Slovenija

VIDEO: Leto od zaprtja Slovenske ceste: 'Če že delajo peš cono, naj odstranijo tudi semaforje za pešce!'

Ljubljana, 15. 09. 2014 06.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Blaž Garbajs
Komentarji
130

Ljubljančanom leto dni po zaprtju Slovenske ceste sicer gneča na vzporednih mestnih cestah ni pogodu, a bolj jim gredo v nos semaforji za pešce. "V Zagrebu čez center vozijo tramvaji, pa ni nobenih semaforjev," pravijo. Občina bo sicer z deli na Slovenski cesti nadaljevala oktobra, prihaja tudi drevored.

Takšna naj bi bila končna podoba Slovenske ceste. Občina bo v začetku oktobra nadaljevala z deli na Slovenski cesti. Zamenjati želijo dotrajano kanalizacijo, razširiti pločnike in kolesarske steze ter postaviti drevored.
Takšna naj bi bila končna podoba Slovenske ceste. Občina bo v začetku oktobra nadaljevala z deli na Slovenski cesti. Zamenjati želijo dotrajano kanalizacijo, razširiti pločnike in kolesarske steze ter postaviti drevored. FOTO: MOL

Mineva leto dni od zaprtja Slovenske ceste v Ljubljani za osebna motorna vozila. Ukrep, ki so ga uvedli v okviru evropskega tedna mobilnosti in s katerim želi mestna občina območje za vedno vrniti v roke pešcem in kolesarjem, je že lansko leto dvignil veliko prahu in nejevolje med vozniki in tamkajšnjimi stanovalci. Prvi so bili zaskrbljeni zaradi posledično povečanega prometa na ostalih cestah v središču mesta, drugi pa zaradi nedostopnosti do svojih bivališč. Ljubljanski župan Zoran Janković je tedaj dejal, da je nejevolja pričakovana, a da bo na ta račun središče mesta znova zadihalo in postalo tako prebivalcem kot tudi obiskovalcem še bolj privlačno. Pa je po enem letu res bolje? Pred letošnjim evropskim tednom mobilnosti smo se po odgovor odpravili na ulice naše prestolnice.

Čeprav letošnje poletje ni bilo najlepše, moramo priznati, da so stolčki, mizice in korita z zelenjem na območju, kjer so še lansko leto brnela vozila, privabili kar nekaj obiskovalcev in s tem ulico že naredili nekoliko bolj prijazno. Pešci se veliko bolj sproščeno sprehajajo po razširjenem pločniku pred poštno stavbo, več prostora pa je tudi za kolesarje. Ko smo za mnenje povprašali naključne voznike, pa so bila mnenja deljena.

Ljubljančani so se na gnečo na vzporednih cestah nekako privadili, jasno jim je, da bo Sovenska cesta ostala zaprta.
Ljubljančani so se na gnečo na vzporednih cestah nekako privadili, jasno jim je, da bo Sovenska cesta ostala zaprta. FOTO: Reuters

"Nekoliko težav imajo tisti, ki morajo dostaviti blago v ta del mesta, sicer pa mislim, da so se ljudje dobro navadili," nam je zaupal mladi Ljubljančan. "Meni je super, da je manj prometa v središču mesta. Sicer v tem letu opažam nekoliko več gneče na Tivolski cesti, a dejstvo je, da je preveč avtomobilov v mestu. Pomembno je, da se uredi javni promet in kolesarske steze. Potem se bo dalo normalno premikati po mestu tudi brez avtomobila," nam je zaupal nek drugi občan. Poleg tega so nam mimoidoči še dejali, da se jim zdi zdaj center mesta resnično nekoliko manj hrupen ter da se zaradi zaprtja Slovenske ceste skušajo izogniti vožnji z avtomobilom skozi mesto. Ni jim všeč, da je ob prometnih konicah na Tivolski in ostalih cestah nekoliko večja gneča, največ težav s prometom pa imajo obiskovalci iz drugih slovenskih krajev. "Vajeni smo bili, da je Slovenska cesta nekakšna osrednja cesta, iz katere lahko nato izhajaš v ostale predele mesta. Zdaj za nas to zaprtje pomeni precejšen izziv in tudi zmedo," nam je zaupal sogovornik, ki je pripotoval s Primorske. Poudarja, da je ob takšnem ukrepu nujen dobro organiziran javni potniški promet.

'Naj odstranijo semaforje!'

Kot so nam dejali naključni Ljubljančani, jih moti dejstvo, da na Slovenski cesti še vedno stojijo semaforji. Tam redarji pogosto prežijo na pešce, ki cesto, po kateri že leto dni občasno pripelje le kakšen avtobus ali taksi, prečkajo ob rdeči luči. "Ne razumem, kako je lahko na peš coni semafor. V Zagrebu imajo tramvaje in ni nobenih semaforjev, pa vse lepo funkcionira. Če je ukrep uveden v dobro pešcev, naj bo brez semaforjev. Avtobuse vsi vidimo že na daleč," nam je potarnala ena od sogovornic. Dodala je, da je po eni strani prav, da središče mesta zapira za promet, a da opaža, da se s tem precej omejuje stanovalce in da zaradi slabe dostopnosti precej upada obisk manjših trgovin.

Prvo leto zaprtja dela Slovenske ceste med med Figovcem in Kongresnim trgom je bilo po besedah predstavnikov občine pravzaprav zgolj testno. Kot so sporočili, je spremenjen prometni režim že vplival na povečanje števila potnikov LPP. Samo lansko leto se je v enem tednu od zaprtja Slovenske ceste število aktivacij Urbane povečalo za 60.000. Ker se je izkazalo, da so rezultati obetavni, da se ljudje počasi privajajo ter da vse pogosteje uporabljajo javni potniški promet in kolo, bodo s preureditvijo nadaljevali.

Z novo ureditvijo bodo po njihovih besedah potniki LPP pridobili več prostora za vstop in izstop in več udobja na dveh glavnih prestopnih postajališčih LPP. Južni in severni odsek Slovenske ceste bosta obdržala obstoječo funkcijo prometnice, medtem ko bo osrednji del postal živahno in udobno urejeno vozlišče javnega prevoza, kolesarskih in pešpoti v vzdolžnih in prečnih smereh. V projektu prenove Slovenske ceste pa semaforji zaenkrat niso predvideni.

Kot je na eni od minulih tiskovnih konferenc pojasnil ljubljanski župan, naj bi se dela, ki zajemajo zamenjavo dotrajane kanalizacije, širše pločnike, kolesarske steze in celo drevored, pričela med 1. in 10. oktobrom, trajala pa naj bi od štiri do šest mesecev. Vozni pasovi za javni promet, dostavna vozila in goste hotela Slon naj ne bi bili strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje.

Zrak v središču mesta je čistejši

Primerjava koncentracij pred in po zaprtju odseka je pokazala, da so te močno upadle. "Ukrep je zelo izboljšal kakovost zraka v mestnem središču. Na merilnem mestu na Slovenski cesti je koncentracija črnega ogljika ob upoštevanju vremenskih pojavov, ki so v celi ljubljanski kotlini enaki, padla za 58 odstotkov," so zapisali in dodali, da se na vzporedni Vošnjakovi ulici koncentracije delcev niso spremenile.

S tem bo po besedah predstavnikov občine ulica dobila novo podobo in ne bo le kraj, ki ga pešci zaradi gneče čim prej prečkajo. Marsikdo se bo tako lahko na ulici tudi ustavil, si ogledal lepote Ljubljane, arhitekturo, cerkve, palače in druga zgodovinska poslopja, ki določajo to osrednjo ljubljansko ulico, pravijo.

Janja Domitrovič, vodja Odseka za pobude meščanov MU MOL, ob tem pravi, da so se meščani v razmeroma kratkem času prilagodili spremembi prometnega režima na Slovenski, saj da se je število vprašanj in pobud v letu po spremembi drastično zmanjšalo.

Okrobra bo Slovenska cesta očitno spet razkopana.
Okrobra bo Slovenska cesta očitno spet razkopana. FOTO: Blaž Garbajs

V torek se pričenja Evropski teden mobilnosti

Kot smo že omenili, se s torkom 16. septembra pričenja Evropski teden mobilnosti. Tudi letos bo na tisoče evropskih mest povezanih v prizadevanjih za človeku bolj prijazne načine mobilnosti. Slogan letošnjega tedna se glasi "Naše ulice, naše odločitve", s čimer nas želijo pobudniki spomniti, da sami oblikujemo takšna mesta, v kakršnih si želimo živeti. Med 16. in 22. septembrom se bodo tem prizadevanjem pridružile številne slovenske občine, ki bodo pripravile vrsto zanimivih aktivnosti in javnih prireditev, nekatere pa bodo tudi trajno uvedle ali pa vsaj preizkusile nove prometne ureditve.

Daleč največ aktivnosti bo potekalo v Ljubljani. Ves teden bodo policisti izvajali poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem na kolesarskih stezah in nad kršitvami kolesarjev. Redarji bodo nadzorovali postajališča mestnega prometa – LPP in rumenega pasu na Dunajski in Celovški cesti ter osveščali kolesarje v območju za pešce, da prilagodijo hitrost, med vožnjo ne uporabljajo telefonov, najmlajšim pa nadenejo čelade.

V torek 16. septembra bodo osnovnošolci ob 10. uri izvedli tako imenovan "flash mob" na Kongresnem trgu, ob 16. pa bodo zaplesali srednješolci.

V sredo bo tamkaj ob 11:30 potekala predstavitev novih avtobusov LPP s pogonom na metan in vozil na elektriko. Predstavili bodo tudi nove identifikacijske kartice za osebe s posebnimi potrebami.

V četrtek bodo ob 17:30 slavnostno otvorili prenovljen Trg Republike, od 9. do 13. ure pa bo vrata obiskovalcem odprla merilna postaja okoljskega merilnega sistema na križišču Tivolske ceste in Vošnjakove ulice.

Petek bo namenjen kolesarjem. Tako kot lansko leto, bo tudi letos v mestnem središču sklenjen kolesarski krog z Info točkami. Te bodo na naslednjih lokacijah: Prešernov trg, Miklošičeva, Avtobusna postaja, križišče Bavarski dvor, križišče Delavski dom, Prežihova ulica, Prešernova v križišču s Cankarjevo, Trg Narodnih herojev in Cankarjeva v križišču s Slovensko – Nama. Od 10. do 13. ure bodo svetovali kolesarjem glede opreme in jih učili varne vožnje, na voljo pa bo tudi brezplačni servis koles. Predstavniki LPP bodo ta dan otvorili novo linijo mestnega potniškega prometa številka 18 na relaciji Stožice – Litostroj – ZOO – Trg OF.

V soboto bodo Ljubljančani ob 10. uri priča otvoritvi nove Ribje brvi prenovljenega Cankarjevega nabrežja, med 8. in 17. uro pa bo na Novem trgu potekalo srečanje ekoloških vozil in predstavitev tehnologij.

V nedeljo bodo mogoči brezplačni ogledi Mestne hiše, vodstvo po rimski Emoni, ogledi mesta s kolesom in prav tako brezplačne vožnje s turističnim vlakcem na
Ljubljanski grad.

V ponedeljek 22. septembra pa bodo ob 17:30 odprli novo kolesarsko stezo v parku Tivoli.

Seznam aktivnosti in razpored dogodkov v Mestni občini Ljubljana

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (130)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
16. 09. 2014 19.30
+0
Dobili ste kar ste iskali. Zoki vam je naredil tako škodo da je joj. Center izumira in vedno več se nas seli ven iz Ljubljane Kje so časi, ko je bil center zbirališče in srečevanje predvsem za druženje, sestanke in prireditve? A sedaj bosta še Nama in Maximarket ugasnila? Danes se vse dogaja na obrobju. Pa kamorkoli greš se tudi čez center nemoreš peljati ampak delati še najmanj enkrat daljšo pot s tem da zgubljaš čas in stranke ter porabljaš gorivo.Pa sramota je tudi to, da moraš za vsako stvar imeti karto za vstop, tudi če si stanovalec v centru.To,da pa lahko le Taxi Društvo Ljubljana oziroma zmajčki po domače imajo dostop pa ti pove da gre za ustvarjanje monopole in zadeva diši že po mafijskih poslih.
PredsednikPepe
16. 09. 2014 15.26
+1
Kje so policaji? Kadar grem dopoldne mimo, se še ni zgodilo, da ne bi videl najmanj dveh avtomobilov (z različnimi registracijami), ki se mirno peljejo po peš coni. Pa niso to kombiji za dostavo ali avtobusi in podobno. Prometne znake ignorirajo navadni vozniki. Naj policaji naredijo red!!!!!!
silka
16. 09. 2014 12.16
-4
Vse ceste v Sloveniji so Slovenske ceste. Če to niso, čigave so potem? Spet ene neumnost preživelih in na srečo minulih časov.
Bokyyy
16. 09. 2014 11.05
+2
ha ha glede vožnje z avtomobilom se pa oglašajo tisti, ki grejo 1x na dan v trgovino, ki jo imajo 5 minut stran.. kaj pa tisti, ki se MORAJO voziti z avtomobili, nekateri ljudje služijo kruh z avtomobilom, kaj bodo tisti potem tudi na avtobus hodili?? povejte njim v obraz da morajo na avtobus, pa boste videli odziv :-)
SonyGirl
16. 09. 2014 07.12
+1
Če bi hotel imeti sprehajališče, pol bi obe strani ceste povezal s širokim mostom, spodaj pa bi še vedno lahko potekal promet.
asgml
15. 09. 2014 23.03
+8
zaprtje je zame neumnost! najprej se toliko denarja da za razširiItev ceste, potem se jo pa zapre.center za sprehajanje imamo ob ljubljanici in v vsej stari ljubljani. to je več kot dovolj za ljubljano, ki ni neka svetovna metropola! je glavno mesto, drži, ampak v primerjavi z drugimi glavnimi mesti je ljubljana vas glede velikosti.slovenska se zapre, kolateralne ceste so pa zabasane, kje je tukaj logika?? zrak je sedaj sigurno še slabši.višek vsega pa je, da imaš na peš coni semaforje za pešce in to jih je kar nekaj, poleg tega pa nate prežijo redarji, da ja nebi šel čez cesto v pešconi pri rdeči, pa tudi avtobus brezveze stoji pred rdečo.
ONniON
15. 09. 2014 22.12
+7
Ljubljana se na lestvici po kakovosti življenja uvršča na nizko 76. mesto
veronqa
15. 09. 2014 20.00
+12
Zaprtje Titove je velika napaka. Jankovič ne ve, kaj vse so podrli, da je Ljubljana dobila široko cesto skozi center, da bi ne bilo prometnih zastojev. Takrat je bil še v Saraoncih. Ta cesta je bila namenjena prometu in sedaj delati peš cono s te prometnice je največja neumnost, kar so jih spreleli na molu! Ob špicah se vse duši od prometa, pa kdo to verjame, da je sedaj čistejši zrak?
lacolomba
16. 09. 2014 08.23
-3
rajak
16. 09. 2014 08.48
+0
SonyGirl
15. 09. 2014 18.19
-1
V LJ tk ni za žvet. Men je podn od mesta. 10 let, dost je blo. Če bom pa kdaj morala živet v LJ ali se zaradi službe preseliti v bližino, potem pa bog mi pomagaj. Se opravičujem, če sem komu užalila njegovo zelo rahločutno narodno zavest.
enoh
15. 09. 2014 18.54
-1
Neža Vižintin
16. 09. 2014 12.20
+3
Katero mesto pa je potem dobro za živeti? Me iskreno zanimajo mnenja, ker okusi so zelo različni. Tudi kar se tiče bivalnega okola.
juninho1987
16. 09. 2014 12.38
+3
Nikjer v Slo , vse je ze prevec gnilo , ni upanja s to politiko
Neža Vižintin
16. 09. 2014 13.00
+1
Ja ja ja ok, slovenija, banana republika, gnila državica, politiki barabe, vsi kradejo davkoplačevalcem bla bla bla. Je kdo sposoben oblikovati svoje mnenje ali lahko samo ponavljate mantre novinarjev?
PredsednikPepe
16. 09. 2014 15.29
Zakaj pride dnevno 130.000 avtomobilov v Ljubljano? Tu je nekaj narobe s politiko naseljevanja in zaposlovanja. In potem se vsi tisti, ki živijo na podeželju hvalijo, kako čist zrak imajo doma. V Ljubljani pa ga krepko onesnažujejo.
Fužinska banda
15. 09. 2014 16.41
+1
Kaj naj recem drugač kot to da se bodo dela začela ravno na oktober. Zokijev plan da se bo videlo. Kar se mene tiče sem bil na začetkju fulll zanjga zdejla ko pa pogledam celotno sliko pa nič več.
Super1337
15. 09. 2014 16.37
+17
24ur ali nabirate politične točke za Jankovića? da naštevate vsa "dobra" dela, ki jih dela za Ljubljano....
FIGEC
15. 09. 2014 16.20
+4
Izsledili voznika, ki je 41 letnika povozil do smrti. Kdo ga je te prijavil? Naredil je prav , ker policaji ga sami nikoli ne bi našli.
ra?unica
15. 09. 2014 15.06
+10
"Vozni pasovi za javni promet, dostavna vozila in goste hotela Slon naj ne bi bili strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje." Super, me zanima, kdo bo odgovarjal, ko bo avtobus zbil pešca v peš coni, kjer avtobusa po zakonu ne bi smelo biti... Kaj več od prestavljanja zastojev iz ene na drug stran, pa ne premoremo, ali kako?
mufic
15. 09. 2014 15.24
-2
Preberi si še enkrat zakone in idi malo v druga mesta pogledat kako to izgleda.Naprimer v Graz,pa ti bo malo osvetlilo pogled na svet,da neboš drugič neumnosti pisal.
qbase.
15. 09. 2014 14.42
+13
al pa da bi merilnik čistosti zraka na drugo stran prestavl... prelagat in preusmerjat promet in se pol hvalit da maš čist zrak v mestu je res genialno
PATRIOT.SI
15. 09. 2014 14.34
+5
Nikoli se ne bom navadil na rumene pasove in pa zaprtje slovenske ceste, dovolj je že peš poti
R0NIX
15. 09. 2014 14.30
+8
Kaj pomaga rumeni pas, ko pride do križišča in morajo avtomobili tudi zavijati(se pravi so na tem pasu kjer je rumeni) zavijajo ne tako hitro ker gredo pešci čez cesto in je gneča ker je itak ves prometni sistem v ***. NIČ!
Amasakul
15. 09. 2014 14.25
+2
hahaha face tedna ...
adidasler
15. 09. 2014 13.57
+9
Kot Ljubljančan, ki se sedaj v službo, prej pa šolo/fax vozim z avtobusom podpiram tako rumeni pas, kot zaprtje Slovenske ceste. Zame Ljubljančana pomeni LPP eno skrb manj, avtobusi so redni, med vožnjo poslušam glasbo, počivam, se nekako regeneriram, največji plus pa dejstvo da ne rabim iskat in plačevat parkinga (Ki je v Ljubljani skoraj povsooodd!!!!) Sicer pa problem nastane, ko omenjeni ukrepi ne zmanjšajo števila osebnih avtomobilih na cesti, temveč jih porinejo iz dveh pasov na enega (v primeru rumenega pasu) ter iz glavne ceste na stransko (primer Slovenske). Zaradi rumenega pasu z avtobusom pridem nekaj minut prej do centra, ter tako ujamem drug avtobus do šihta, ki bi ga sicer zamudil. Bi bilo bolje, če bi pred uvedbo rumenega pasu, obstoječe glavne ceste (kjer se da seveda) razširiti na 3 pasove (dva a avtomobile in en za bus), vendar to ne bo zmanjšalo števila avtomobilov. Sem se pa postavil v kožo "migrantov" lani, ko sem se moral voziti v nekoliko oddaljenejši kraj v Slo z avtom in ko sem se vračal v lj, sem se zgrozil ob pomisleku da bi se po eno urni vožnji do lj, na P+R parkirat in potem naprej z LPP-jem.. adijo 4 ur na dan za prevoz. Tako da sočutje do vseh, ki niste iz LJ in upam da vam živci ne popustijo ko boste v LJ v gužvi na cesti. LP (konec malice)
pingvinislo5
15. 09. 2014 14.00
+6
...če bi uvedli npr vinjete za vstop v mesto....ter davke za vsak avto, ki ga imajo prebivalci, tako kot npr v utrechtu, bi drastično zmanjšal promet v mestu...
piko112
15. 09. 2014 14.27
+3
Domnevam da bi lahko vso pot prehodil. Na vasi je pač po nekaj kilometrov med trgovino in šolo in podobnimi opravki. Avtobus pa no ja saj pride sem pa tja
legendaSI
15. 09. 2014 13.45
+27
Jaz delam v centru, prav ob Slovenski, pa mi je čisto super, da je ta del mesta zaprt. Moti me pa to, da so ravno Slovensko bolj po šelebajzarsko uredili oz. zaprli. Četudi je začasno, ne moreš tako... Zaprto bi moralo biti za vsa motorna vozila, brez izjeme. Na razdalji 300 metrov pač ne rabimo štirih postajališč (Bavarski, Ajdovščina. Konzorcij, Drama) in bi lahko tudi trole obvozile zaprti del Slovenske. Poleg tega je kolesarska narejena tako, da se od kongresnega pelješ z biciklom, upoštevaš vsa pravila in pri pošti kar naenkrat zapadeš v gručo ljudi, ki čakajo na avtobus. In tam dejansko ne veš, a bi zapeljal na sredino ceste in tvegal, da te trola zbije, al bi slalomiral med starimi mamami na postajališču... Skratka, cel kaos. Kot rečeno - naj umaknejo semaforje in zadevo popolnoma zaprejo za motorna vozila.
?uknoric
15. 09. 2014 14.01
+5
Si ne predstavljam rumeneih BUS pasov po Tivolski. S tem bi Jankovič ustvaril prometni kaos v centru in širše, da ne govorim o tem kako bo izgubil boj za župana.Za to je treba imeti jajaca.
?uknoric
15. 09. 2014 14.05
+3
PS. po peš coni vozijo mestni avtobusi, taxisti, razni redarji, varnostne službe itd. 50, 60 km/h in tudi več. Ja eni imajo jajaca.
to je kr neki
15. 09. 2014 14.22
+4
če je to pol peš cona, kjer je omejitev 30, bi morali kolesarji voziti po cesti, semaforje pa bi morali umakniti. po Evropi imajo v takih conah vedno prednost pešci
pingvinislo5
15. 09. 2014 13.35
-2
razvajeni meščani. ne bo vam padla krona z glave, če morate narediti 200 m peš. pojdite na vas. 2 km do trgovine, 5 km do pošte, 8 km do zdravnika, 15 km do kina, itd. pač če živiš v mestu se pač navadi, da imaš vse na dosegu roke in da uporabljaš javni transport, taxije, kolo, noge, itd..!