Mama petletnega Luka: To je čudež. Po enem tednu so napadi izginili

Petletni Luka je avtist. V svojem kratkem življenju je prehodil dolgo pot in danes je razigran deček. Njegova mama pravi, da je to čudež. Rešitev je prinesla terapija s prehranskimi dodatki, ki pa si jih vsi ne morejo privoščiti. Pomagali jim bomo z akcijo Mali koraki za velik cilj.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V Sloveniji je vsaj 20 tisoč avtistov in žal zanje posluha in predvsem denarja v našem zdravstvu prepogosto zmanjka. Zato smo se jim letos odločili pomagati z akcijo Mali koraki za velik cilj. Že drugič bomo v dobrodelne namene pretekli Slovenijo in z zbranim denarjem pomagali družinam, ki se soočajo z avtizmom, da bodo lažje nakupile prehranske dodatke, ki dokazano pomagajo.

Pomagali so tudi petletnemu Luku, ki je pobudnika akcije, novinarja Sveta Jana Golja, spustil v svoj svet. Njegova mama pravi, da je bil napredek viden v enem tednu. Malček ni imel več napadov, začel je govoriti, njegova motorika se je izboljšala. Lukovo zgodbo si lahko pogledate v priloženem videu.

Luka

Luka (Foto: Kanal A)

Prispevate lahko že danes

Akcija Mali koraki za velik cilj je na pobudo novinarja Sveta Jana Golja prvič zaživela lani. Takrat smo zaposleni na Pro Plus s tekom od slovenskega severovzhoda do jugozahoda zbirali denar za otroke z Downovim sindromom.

Tudi vi lahko že danes pomagate, in sicer tako, da pošljete SMS-sporočilo z besedo SVET na 1919 in darovali boste 1 evro. Če želite darovati 5 evrov, pošljite SMS-sporočilo s številko SVET5 na 1919.

Višje zneske lahko nakažete na transakcijski račun SI56 0292 2005 2254 477, ki je odprt pri NLB. Za namen napišite SVET – dobrodelni tek, sklic 00 1313.

Vsi, ki se boste pridružili teku ali radi tečete sami, si lahko preko POP Kluba ali na tekaških progah za 10 evrov kupite tekaško majico za velik cilj. Celoten izkupiček bo namenjen v dobrodelne namene.

Pridružite se nam pri teku!

Seveda je vsak od vas tudi več kot dobrodošel, da se zaposlenim na ProPlus pridruži na eni od etap teka čez Slovenijo.

Lanskoletni trasi od Murske Sobote do Obale smo letos dodali še Gorenjsko, od Kranjske Gore do Ljubljane, in Dolenjsko, od Novega mesta do prestolnice. Skupaj bomo pretekli kar 567 kilometrov.

Za vse gledalce, ki želijo v dober namen prispevati tudi nekaj kilometrov, bodo urejene tudi dodatne tekaške proge, in sicer na Bledu in v Kopru:

TEK NA BLEDU
Kdaj: 16. oktober ob 17. uri
Kje: okoli Blejskega jezera
Start: Veslaški center v Zaki

TEK V KOPRU
Kdaj: 19. oktober ob 14.30
Kje: od Kopra do Pirana
Start: Titov trg

Prijave zbiramo na svet.tek@kanal-a.si.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
 
jankoa 13.05.2014 21:56:50
LUKA, LUKE, LUKI, LUKO, PRI LUKI, Z LUKO, a ne?
Več komentarjev