Poravnalni narok med Makoterjevo in državo se nadaljuje, Makoterjeva zahteva pol milijona evrov

Milica Makoter, ki je bila oproščena obtožb naročila umora svojega moža, je leta 2010 vložila tožbo zoper državo. Zaradi preživetih duševnih bolečin od države zahteva 500.000 evrov. Sodišče je sprva poskusilo s poravnalnim narokom, ki pa se ni končal in se nadaljuje prihodnjič.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Milica Makoter

Milica Makoter (Foto: POP TV)

Na pravdnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča se je začel postopek, ki ga je Milica Makoter sprožila proti državi. Sodišče je sprva poskusilo s poravnalnim narokom, ki pa se danes ni končal in se nadaljuje prihodnjič.

Makoterjeva, lastnica podjetja za izdelavo vrečk iz Cvena, je bila leta 2000 obtožena, da je naročila umor svojega moža, sina, svaka in njegove družine. Obtožba se je glasila, da je Bojanu Žaligu in Ladislavu Olahu naročila umor svojega moža Janka, ki je bil na svojem domu umorjen septembra 1999. Zato so jo poslali v pripor, kjer je skupno preživela 42 mesecev.

V priporu je najprej preživela od decembra 2000 do začetka leta 2003, ko je vrhovno sodišče zaradi procesnih napak razveljavilo obsodbo murskosoboškega sodišča na 30 let zapora. Čeprav je bila takrat izpuščena iz pripora, so jo znova priprli leta 2004, ko se je začelo vnovično sojenje, na katerem je bila leto pozneje spet obsojena. Vendar jo je mariborsko višje sodišče naslednje leto spet oprostilo.

Zdaj zahteva odškodnino

Makoterjeva je po osmih letih sodnih postopkov konec leta 2010 prek odvetnikov vložila tožbo proti državi, s katero zaradi preživetih duševnih bolečin ob neupravičenem odvzemu prostosti od države zahteva 500.000 evrov in pripadajoče obresti.

Poravnalni narok danes torej še ni zaključen. Makoterjeva je sodišču še predlagala, naj sodišče v primeru, če poravnava ne bo uspešna in se bo začela glavna obravnava, javnost v celoti izključi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 97
 
fiftgear 12.09.2012 20:12:09
so bili precej dlje v zaporu po nedolžnem in napram njim je njenih 42 mesecev kot vikend paket, pa so dobili precej manjše zneske, tako da Milica ki je niko i ništa lahko ima smo mokre sanje o takem svežnju eurčkov
Več komentarjev