Črna kronika

Mama in očim pokojne dveletne deklice z Jesenic ostajata v priporu vsaj še en mesec

Ljubljana, 02. 12. 2016 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gordana Stojiljković
Komentarji
0

Mama in očim dveletne deklice z Jesenic, ki naj bi deklici prizadejala tako hude poškodbe, da je za posledicami teh v začetku julija umrla, ostajata v priporu. Vrhovno sodišče je namreč sledilo predlogu tožilke, da jima pripor, ki se sicer izteče v soboto, podaljša za en mesec, in sicer do 3. januarja 2017.

Mama dveletne deklice, ki je umrla zaradi posledic poškodb, ostaja v priporu.
Mama dveletne deklice, ki je umrla zaradi posledic poškodb, ostaja v priporu. FOTO: POP TV

V soboto se izteče rok za pripor, ki ga je preiskovalni sodnik odredil za mamo in očima dveletne deklice, ki so jo julija v jeseniško bolnišnico pripeljali hudo poškodovano. Tam je za posledicami poškodb tudi umrla.

Kot nam je potrdil tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos, so kranjski kriminalisti preiskavo na škodo otroka zaključili in s svojimi ugotovami seznanili pristojno tožilstvo. Ali je tožilstvo obtožnico že spisalo, nam v uradu kranjskega državnega tožilstva niso odgovorili. Je pa pristojna tožilka vrhovno sodišče zaprosila, da osumljencema pripor podaljša še za en mesec, torej do 3. januarja 2017. To je predlogu tožilke sledilo, so potrdili v uradu kranjskega okrožnega tožilstva.

Kaj natančno so ugotovili policisti, ni znano, saj gre za informacije, ki bi lahko razkrile osebne podatke, predvsem pa tudi zato, ker gre za mladoletnega otroka.

Očim, ki naj bi po nekaterih informacijah deklico pretepal, vsaj še en mesec ostaja za zapahi.
Očim, ki naj bi po nekaterih informacijah deklico pretepal, vsaj še en mesec ostaja za zapahi. FOTO: POP TV

Julija je v javnosti odjeknila vest o trpljenju in smrti majhne deklice. Vodja kranjskih kriminalistov Primož Donoša je takrat predstavil podrobnosti njene smrti. Preiskava je pokazala na sum hudega zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom, ki je dlje časa bival v neprimernih razmerah, v zdravstveno ustanovo pa je bil sprejet s številnimi poškodbami. Poškodbe na različnih delih telesa so glede na ugotovitve policistov nastale v obdobju zadnjih nekaj mesecev, ko sta za otroka skrbela osumljenca.

Če jima bo tožilstvo tudi v obtožnici očitalo povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom in in zanemarjanje otroka, jima skupno grozi 20 let zapora.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja