Slovenija

Markeš: Vidim interese SD

Ljubljana, 04. 06. 2008 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Markeš svojo odstavitev z mesta odgovornega urednika Dela jemlje kot poraz civilne drže.

Markeš: Vidim interese SD.
Markeš: Vidim interese SD. FOTO: POP TV

"Mojo odstavitev jemljem kot poraz civilne drže, ki bi v Sloveniji poskušala razvezati logiko blokov in politično instrumentalizacijo," je poudaril odgovorni urednik Dela Janez Markeš.

"Kar se tiče konstrukta, da se prerivata na Delu SD in Zares, jaz definitivno vidim interese SD. To, da je zraven Zares, pa je popolna izmišljotina, saj tega ni nikdar nihče niti enkrat poskusil," je dejal Markeš in dodal, da so analize člankov časnika Dela pokazale, da je pojavljanje stranke Zares "v časopisu Delo na repu lestvice".

Po besedah odgovornega urednika Dela nikomur na desnici, "v Janševem krogu", niti na levici, "pri Pahorjevih", ne ustreza uredniška politika, ki ne bi spodbujala blokov. Dodal je, da svojo odstavitev jemlje kot poraz civilne drže, ki bi v Sloveniji poskušala razvezati logiko blokov in politično instrumentalizacijo.

Prepričan je, da gre "tukaj krivda na vse strani". "Tako na vlado, ki je s svojimi očitki iz lanskega 15. novembra in s svojimi obtožbami, da Delo služi SD, poskrbela za okoliščine, da so ljudje začeli izgubljati živce," je pojasnil.

Na vprašanje, kako komentira pisanje medijev, da je bil razrešen, ker je zavrnil predlog direktorja Pivovarne Laško Boška Šrota, da bi na Delu začeli favorizirati SD, je Markeš odgovoril: "Ne vem, to bi bilo dobro njih vprašati. Skratka, oni lahko to storijo in oni so pač to storili."

Markeš sicer ni želel komentirati vprašanja, ali misli, da bo novi odgovorni urednik Darijan Košir favoriziral SD.

Spomnimo, na Delu, ki ga obvladuje Pivovarna Laško, so včeraj popoldne sprožili postopek razrešitve odgovornega urednika Janeza Markeša. Markeševi zamenjavi je nasprotoval le Stojan Zdolšek, ki je po preglasovanju odstopil iz nadzornega sveta.

Na mesto odgovornega urednika se tako vrača Darijan Košir, ki se je moral od položaja posloviti sredi septembra 2005, ko je o njegovi razrešitvi prav tako glasoval nadzorni svet Dela. Kot je povedal Košir, mu je nadzorni odbor ponudil mesto odgovornega urednika, ponudbo pa je sprejel. Kot je dejal, naj bi funkcijo novega odgovornega urednika predvidoma nastopil v treh tednih.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RADO62
09. 07. 2008 15.51
SD in LDS so krojili politiko Dela 12 let + zadnji 2 leti... Tako da ne razumem, zakaj se proglašajo za demokrate in svobodomiselne ljudi.... Janšo pa demonizirajo, kot da bi ga sam satan poslal na zemljo.... LEVICA je v evropi stvar preteklosti in tako je tudi prav.... Časopisi pa naj bodo namenjeni VSEM....
mac4_m
07. 06. 2008 14.53
sd, lds, zares, isto sr.... drugo pakovanje.Skupaj so vladal 12 let in so soodgovorni za ves kriminal, ki se je zgodil. Niti ni pomembno kdo je hotel vplivat, če je en od teh potem so zravn vsi....
Buena Vita
05. 06. 2008 18.32
Manja poslušajo,poslušajo,samo gate se jim tresejo,in pazijo kaj spuščajo po tleh,zdej gre zares,ne po njihovo,zares se kroji po merilu njim neznanem.. kako pa za novinarčka povedat????naj bi bil dosleden in profesionalen,pa se ga nebi dalo odrezat...
pahor?ek
04. 06. 2008 22.45
Gospod Markeš se je v primeru Delo-Šrot-Golobič prodal! Tako enostavna je ta zadeva! To si res nisem mislil o njem; o Golobiču in Šrotu že, toda o njem, ki je veliko let na Magu razkrival vsako vrstni kriminal, pa res ne! No, kakor koli, trdnjava Pahor-Šrot-Golobič se je začela rušiti.
Tonček Balonček
04. 06. 2008 21.25
Prostitutek se je pač opekel! Mogoče bost z Jančičem ustanovila kakšno treeje združenje za demokratizacijo in sobodo medjev, ki jih nihče več ne jemlje resno! Vs eskuaj je bizarno, s stališča ekologije je sploh škoda papirja za toliko tiskanja!
jembah
04. 06. 2008 20.37
Kje ste sedaj tisti ko ste tako čivkali o medijski svobodi v Sloveniji? A vas je SD ugasnil
FUKONJA
04. 06. 2008 19.45
Rit jim je nastaviil, pofukali so ga in sedaj naj bo lepo tiho. PS: Noben užitek ni zastojn.
manjakranjc@hotmail.com
04. 06. 2008 18.16
Hinko.murovec Dvomim da si razumel, zato niti ne bom replicirala. Lp M.K
Tonček Balonček
04. 06. 2008 18.11
Mrkeš je popolnoma razkrinkan, udinjal s eje kučanu, Golobiču, Pahoprju in Kresalovi, morda celo Erjavcu. Zdaj je spet dober tisti Darjan Košir, Slivnik je itak rentnik in je popolnoma poniknil, s hummerjem vred, vstal bo po koncu oletka in "analiziral" politično situacijo, morda spet "ustanovil" kak žurnal ali reporter resnice ter pokasiral pastostisoč evrov, vse v službi širjenja zavesti in razkrinkavanja! Pa saj tako je že par tisoč let še preden je začel tiskati Gutenberg!
hinko.murovec@siol.net
04. 06. 2008 15.33
Hvala MANJA, sedaj mi je jasno zakaj sem imel že v samem začetku tvojih zapisov občutek, da si malo za luno, sem imel prav le da si sedaj že veliko veliko bolj daleč. Srečno pot, če se kaj ustaviš počakaj še JJ , pride kmalu za teboj. LP
Belmondo
04. 06. 2008 15.00
TUT MARKEŠ NI CIVILNI INTERES - CIVILNE DRUŽBE NI NIKJER, EDINA RESNICA JE DA TAKO LEVIM KOT DESNIM PAŠE BLOKOVSKA DELITEV KER TA ZAMEGLJUJE POT PRAVI RESNICI NA PLANO, NJIHOVA BLOKOVSKA RESNICA PA JE ZGOLJ NAMENJENA MANIPULACIJAI MNOŽIC IN DELITVI OBLASTI. ŽALOSTNO PA JE DA CIVILNE DRUŽBE PRAVA RESNICA KAKŠNA GOVNA SO PLOTIKI SPLOH NE ZANIMA AMAPK JIH PRIVLAČI TA IGRA GERDIH IN ZLIH V KATERI KOT OVCE SODELUJEJO. PO VSAKIH VOLITVAH PA ZMAGOVLACI TE OVCE VESELO STRIŽEJO.
manjakranjc@hotmail.com
04. 06. 2008 14.21
Dan, No pa se je tudi uradno začelo; škoda, ker desničarjev nobeden ne posluša. saj smo pred vami saj par svetlobnih let. Lp M.K
tomi.passion@gmail.com
04. 06. 2008 14.19
A zdaj je pa Markeš že v Zares pristopil? Lepo vas prosim, saj je vsakomur jasno, da ima Golobič poleg Jankovića in Pahorja največje medijeske apetite. Naj samo spomnim, kako je, ko je bil še v vladi, klical osebno novinarje in naročal, koga naj imajo za gosta in kaj vprašati. Markeš je to (ne)namenoma pozabil.