Slovenija

Med sedmerico ovadenih naj ne bi bilo Kanglerja

Maribor, 13. 05. 2011 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odmevni policijski akciji na območju Maribora so ovadili sedem ljudi, le eden pa je v priporu. Kanglerja naj ne bi bilo med njimi. Oglasil pa se je mariborski podžupan Ujčič, ki je prepričan, da proti Kanglerju poteka medijska gonja.

Janez Ujčič
Janez Ujčič FOTO: Aljoša Kravanja

Mariborskega župana Franca Kanglerja mediji v zadnjem času prikazujejo le v negativni luči, je prepričan podžupan Janez Ujčič, ki ga skrbi tudi za ugled njegovega mesta.

"Zadnje kampanje v medijih in vse, kar se dogaja s preiskovalnimi postopki, je preseglo raven dostojnosti. Maribor ni in verjetno nikoli ne bo evropska prestolnica korupcije, nikoli se ne bo prodal zasebnikom, " je poudaril Ujčič. 

Spomnil je, da je Maribor v gospodarski in socialni krizi, zato "ni čas za gonjo proti mestu, ampak za streznitev. Čas, da stopimo skupaj in izpeljemo Maribor na lepša pota".

"Marsikaj je bilo morda v preteklosti narejeno narobe, a o tem naj presodi sodišče. Dokler tega ne stori, je vsak nedolžen," je še dejal.

Sedem ovadenih, med njimi naj ne bi bilo Kanglerja

Kangler na zaslišanju
Kangler na zaslišanju FOTO: Mia Media

Mariborski župan Franc Kangler je v zadnjih dneh tarča številnih kritik na račun domnevno spornih poslov pri večini velikih gradbenih projektov v mestu v zadnjih letih. Prav tako naj bi imel v lasti več premoženja, kot je javno priznal.

Vrh so te kritike dosegle prejšnji teden, ko je bilo na širšem območju Maribora izvedenih več hišnih preiskav v okviru obsežne kriminalistične preiskave s področja korupcije in gospodarskega kriminala. Med preiskanimi sta bila tudi župan Kangler in direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner, sodni pripor pa je bil na koncu odrejen le za vodjo oddelka za okolje in prostor na mariborski upravni enoti Vinka Merca. Ta je še vedno v priporu.

Kot so potrdili na mariborskem okrožnem državnem tožilstvu, je zaradi korupcije kazensko ovadenih sedem oseb. Poleg Merca so po poročanju časnika Večer to še lastnik družbe MTB v stečaju Blaž Mlinarič, nekdanji direktor omenjene družbe Viktor Lednik, direktor in solastnik Konstruktorja Marjan Pinter, solastnik podjetja Org. Tend Danijel Keuc, direktorica KBM Investa Mira Flisar ter Milan Muršič iz podjetja MM Car. Kanglerja se med ovadenimi ne omenja več.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

botjabotja
15. 05. 2011 18.00
Kako lahko poimenujemo to policijsko akcijo, če glavni akter ni ovaden? Fiasko?
etul
15. 05. 2011 10.34
sej sem ves čas trdil da Franca ni nič kriv le tako naprej g. Kangler ne se ozirat če vas Dean Vedlin ne mara
unja1.m
14. 05. 2011 07.13
enadve
13. 05. 2011 20.03
A ste normalni z vašimi komentarji?!?! Ne morem verjeti, da podpirate tega od župana, on se je rodil že v korupcijo! Ali niste Mariborčani, če pa ste, pa se sramujem vaše podpore temu neotesancu, ki je iz Maribora naredil betežnico, zapufal cel Maribor za naslednjih 30let in nakradel sebi in svojim kolegom iz Dupleka in Majšperka na tisoče evrov!! Zaradi takšnih ljudi, ki so ga volili ali pa ga zdaj celo podpirajo, smo v takem slabem stanju v Sloveniji! Pa samo mi rečite, da je on "zrihto" Maribor pa da je Maribor dobro vodil - ali ste slepi in gluhi, ali pa vam ni mar za usodo mesta Maribor! Lep pozdrav!
Eastman
13. 05. 2011 18.28
Meni predvsem ni jasno, kako je prišel do premoženja kakršnega ima...hiša, stanovanja, vikendi. Pa to velja za vso našo takoimenovano elito ne samo Kanglerja. Če bi sprejeli institut dokazovanja izvora premoženja bi verjetno Slovenija ostala brez višjega sloja saj bi vsi emigrirali na Ciper, Malto ali še kam dlje.
fracola
13. 05. 2011 18.19
Kangler ded na mestu, sposoben ...!
blood1
13. 05. 2011 18.00
Za nekatere je Kangler baraba ker ureja mesto Maribor! Najbolj pa to moti go.Kresal in kompanijo! Ker g.Kangler odkar je župan se trudi za Maribor! Tam kaj pa je v ljubljani pa je ena velika tajkunov ki si polni žepe na naš račun na račun vseh tistih ki plačujemo davke žal g.Kangler ni na njihovi valovni dolžini in to jih moti zato so proti njemu !
0601
13. 05. 2011 17.35
Ko bojo Jankoviča obiskali takile strici bom pa vrjel v pravo!!!
Sentis
13. 05. 2011 17.22
Čudno, da se Jankovićevih ovadb nikoli ne omenja. Kdaj bodo takole prišli k njemu na dom?
neziie
13. 05. 2011 17.20
Nikoli, ker je Ljubljana prestolnica korupcije.
uros215
13. 05. 2011 17.19
če ne bo prestolnica korupcije bo pa prestolnice evrovizije drugo leto xD