Slovenija

Lastniki proti najemnikom: kdo ima več pravic?

Ljubljana, 08. 01. 2013 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
58

Podnajemniška zgodba iz okolice Ljubljane znova kaže, kako slabo vedo ali pa nočejo vedeti, kakšne pravice imajo najemniki in kakšne lastniki nepremičnin. Še bolj se zaplete, če ni pogodbe o najemu.

Podnajemniška zgodba iz okolice Ljubljane znova kaže, kako slabo vedo ali pa nočejo vedeti, kakšne pravice imajo najemniki in kakšne lastniki nepremičnin. Še bolj se zaplete, če ni pogodbe o najemu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zudin
10. 01. 2013 18.38
+8
mene bolj zanima zakaj ni prikazana druga polovica hiše; jaz vem da tam živita ločenca danijel lukaček in snežana nekaj na ić (včasih lukaček) ki sta se ločla zaradi dolgov, ki jih dolgujeta pol sloveniji in tudi meni, zato mislim da sta tudi hotela ostati anonimna.
zudin
10. 01. 2013 18.42
+1
aja pa še to a zdej pa še kle zastjn živita
dragicat
10. 01. 2013 22.13
+4
Seveda se nista hotela izpostaviti, saj bi jih spoznalo veliko upnikov, ali morebitni novi najemodajalci, saj bosta kmalu na cesti. Dol s takimi!
dragicat
09. 01. 2013 13.35
+11
A bi bil kakšen problem na tem svetu, če bi se ljudje zavedali, kaj je tvojega imej, koristi,ne uničuj drugih stvari, plačuj kaj si dolžan, ne kradi drugim, ki nimajo, ali tistim, ki so si z lastnimi žulji nekaj ustvarili, nekdo si pa drzne tvojo poštenost in delovnost izničiti s svojim izsiljevanjem. Saj ti najemodajalci verjetno ne bi posegali po medijih in sodiščih, če bi se ti dve družini zavedali, da morejo plačat, hej, a smo zombiji, kot nas poimenuje naš vrli predsednik vlade?
zombie 1
09. 01. 2013 14.25
+2
Se strinjam in tole kar si napisala,velja predvsem za naše politike in kvazi \"Menedžerje\"!!!!
Buena Vita
09. 01. 2013 19.15
-2
anamarija77
09. 01. 2013 13.23
+6
če je moja hiša je moja. najemniki nimajo pravice živet brezplačno v moji hiši.. pa kakšen je to folk, *
dragicat
09. 01. 2013 13.27
+4
Buena Vita
09. 01. 2013 19.16
+2
nikjer nima nihče pravice bivati zastonj,še v lastni hiši moraš plačevati stroške,
ian00
09. 01. 2013 12.23
+6
ma žalostno je, da zasebna lastnina nima prednosti!
dragicat
09. 01. 2013 13.28
+3
sgg
09. 01. 2013 11.15
+3
poglej si nemcijo...samo za zgled, kr majo tam zrihtan
sgg
09. 01. 2013 09.19
-4
mja no to je dvorezen meč...lastniki so tudi prefrigani, oddajajo luknje za preveč denarja, ne vlagajo v stanovanje, vse na črno, da se ne plača davek...zamudiš z eno najemnino in ti grozijo z izselitvijo, kljub temu, da redno plačuješ že par let! Ti hodijo vsak mesec na kontrolo "kao po najemnino" in podobno. Najbolje bi bilo, da se nepremičnine prodajo in se denar naloži. Tako pa imajo penzionisti po 2 ali 3 stanovanja za "svoje vnučke" več kot v enem ne moreš živet...Tako bi bila stanovanja veliko cenejša za nakup in reševanje stanovanjskega problema. Lahko bi pa tudi bizarno obdavčili vsako naslednjo nepremičnino, ki jo ima nekdo v lasti! Se pravi, tam kjer prebivaš je normalni davek, vsaka dodatna nepremičnina v kateri se lahko živi pa 10 kratni davek. Pa se ta pobrani denar nameni izgradnji cenejših stanovanj ali bolj dostopno mladim! Pa da potem vidimo, kdo bo služil in kasiral...za 2 penzionista je 300€ dodatno na mesec, čisto dovolj, razen če bi se hotli it luksuz na stara leta...
mufic
09. 01. 2013 09.22
+2
bomo pa nepremičnine gradili tam kjer davka ni-enostavno.
sgg
09. 01. 2013 11.13
+1
Jane.d
09. 01. 2013 11.39
+3
@sgg, še vedno je najemnik tudi sam odgovoren, kadar se vseli na črno in s tem prevzema svoj del odgovornosti, če pride do zapletov. če ti stanovanje in način poslovanja najemodajalca nista povšeči, pač poiščeš drugo stanovanje in se tako izogneš potencialnim težavam. Niso vse krivi ne eni ne drugi. Razmišljajte s svojo glavo in se zavarujte, ne glede na to, na kateri strani ste ;)
Jane.d
09. 01. 2013 08.39
+7
Pa seveda se da čisto lepo urediti stvari. 1) Najemno pogodbo overiš, pa se izogneš sodnim mlinom in greš direktno na izvršbo izselitve. 2) S podnajemnikom se dogovoriš (in dodaš v pogodbo), da je te je dolzan obvestiti o vseh naknadnih najemih storitev (internet, ipd) in da ti mesecno dostavlja dokazila o placilih stroskov. Ce sklepas najemniska razmerja po ustnem dogovoru si si pac sam kriv za potencialne tezave.
macro
09. 01. 2013 08.35
+5
pri nas je pa to tako porihtano.. da se najemnina za za 3 mesece naprej....potem se denar plačuje agentu, ki si sicer vzame delež stran, sklene pogodbo med mano in najmenikom in če je kaj pokvarjeno kontaktiram z njim pa ne z lastnikom.. plačuje se agentu..in ne denar na roko..predhodnji najemnik obvezno krije popravilo in čiščenje stanovanja..tega zapusti kot ga je dobil...agent pregleda če je vse v redu in nato prejšnji dobi bond=varščino nazaj... v primeru da novi najemnik škodo ki jo agent ni opazil se popravilo odbije od moje najemnine v primeru da plačam sam..ali krije lastnik(saj zapušča stanovanje in ne svinjak) . v primeru da je potrebno čez leto poštrihati stanovanje krije lastnik.. kot tudi popravilo pip, elektrike,... če ne želi se odbije od najemnine..ponavljam..oddaja stanovanje in ne svinjak... al bo šel denar od najemnine ali plača sam.. ko zapustim stanovanje..mora bit življenju primerno in dobiš nazaj bond..se pravi varščino..volk sit in koza cela...
teckaNo1
09. 01. 2013 08.35
+5
ta dva nabijata da kr smrdi! najemodajalca?? zgradita hiše na črno! jih oddata v najem (dobrim ljudem) brez pogodbe? najemniki vlagajo leta in leta + plačujejo najemnino?? zakaj?? pol pa glej ga zlomka mal kriza pride apetiti se zdvignejo jih bomo vn vrgl pa bomo hiše prodal pa bomo spet meli denar?? pa ne mi rečt da nista vedla da morta met pogodbo k se lepo vidi v prispevku da imata podjetje ki se ukvarja z transportom in pomoje dobr veta kaj je to birokracija! aja pa bomo še tv poklical pa si bomo še mal reklamo naredili pa bla bla bla bolj vrejamem najemnikom kot njima! pa nobenga ne poznam!
mufic
09. 01. 2013 08.17
+1
Oddati stanovanje se ne splača.
dragicat
09. 01. 2013 07.25
+10
Didaktik. Tukaj nimaš prav. Če nisi bil sposoben si sam ustvarit gnezdeca za življenje, ne rečem da si nekateri ne morejo zaradi bolezni, velike družine, pa še česa ustvariti svojega doma, mora pač biti najemnik. Z možem sva v navadnih službah z nizko plačo, pa sva si v desetih letih kupila hišo, pa še kaj, varčevat je treba, treba je biti delaven in si boš kaj ustvaril. Nekaterim to ravno ne gre, raje veseljačijo po gostilnah, živijo na veliki nogi, potem pa jamrajo, ko je treba plačat najemnino. Imam prazno stanovanje pa ga ne dam v najem, ker da ima najemnik večje pravice kot jaz, da mi bo vse uničil in pustil neplačane položnice, da o najemnini nimam besed, to pa ne. Ne rečem, da so vsi podnajemniki nepošteni, vendar ko se najemniku enkrat zalomi, da ne more plačati tekočih stroškov se zaman nadaješ, da jih bo plačal naslednji mesec. Res pa je tudi, da danes ni služb, ni denarja, to je pa kriva država, eni se bohotijo z milijoni in sploh ne vejo, kje so jih dobili, eni pa nimajo za živet, vendar to se dogaja že od nekdaj, da najemniki izkoriščajo. Če se bi vsi najemniki bilo česa, tudi kreditoijemalci in drugi zavedali, če si si nekaj sposodil , ali si nekaj dolžan, pač moreš vrniti, to je dejstvo, ne pa spat na lovorikah, ker te pač sodišče ščiti in vleče postopke v nedogled, ej, enkrat bo to treba vrniti, in taktat z obrestmi, kaj boš pa potem storil? Hčerka od najemnice je jamrala vsa v solzah kaj so ji lastniki naredili! No, čakaj malo, a se je ona vprašala, kaj so pa oni naredili najemodajalcu? Niso plačevali, a se ne čutijo dolžne plačati svoje stroške, a je najemodajalec dolžan graditi hiše za take ljudi, ki potem ne plačujejo, mislim da je to absurd. Kako si lahkomiselno nekateri vzamejo stvar v svoje roke in se naenkrat grejo lastnike, čeprav še to zdaleč niso! Za denar, ki so ga mesečno plačevali bi najeli kredit in si hišo kupili, a o tem niso razmišljali, ker so hoteli narediti kar po domače. Tukaj bom pa stopila v bran poštenosti in to je plačaj, če si dolžan in pika, tudi iz trgovine ne moreš odnesti robe, če je nisi plačal. Ne rečem pa, da vam najemodajalci hodijo po stanovanju sami, brez vas, to pa ni pošteno! Da pa imam pravico stanovanje videti, v kakšnem stanju je, da nebi bilo slučajno rakšno z golobi... je pa tudi res, vendar v vaši prisotnosti. Tisti ki plačujete tako velike najemnine pa raje razmislite o nakupu svojega stanovanja, najemnino namreč mečete v koš, brez dna seveda, najemno stanovanje pride v poštev le začasno, kasneje more človek nekaj narediti, da mu na stara leta ne pokajo tuja vrata po riti.
zombie 1
09. 01. 2013 07.30
+11
Poslušaj,kako naj dobim kredit na mojih 600€ plače in obenem naj še šparam,od česa bom pa živel!??? Ne prbiji,deloma ti dam prav,glede določenih najemnikov,ki ne plačujejo ali uničujejo tujo lastnino!!!! me prav zanima kako majhno plačo imata vidva z možem?,če je to 1000€,potem ti svetujem obisk pri ps......u!!!!!!
MarijaMatija
09. 01. 2013 08.07
+11
+ kredita brez stalne zaposlitve ne moreš dobit.
zombie 1
09. 01. 2013 08.13
+5
Darko32
09. 01. 2013 08.17
+9
dragicat Tukaj pa ti nedam prav. NAmreč v komunizmu si lahko si kupil veliko stvari. Posamezniki so dvigovoali kredite in jih na koncu odplačevali po obrokih, ki so bili v sedanjem denarju 20€ in še manj. Dobili pa so toliko, da so si lahko kupili ves material za hišo in plačali vse stroške že ob gradnji. Drugi so dobili v podjetjih zastonj stanovanja in so jih kupili za 4000 nemških mark. TAko so si res lahko ustvarili svoje gnezdo. SAm nisem nikoli dobil teh kreditov in nikoli kakršnega koli stanovanja, ker nisem bil na pravem mestu. Vendar sedaj ko se je vse pokradlo in se poiskuša zvaliti breme na mladino, da plačuje pufe teh pa je nedopustno. Glede najemnikov pa je malo po socialistično in malo po kapitalistično. Posamezniki so dajali v najem cele hiše in so kaklkulirali kako bodo dobili velik zaslužek. Radi pa bi čez noč zmetali podnajemnike, kateri so jim prej plačevali v znesku celih njihovih plač najemnino. Če gledamo ti ljudje niso mogli privarčevati, ker so komaj preživljali sebe in družino. Vidiš tukaj pa smo na točki neposredne vojne.
siupamoizvedetiresnico
09. 01. 2013 08.44
+8
dragicat Kar se tiče dolgov imaš prav, če dolg ustvariš ga tudi plačaj. Kar se pa tiče nakupa nepremičnine pa nimaš ravno realnega pogleda na te stvari. Sam se že vrsto let najemnik, plača se mi giblje tam nekje cca 800€ + ženina plača cca 600€ sedaj pa poglejmo od te plače je treba dat 350€ najemnine + vsi stroški s tem pridemo na cca 600€ + vrtec za dva otroka cca 170€ + bencin za prevoz na delo (cca 150€ + hrana cca 250€ + oblačila (majhni otroci zelo hitro rastejo). sedaj mi pa povej kakšno vsoto denarja lahko dobiš za cca 200€ mesečne anuitete (če gledamo, da gre za nakup nepremičnine)? Pa ne pozabimo, da v takem primeru družinbski proračun obremeniš do konca, mesečno mi v takem primeru ne bi ostalo nič za nepredvidljive primere.
dragicat
09. 01. 2013 11.54
-2
zombie 1 Z možem imava 1250 € prihodka, v 15. letih sva si ustvarila hišo, lepi avto, še eno malo hišo, ki meri 2 sobno stanovanje in vikend na morju. V stari Jugoslaviji pa sva imela skupaj plače 180 jurjev. Torej, če si priden in po službi greš še malo na "fuš", hodila sem z možem in garala sva nekaj let, da sva si kupila hišo na kredit seveda, in jo že zdavnaj izplačala, in ko je bila izplačana mama je v nulo zgorela z vsem novim pohištvom, danes imam ina istem mestu novo hišo, poleg hiše še malo hiško za eno družino, katere pišem, da ne dam v najem............zaradi nekorektnih najemnikov, ki si potem lastijo tvoje, kar se trdo garala in delala dneve in noči, da sem si nekaj ustvarila s svojimi rokami, ne z stanovanji, ki si jih dobil v slućžbi in odkupil, z mpžem sva se srečala z enimi gatami na riti, če lahko tako rečem, danes, po 15. letih skupnega življenja imava vse.
zombie 1
09. 01. 2013 12.09
+6
Se pravi da imata vsak po 625€ plače,pa verjetno še otroka ali dva in ob tem boš ti meni govorila da si si postavila dve hiši ob taki plači!!! Lej lahko to komu drugemu nakladaš,pa tudi če si kaj fušala,dvomim,da ti je res vse to ratalo kar si napisala!!!!!
dragicat
11. 01. 2013 09.38
+2
zombi 1 Ja imava enega študenta in toliko prihodkov, saj nisem JANŠA ALI jANKOVIČ, da bi imel večje prihodke. Pred 15 leti se je dalo vzet kredit in to sva storila, sva pač šla za 5 dni na morje, našo, slovensko, ne na Maldive ne za 14 dni, kot drugi, ki so raje, kot si kupit stanovanje veselo zapravljali. Ne reči mi, da ni tako, poznam jih veliko, sedaj ko so pa starejši in podnajemniki pa se spomnijo mojih besed, zakaj niso varčevali takrat, ko se je še dalo, po toči zvoniti je prepozno! Ne rabiš nič dvomit, ker je res, saj če lažem tebi lažem sebi, ker sva z možem vztrajna nama uspeva, pa tudi na morju sem sedaj, ko sem si priskrbela domovanje za stara leta tudi po 100 - 120 dni letno, pa znova na našem morju. Zombi, poskusi morda bo tudi tebi uspelo! Srečno!
dragicat
11. 01. 2013 09.51
+1
Niti ata, niti mama, še manj pa tast in tašča niso prispevali niti enega evra.Tako da jaz si od nekdaj rit sama filam, koliko sem sposobna! A si se ti bucek vprašal, preden si zapisal tako kozlarijo, kako je, če človeku zgori hiša v nulo, pred njo pa srojiš z obleko na sebi, ki si jo imel takrat oblečeno, potem se pa tvoje premoženje konča, po popisu stvari, ki jih imaš, ker nimaš več, nič, ampak zares nič! Ne nisi se vpraša, ker če bi se zamislil, take bedarije ne bi pisal. Srečna sem bila s svojo prejšnjo hišo in čeprav imam sedaj znova vse novo, saj jem tudi takrat imela celotno zrenovirano in vse novo , ne bi nikoli želela, da dobim na tak način kaj novega. Tko lahkotno si napisan, da se praktično dobila od zavarovalnice denar. Ej ti, a ti veš, da ti zavarovalnica, tudi če si ime na novo vrednost zavarovano nikoli ne izplača realne cene' Jaz sem imela žal na staro vrednost zavarovano. Tako da mi ne rabiš biti bucek fauš če imam svoje bivanje, šla sem skozi ognjeni pekle, ki ga nikomur ne privoščm. Pa tudi tebi srečno!.
24vohomurckov
09. 01. 2013 00.55
+15
kaj se je pa zgodilo oni znani ljubiteljici golobov in ogabne svinjarije v stanovanjih??...o tem pa...kar tiho je bilo....
izbriši mi profil admin
09. 01. 2013 00.28
+10
Larifari - tukaj se ne ve kdo pije in kdo plača ! Če niso imeli sklenjene pogodbe, je to minus obeh !!! Najemodajalci pa - prosim vas lepo - oderuhi oderuški !!! 10 let sem že podnajemnik - redno vse plačujem in na moj račun si je lastnik lahko že marsikaj privoščil in da ne omenim stanovanje, ki je sedaj lepše in še marsikaj bi lahko našteval, pa se ne splača, ker se točno vidi, kdo tu gor piše :)))) pogodba in to je to - kar se pa tiče avansa oz. predplačila pa takole - Ga ne dam več kot eno najemnino, ker ga potem videl ne bom - slikajte se vi lepo ! Pa naj vam nepremičnina stoji - brez kurjave propada - pa jo potem prazno vzdržujte in plačujte davke - vaš problem :)))) to je to !
Eurojackpot
08. 01. 2013 23.49
+7
Dokler bo v tej državi posest bolj varovana od lastništva, bo tako, kot je.
24vohomurckov
09. 01. 2013 00.52
+6
nepremičnine naj oddajajo tisti,ki imajo kaj soli v glavi in kulture v sebi...in to takim kot so sami...!!
Pivojevoda
09. 01. 2013 01.03
+3
Očitno se nam obeta še nov zakon o motenju sosedov.
irmarita
08. 01. 2013 23.40
+10
Tudi moja izkušnja ni prijetna. V pol leta je pohištvo iz dnevne in skoraj nov pralni stroj shodilo, za sabo pa so pustili tak svinjak, da sem dosti hudega vajena doživela šok ob videnem stanju. Za tistih par kvadratov sem porabila teden dni za čiščenje, beljenje, menjavo oblog. Da ne omenjam poračuna za elektriko in vseh ostalih stroškov in neplačane najemnine. Pogodba je bila sklenjena, a ni bila overjena, tako da je bilo bolj pametno, predvsem pa bolj mirno, vse skupaj "požret" kot pa se v nedogled valjat po sodišču. Not sem prišla tako, da sem z bormašino razsula ključavnico. K sreči potem ni bilo zapletov, saj so si že poiskali novo žrtev, preostanek njihove ciganije pa je končal na odpadu.
24vohomurckov
09. 01. 2013 00.52
+6
pogodba naj bo sklenjena v skladu z zakonodajo ,pa ne bo nobenih problemov
metymety
09. 01. 2013 01.27
+3
Pogodbo lahko imaš pa ti ravno tako ne pomaga....
dragicat
09. 01. 2013 07.30
+9
Prav si storil, tudi jaz bi naredila tako, vendar raje ne dam nikomur, ker v glavo ne vidiš ljudem, če pogledaš urejeno Mojco, ki je bila na pogled zaupanja vredna, pa kaj je naredila? Svinjerijo na kubik!
bibagre
08. 01. 2013 22.40
+3
Jest sem pa mojga prepričevala, da dava pol hiše v najem!!! raj počakam in se moja otroka gor selita ko bosta dovolj stara...
Malleus
09. 01. 2013 12.26
+1
Hja, res - najbolje, da se nikoli ne osamosvojita in sta vedno pri atiju in mamici - to pa res skrbi za zdravo zalego novih Slovencev...Jima bosta z možem tudi ženo/moža izbrala?
Pivojevoda
08. 01. 2013 22.18
+6
Pri nas o tem nima smisla razpravljati, ker si različne državne službe lastijo toliko nepremičnin, ki bi jih morali prodati takoj po osamosvojitvi in s tem omogočiti kapitalistično tranzicijo vsem državljanom. Vendar je potekalo evgenično razslojevanje, kar pomeni, da je država nezakonito prikrajšala na tisoče za njihove domove in jim s tem izničila vsake možnosti za uspešno življenje. Kot, da to še ni bilo dovolj, sodišča brezkompromisno presojajo v prid državi, čeprav tej očitno ni bilo treba sklepati nobenih pogodb, saj tudi ne more imeti urejenega lastništva dokler so ti ljudje še živi. Zato so leta 2002 sprejeli zakon, da občinam ni treba plačevati socialnih subvencij za stanarine, če najemniki nimajo sklenjenih najemnih pogodb, ki jih država seveda ni hotela skleniti, povrh tega posameznikjova nezmožnost plačevanja stroškov in najemnin očitno ni odvisna od socialnih prejemkov države, če so jih dobil ali ne, tudi če so bili ljudje do njih upravičeni. Državi torej ni treba izpolnjevati svoje, druge pa lahko terja in celo deložira iz domov, v katerih so bili rojeni. Večina teh primerov mora itak končati na Evropskem sodišču, vendar to zanekrat ni mogoče, ker Urda Varuha človekovih pravic in ostale državne službe bolj ali manj namerno ovirajo obubožane in običajno tudi diskriminatorno kriminalizirane posameznike, da bi se tja lahko pritožili. Ker državi ni treba izpolniti svoje... eh, saj vemo, kao nas je učil Mussolini.
mali_mali
08. 01. 2013 22.11
+24
Najemodajalci bi morali biti bolj zaščiteni. V najem sem dal popolnoma opremeljeno stanovanje, končalo se je tako, da so "pobegnili" iz stanovanja za sabo pustili kupe ščurkov ki so okužili cel vhod, zdemolirali pohištvo, pocvikali žice v vtičnicah in 1200 evrov dolga. Kaj jim lahko narediš če so taki bedniki da nič nimajo in se krepko zavedajo da jim nič ne moreš. Ko sem iskal pravno pomoč so mi povedali, da tega ne bo hotel nihče od odvetnikov prevzet ker je toženi edini vir preživljanja in na socialcu. Imel sem načelo da se takšnim pomaga, sedaj pa pravim da naj se jim naredijo barake z minimalno opremo in skupinskimi prostori.
piko112
08. 01. 2013 23.28
-1
Če se misliš imeti najemnike, zahtevaj akontacijo za škodo, vse temeljito popišite in v kolikor dolg presega akontacijo za škodo jih reci da naj se izselijo oziroma takoj plačajo
hecate
09. 01. 2013 07.11
+10
podobna izkušnja..mela dva mlada k sta me nakonc pustila z 2500€ neplačanih računou. izterjat tko nebi mogla nič ker tudi nič nista mela. k sreči sem ju lahko vsaj ven vrgla čeprou sta šla s težavo - jima je pogodba že potekla pa sta še kar prosila če loh še 1 teden več ipd. pa nisem mela več živcev
dragicat
09. 01. 2013 07.34
+4
Saj ravno zato ves čas pravim, da ne dam nikomur v najem, ker so lopovi. Od človeka, ki si ni sposoben ničesar ustvariti zase ne moreš pričakovati tudi nič, tudi če ga tožiš, kaj boš pa dobil, če ima ene gate na riti pa nič drugo, samo sodne stroške še imaš.
TRUMPP
08. 01. 2013 22.05
+15
Izogibati se je potrebno podnajemnikov. To je rešitev. Pika.
TRUMPP
08. 01. 2013 22.06
+9
...pri takšni zakonodaji sem pozabil omeniti.
RED_line
08. 01. 2013 21.43
+5
lahko ga izseliš tako da mu vdreš, menjaš ključavnico in naj se slika pol
metymety
08. 01. 2013 22.23
+0
Policija pa te po naši zakonodaji ovadi za uveljavljanje samovolje,tako je to pri nas...na žalost
dragicat
09. 01. 2013 07.36
+4
ja... policija te bo ovadila, ker si vlomil v "tujo " lastnino.
Malleus
09. 01. 2013 12.40
+2
Kake eni lobasate, da se vam vidi, da ne, samo, da vam manjka osnovna pravna razgledanost, tudi splošna. Ti, dragicat pa bolje, da že enkrat nehaš flancati, ker res same neumnosti govoriš. Če imate vse lepo by the book urejene pogodbe itd, ni noben problem sprožiti postopkov in ga izseliti. Če pa ne, pa se pejte k mamici zjokat. Da bi bi kar lahk menjal ključavnico najemniku? Ja, pa kaj še. In kaj potem ščiti tistega, ki redno plačuje? Dajte se zresniti. Enkrat se pritožujete, da je Slovenija banana republika, potem pa dokažete, da ste vi banana državljani.
metymety
09. 01. 2013 13.59
Malleus tudi pogodba za določen čas ti ne pomaga, da lahko nekoga po izteku le te lahko izseliš....če greš v svojo nepremičnino te ovadijo za samovoljo edino kar ti pristojni organi svetujejo in po temetakem lahko naredijo,da te napotijo v civilno tožbo....ki pa traja nekaj več let.