki ne izpolnjujejo sklepov vlade. Po ocenah Bratuškove je ministrica, na katero letijo tudi očitki stroke, že od začetka zelo nestrokovna. Tako upa, da bo naslednji minister prihajal iz stroke.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (542)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

masni
19. 04. 2016 18.38
-1
Če hoče delati po zakonu, CMERAR ji pa tega ne pusti ga je treba kazensko ovadit in zakopati v kup zgodovine.Cmerar sram te bilo,podpira te samo še politični kameleon NUDELDORFER.Joj kam ste pripeljali to siromašno barko, ki jo vodijo baroni iz ozadja.
proletarec1
18. 04. 2016 21.45
-3
ZAKAJ SE ŠE NEMOREMO POGOVARJAT, O NASLEDNIKIH, TE VLADE????50%UPOKOJENCEV, ŽIVI NA ROBU OBUPA, NAJREVNEJŠI, PA ŽE BRSKAJO PO SMETNJAKIH.MRAMOR JE TAK LOPOV, DA GA NI V EVROPI ENAKEGA.VSEENO MU JE ZA REVEŽE SAMO, DA IMA ON POLNE ŽEPE.CERAR;TUDI ZA TEBE , IMA PALICA DVA KONCA.BLIŽA SE 27 APRIL DAN UPORA.UPAM , DA BO KMALU REVOLUCIJA.
Simoni?
18. 04. 2016 21.29
+0
Po ocenah Bratuškove je ministrica, na katero letijo tudi očitki stroke, že od začetka zelo nestrokovna. Tako upa, da bo naslednji minister prihajal iz stroke. Bratuškova naj se pokrije z ušesi in naj neha klobasati o strokovnosti! V Bruslju je iz sebe naredila določeno žival, ki glih ne izstopa po brihtnisti! Ona je kot doštudirana šivilja debelih devet let bila glavna nadzornica državnega proračuna. To da imamo 46 mlrd. veliko proračunsko luknjo je le posledica njene strokovnosti in strokovnosti članov stranke, ki si je že sedemkrat v četrt stoletja spremenila ime: in je za svoj slogan uporabljala: "LDS no nid mani, LDS nid džest tajm!"
staridida
18. 04. 2016 21.20
-3
Se čuti cmerko kaj odgovornega , ker je postavil tako ministrico?????
ina5785
18. 04. 2016 21.28
+3
mallonge
19. 04. 2016 08.55
+1
Ga boli đoko. Bo šel na dopust, dokler se zadeva ne pomiri.
Bofur
18. 04. 2016 21.19
+2
Kulturna dediščina rudnika Idrija Jih je ministrica tokrat dovolj užalila? Tanja Lesničar - Pučko 13. april 2016 13. april 2016 0:00 Sliši se res kot najslabši vic: položaj ministrice za kulturo naj bi ogrozil idrijski rudnik. A ni vic. In če lahko malo povedežujem: tudi res ni. Ministrice nikoli ne bo odneslo ne njeno nedelo, ne njeno škodljivo delo, njeno vztrajno vsebinsko in finančno demontiranje »narodove substance«. Če bo ministrico kar koli odneslo, jo bo njeno nenadzorovano govoričenje. In spet: ne diskvalifikacija umetnikov, ne žaljiv odnos do stroke in poznavalcev, ampak medijsko čvekanje o vladnih kolegih in vladnem šefu. Odnesla jo bo torej kvečjemu njihova osebna užaljenost, ne pa njihovo spoznanje, da je, še preden je začela pljuvati po vladi, ki jo hrani, katastrofalno spljuvala že kulturo, ki ji daje kruh. A točno to vehementno čvekanje jo lahko tudi tokrat, znova, reši. Erjavec in Cerar se ga menda bojita: če bi se vrnila v parlament, bi tam stresala svoje razdiralne kvazipravnoformalistične floskule o vseh in vsem, ki jih ni mogoče ustaviti. Če mi ne verjamete, vam lahko posredujem sporočila za javnost ministrstva za kulturo: neznosna logoreja, nenehno zanikanje problemov in zastranjevanje ter samospevni ministričini obiski na vaških procesijah. Skratka: ministrica je na varnem. Je živi dokaz, kako lahko človek pride na najvišje položaje v državi tako, da s svojimi napakami drži v šahu druge. Sicer pa je njena argumentacija v zadevi z idrijskim rudnikom seveda tudi tokrat čisto mlatenje prazne slame. Njena trditev, da kultura nima nič z idrijskim rudnikom, ki sodi pod gospodarsko dejavnost, je neumnost brez primere, saj ne gre za kateri koli rudnik. Gre za takšnega, ki je del kulturne dediščine, to je dejansko pripoznano tudi s tem, da bi ga lahko vpisali na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Skrb za dediščino pa je eminentno domena kulturnega resorja, pa naj gre za zapiranje rudnika, ki bi se ga sicer dalo zelo poceni zasuti skupaj z vsem dragocenim, ali za Lipico, ki bi jo gospodarstveniki brez nadzora dediščinarjev že zdavnaj spremenili v diznilend ali kazino (kar se zna morda v kratkem zgoditi, če bo vlada stroko prezrla), ali za arheološka najdišča, ki bi jih investitorji že zdavnaj razkopali z bagri (in velikokrat jih tudi so), če ne bi bila zakonsko zaščitena. Ministrstvo za kulturo ima ravno zato, da bedi nad kulturno dediščino v javni in zasebni lasti, svoj direktorat za kulturno dediščino, torej vrhovno institucijo, redno zaposlene vrhovne varuhe, ki imajo, ob sodelovanju z drugimi strokovnimi organizacijami, edini zakonsko moč zaščititi naše skupno bogastvo pred »talibani« vseh vrst. Ker ministrica tega ne ve, sama prevzema vlogo talibana, rudnik bi prepustila strokovnjakom za rudnike. Da trdi, da bi projekt odžiral kulturni denar, je še ena klavrna manipulacija (seveda bi ga, v delu, ko gre za dediščino, preostalo bi pač moralo kriti ministrstvo za gospodarstvo), še posebno če vemo, da je s svojim neznanjem in nekredibilnostjo sama povzročila največji padec kulturnega proračuna v zgodovini Slovenije. Da se dela otepa tako, da se zaletava v pravne formalizme, pa je njena znana metoda, tako je že uničila Ksevt, tako se otepa Idrije, tako se že loteva nove tarče. Njeno nenehno »poučevanje« o tem, česa prejšnji ministri niso (dobro) naredili, ji ne more več pomagati: v kulturno zgodovino se bo, že če odide ta teden, vpisala kot simbol politične kuhinje, kjer je za kulturo vsakdo dovolj dober, samo da je špičast. Ali pa okrogel.
mallonge
19. 04. 2016 09.00
+0
Kako predvidljivo. Kdor ni z nami je proti nam. Kučan bi moral imeti 25 otrok, da bi lahko pravilno kadrovali, nesposobneži.
staridida
18. 04. 2016 21.18
+1
Cmerko-naj ministrica odstopi takoj, s tabo vred-še bolje cela vlada.....
ina5785
18. 04. 2016 21.30
+5
biggbrader
18. 04. 2016 20.58
+0
Tista ta mala od deponiranca, je imela manj točk od proti kandidatke ! Čudno kaj dela konkurenca; NOVA TV !
biggbrader
18. 04. 2016 20.53
-1
Kaj pa lepa Nina ? Kaj pa bo sedaj delala ? Ali bo zmogla z penzijo ?
kakc
18. 04. 2016 20.50
-1
nesretnik sam od malena, od sve tuge pesmi peva............kakšna golica, to mi špilejte dan na dan-stranka modernega centra naj pa dirigira, fuuujjjj....
kakc
18. 04. 2016 20.47
-3
kulturniki, ajde v rudnik pa rešujte. se hecam. kaj ima kultura z posedajočim rudnikom ve samo cerar... muzejski del ok, v zapuščene rove pa slovenske politike z lopatami ,krampi in jeziki, bodo kmalu polni njihovega nakladanja.
biggbrader
18. 04. 2016 20.42
-1
Violeta jo bo zamenjala. So se že odločili, ha, ha, ha,..
biggbrader
18. 04. 2016 20.48
+1
ONniON
18. 04. 2016 20.33
-1
slovenijo so v zadnjih letih spravili v najhujšo krizo po osamosvojitvi ! prav vam je kar volite jih še naprej , boljšega si ne zaslužite očitno
biggbrader
18. 04. 2016 20.43
+3
Tako je, če ti vladajo nekulturni kulturniki.
slovenskidelavec
18. 04. 2016 20.32
+3
Žal od te vlade nima narod ničesar pozitivnega, če vsi odidejo nebo škode prej korist za narod.
mi23
18. 04. 2016 20.30
+1
biggbrader
18. 04. 2016 20.25
+0
Simpatične punce se zbirajo v ZL.
slovenskidelavec
18. 04. 2016 20.25
+4
Gdor koli bo, jaz od tege nebom imel nič, razen škode.
biggbrader
18. 04. 2016 20.26
-1
Kaj pa če te Golobič povabi na rudarjenje v Idrijski rudnik.?
slovenskidelavec
18. 04. 2016 20.30
+0
Netajkun
18. 04. 2016 20.23
+2
Tukaj spodaj en tovariš ( od hudiča pameten ) problematiko opuščenega rudnika živega srebra Idrija ( pogrezanje in drsenje pobočja nad rudnikom - zaradi nesaniranih jaškov ) . . . enostavno pripiše Ministrstvu za kulturo . Bolno . . vsakemu razumnenu državljanu je jasno , da problematika daleč presega omenjeno ministrstvo ( čeprav bdi nad manjšim delom rudnika - Antonijevim rovom , ki je celo vpisan v UNESCO-v seznam svetovne dediščine ) . Pobočje drsi . . na milijone kubikov , ki ogrožajo prebivalce in objekte .
biggbrader
18. 04. 2016 20.28
-1
Zadaj je Golobičeva borba za težke "kulturne" denarce. To že ptički čivkajo. Samo ne na režimskih kanalih.
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.41
+0
Ene zelo pametni pa sedaj Cerarja obtožujejo, ker se rudnik sesuva kateri je že pred desetletji zaprt.
+3
Iz moje ZS pošte: Citat: "baje, da naj bi sprejeli, da mora kulturno ministrstvo plačati 20 mio na neko agencijo, ki bi vodila zaprti rudnik živega srebra v Idriji, kot kulturno dediščino. S tem naj bi upravljal Golobič grin emoticon In srenja okoi njega wink emoticon Požar report je natančno napisal kje se Golobič dobiva s tem tipom, ki naj bi to vodil, žena je neka iz kulturnega m. mimogrede....tale Požar je opasan, ne vem od kje mu info, ampak Golobič se RES dobiva redno s tem tipom, točno na tej lokaciji. Slučajno vem, ker je to zraven mene in sem bila tam z mamo skoraj vsak dan na kavi, ko sva šle od očeta iz bolnice. V resnici gre samo zato, da tale t.i. Agencija, pride do 20 mio, ki pa jih tale noče nakazat. Zao je Cerar spet histeričen."
+0
ZS2: Citat: a si opazil Cerarjev MO? Ko gre za take zadeve, rata super učinkovit in zahteva odgovore v enem dnevu. In tudi takoj ukrepa Isto je bilo za Koprivnikarja drugi dan zjutraj, je moralo biti poročilo na mizi, v 14 dneh so teli dobili odpoved. Tako to zgleda pri nas
CyberWorm90
18. 04. 2016 21.10
-2
itaq : ))) pr bramorju pa proučuje pa proučuje pa proučuje pa proučuje hahaha
biggbrader
18. 04. 2016 20.08
-2
Ja kaj bo pa sedaj delala ? Ali bo lahko živela od penzije ?
biggbrader
18. 04. 2016 20.10
-2
Kaj pa bo počel tisti njen vod partijk v njenem kabinetu ?
biggbrader
18. 04. 2016 20.11
-3
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.11
+3
big- ta je samo partijka ali spreobrnjena partijka?
biggbrader
18. 04. 2016 20.14
-2
Včasih je bila partijka potem pa je prestopila med stare partijce.
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.15
+4
Vidim po fotografiji, da spada med stare partijce. Zanima me, če je spreobrnjena ali ne. Spreobrnjenih me je namreč zelo strah. Enkrat izdajalec vedno izdajalec.
biggbrader
18. 04. 2016 20.23
-3
Jaz imam najslabše izkušnje z tistimi, ki so deponirali knjižice !
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.26
+2
Sicer ne vem kaj bi sedaj z njo. ZKJ ali ZKS verjetno več ne obstaja. Glavno pa je, da so ostali zvesti svojim poštenim načelom in niso stopili med izdajalce.
biggbrader
18. 04. 2016 20.31
-2
Če ne bi bili izdajalci, ne bi šli v ilegalo leta 1991; se ti ne zdi ?!
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.32
+0
Tudi meni ni jasno zakaj so se skrili v klet Cankarjevega doma. Najhuje pa je, da se sedaj imajo za heroje.
biggbrader
18. 04. 2016 20.36
-4
Zato, ker so "naši" generali z Yugo vojsko in opremo bombardirali strateške cilje. Samo zato. Zakaj so pa tvoji idoli zgradili podzemno mesto "Koćevska reka" ?
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.40
+1
Uf..Kočevska reka...O tem pa kaj več vprašaj tiste nakladalce blaga in voznike kamionov kako so se tam počutili.
biggbrader
18. 04. 2016 20.46
+2
prašek
18. 04. 2016 19.41
+0
Rudnik živega srebra Idrija je kulturni spomenik ! In kulturni spomenik spada pod kulturno ministrstvo ! Tako enostavno je to !
CyberWorm90
18. 04. 2016 19.46
-2
bramor spada pod gospodarstwo pa krade k sraka : ))) tko enostawno je to k ga cmero brani : ))))
CyberWorm90
18. 04. 2016 19.47
-2
CyberWorm90
18. 04. 2016 19.50
+2
stwar je čist enostawna : ))) če si lopou te bo cmero branu : ))) če nisi te bo odstawu : ))) simpl as that : ))))
prašek
18. 04. 2016 19.58
+0
CyberWorm90
18. 04. 2016 20.02
-1
glawno da poznaš janšota : ))) ostalo ni pomembno : ))))
biggbrader
18. 04. 2016 20.03
+0
Cerar pa še kar rudari; po bankah, po SDH, po CSD,...
CyberWorm90
18. 04. 2016 20.04
-5
kaj naj rečem lewaki : ))) isti ste k janšisti sam druga farba : )))
Netajkun
18. 04. 2016 20.05
+1
CyberWorm90
18. 04. 2016 20.07
-1
obrnli ste ploščo za 100 stopinj : ))) zdej je pa kr naenkrat cmero nek odrešitelj pa take bulane : ))))
Petrovc
18. 04. 2016 20.09
-2
JA, PA 12 MILJONOV, PA 12.000 KULTURNIKOV!!?
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.12
+3
Kočevc ti pa samo tistega hvali katerega si na volitvah obkrožil ostale pa lepo pri miru pusti.
CyberWorm90
18. 04. 2016 20.14
-1
prewajajo pesmice w albanščino pa arabščino : ))))
CyberWorm90
18. 04. 2016 20.15
-1
srebrnibreg
18. 04. 2016 20.16
+2
Se boš moral sprijazniti, da si kočevc saj napisal, da si iz Kočevja doma.
CyberWorm90
18. 04. 2016 20.19
-2
guwor to tam lublančanom da so žabarji ne pa ti men kočewc : ))))
CyberWorm90
18. 04. 2016 20.20
-1
sorry sam alergičen sm na to besedo podobno k žabarji : ))))