Ločevati znajo že otroci

Česar v vseh letih niso zmogle zelene stranke, bo, kot kaže, v enem dnevu uspelo skupini zanesenjakov. Začelo se je uvodno dejanje akcije Očistimo Slovenijo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ekološka karavana

Otroci dobro vedo, v kateri koš sodi določen odpadek. (Foto: POP TV)

Čeprav ga skoraj ni Slovenca, ki ne bi vedel, da bomo 17. aprila v najbolj množični akciji doslej iz narave pobrali najmanj 20 tisoč ton smeti, so se organizatorji akcijo odločili predstaviti še po večjih slovenskih krajih.

Prva postaja ekološke karavane je bila v Prekmurju, skupaj pa se bodo ustavili v štirinajstih mestih: za osebni stik, igro z otroki, ozaveščanje in zgled od malega. In v Prekmurju so mali mojstri dokazali, da dobro vedo, kateri odpadki sodijo v določen koš. Da je akcija dobra in da bodo divja odlagališča čistili tudi sami, so povedali tudi odrasli.

Popisovanje divjih odlagališč je v polnem zamahu, 13. in 20. marca se jim lahko pridružite. In kaj v akciji še pogrešajo? "Najbolj bi želeli podporo od podjetij, od ljudi, ki imajo finance. Zato, da nam pomagajo tudi s tega vidika, ker smo res vsi prostovoljci," je povedal Nara Petrovič, vodja Ekološke karavane.

Karavana bo z domačini vsakokrat sedla tudi za okroglo mizo in razglabljala, kaj je še treba storiti, da bomo 17. aprila pobrali čim več smeti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 34
 
donkeyslo 08.03.2010 12:50:29
GSG se v celoti strinjam s tem kar si napisal. Se mi pa zdi tudi smiselno da se počisti stara umazanija ...
Več komentarjev