Slovenija

Maribor bo spet dobil redno čartersko povezavo

Maribor, 06. 02. 2013 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Maribora na grški otok Kos. Po dolgem času prva redna čarterska povezava na drugem največjem slovenskem letališču naj bi zaživela poleti, leteli naj bi ob petkih. V Mariboru upajo, da je to začetek oživitve letališča, v teku so pogovori z različnimi letalskimi prevozniki, tudi Adrio.

Mariborsko letališče bo v poletnem času po dolgem sušnem obdobju vendarle deležno vsaj ene redne čarterske povezave. Turistična družba Intelekta se je odločila iz Maribora organizirati povezavo z grškim otokom Kos.

"Letos bomo predvidoma od 14. junija do 20. septembra ob petkih leteli z letalsko družbo Aegean neposredno na otok Kos. Zakupili smo letalo airbus 320 s 168 sedeži in upam, da nam bo uspelo letalo napolniti," je dejal direktor Intelekte Boris Farkaš.

Za potnike na Kos bo parkiranje na letališču brezplačno, kar je poleg bližine avtoceste dodatna prednost pred tistimi, ki bodo leteli iz Gradca ali Ljubljane, ocenjujejo.

Poleti naj bi letalo iz Maribora vsak petek poletelo na grški otok Kos in nazaj.
Poleti naj bi letalo iz Maribora vsak petek poletelo na grški otok Kos in nazaj. FOTO: Thinkstock

Nove ponudbe so veseli tudi na mariborskem letališču, kjer so pred kratkim odprli nov potniški terminal, starega pa obnavljajo. S tem bodo poskrbeli za večje udobje potnikov, v prihodnje pa si zato obetajo nove možnosti za vzpostavitev dodatnih, morda celo rednih linij. "Razgovori z letalskimi prevozniki so v različnih fazah. Tudi z Adrio smo v zelo resnih in konkretnih dogovorih, a težko govorim o tem, kako se bodo razpletli, saj bi to lahko škodilo morebitni sklenitvi dogovora," je bil tokrat skrivnosten direktor Aerodroma Maribor Marko Gros.

Prvi mož letališča prav tako danes ni želel komentirati prijavljenih ponudnikov za nakup njegove družbe, ki je še vedno v lasti Preventa v stečaju. Na povabilo k oddaji ponudb so se odzvali štirje, stečajni upravitelj Boris Kastivnik pa bo z njimi opravil razgovore. Gros je danes lahko le zatrdil, da vsi med njimi zagotovo niso primerni za lastništvo, bolj konkreten pa ni želel biti.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

I G N O R A N T
06. 02. 2013 17.32
+0
Kdaj bo slo za Pariz?
1adler
06. 02. 2013 19.11
-1
luckyss
06. 02. 2013 17.24
+7
Končno direktna povezava z Grčijo.....samo ne vem, ali bodo Grki migrirali v Slovenijo - ali obratno....
Netajkun
06. 02. 2013 17.35
+0
Netajkun
06. 02. 2013 17.22
+2
Štajerci bojo malo grškemu gospodarstvu pomagali .
iztok kobal
06. 02. 2013 17.19
-16
Brezveze...ne splača se, je v bližnji okolici dovolj delujočih letališč. Najbolje da se mariborsko letališče preuredi v en konkretn muzej in bo.