Gospodarstvo

Lipica: lepa in mirna, a še vedno preveč neizkoriščenih priložnosti

Ljubljana, 22. 09. 2017 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izbrali smo nekaj izletniških točk za enodnevne izlete in tam naredili turistično izvidnico. Tokrat smo izbrali Lipico, Planico, Postojnsko jamo s Predjamskim gradom, Snežniški grad in KSEVT v Vitanju. Kaj ponujajo, kakšne so cene, mnenja turistov, izkušnje gostov, kritike, pohvale, pomanjkljivosti in dobre plati, različni pristopi in neizkoriščene turistične možnosti, mnenja stroke?

V Lipici smo bili dvakrat. Najprej s skrito kamero, kot gosti, turisti; nato pa še drugič, najavljeni. Razlika med obema obiskoma je bila očitna. Glavna ugotovitev turistične izvidnice v Lipici je: gre za kulturni in naravni biser, čudovito posestvo, ki pa ima žal še vedno veliko neizkoriščenih možnosti. Turiste premalo obveščajo, prevečkrat so prepuščeni sami sebi, dobijo premalo informacij, kar včasi povzroča razočaranje. Za mnoge goste so lepa narava, izjemni konji in mir dovolj, za mnoge žal premalo. 

Kar so pripovedovali turisti in kar je zabeležila naša kamera, je potrdil tudi prodekan fakultete za turistične študije Dejan Križaj: "Lipica ima še veliko potenciala ... predvsem na področju animacije gosta, stalnih priložnosti ...".

Celoten 24UR Inšpektor z ocenami, kritikami in pohvalami nekaterih izbranih izletniških točk si oglejte jutri zvečer v rubriki 24UR Inšpektor v oddaji 24UR na POP TV.

Izleti
Izleti FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ne rabimo predsednika
24. 09. 2017 15.22
v Postonjski jami pred 2 leti 2 odrasla 1 otrok, parkirišče to me je koštalo 50€. Nikoli več......
Hary6
22. 09. 2017 10.35
-6
lipica je hrvaška
BaGr67
22. 09. 2017 13.54
+2