Slovenija

Mama Zorice Škrbić z ostrimi besedami nad obtožene, grozljiva dejanja priznali trije od četverice

Ljubljana, 04. 09. 2015 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred sodno dvorano na ljubljanskem okrožnem sodišču je bilo slišati krike. Mati pokojne Zorice Škrbić je kričala na trojico, ki ji tožilstvo očita ugrabitev in mučenje, ki je privedlo do smrti partnerice enega od obsojenih za rop banke SKB. Dejanja so priznali trije obtoženi.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Mati umorjene nad obtožene
    03:02
    Iz SVETA: Mati umorjene nad obtožene
  • Iz 24UR: Trojica priznala grozljiva dejanja
    04:06
    Iz 24UR: Trojica priznala grozljiva dejanja
Sojenje ugrabiteljem Zorice Škrbić
Sojenje ugrabiteljem Zorice Škrbić FOTO: 24UR
Škrbićevo, dolgoletno partnerko enega od obsojenih za rop banke SKB, so v središču Ljubljane ugrabili 26. junija lani. V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne pa so jo ugrabitelji hudo pretepeno odvrgli v Podpeči. Dekle je kmalu zatem podleglo poškodbam.Vzrok za ugrabitev naj bi bila po nekaterih informacijah domnevna želja obtoženih, da se dokopljejo do plena iz ropa omenjene banke.

Četverica, ki naj bi ugrabila in mučila pokojno Zorico Šrkbić, je morala danes na ljubljansko okrožno sodišče, kjer so se pred sodnico Vesno Podjed izrekli, ali priznavajo očitana kazniva dejanja. Obtoženi so bili na sodišče vabljeni že pred dvema tednoma, a so predobravnavni narok na željo obrambe preložili.

Že pred začetkom obravnave je prišlo do vznemirjenja na sodišču. Mati pokojne je namreč po poročanju novinarke 24UR Vesne Ban pred sodno dvorano danes napadla tri obtožene. "Vzeli ste življenje moji hčerki!" je kričala.

Trije obtoženi, Željko Petrović, Blagoj Sazdov in Milan Trivković, so sicer v priporu, četrti, Senad Livadić, pa je na prostosti. Obtoženi so povzročitve posebno hude telesne poškodbe in ugrabitve. Za prvo kaznivo dejanje je zagroženih od treh do 15 let zapora, za drugo pa od enega do desetih let. Pokojno naj bi mučila Petrović in Sazdov.

Sojenje ugrabiteljem Zorice Škrbić
Sojenje ugrabiteljem Zorice Škrbić FOTO: 24UR

Mučila naj bi jo Petrović in Sazdov, oba sta krivdo priznala

Blagoju Sazdovu, Željku Petroviću in Senadu Livadiću, ki so krivdo priznali, bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču kazen izrekli 16. septembra. Milanu Trivkoviću, ki krivde ne priznava, bodo sodili.

Najprej sta Petrović in Livadić, dva od štirih obtoženih, danes s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde. Na ljubljanskem okrožnem sodišču jima bodo kazen izrekli 16. septembra. Livadić je sicer obtožen le tega, da je priskrbel vozilo audi, ki je sledil vozilu z ugrabljeno Šrkbićevo, in ga po dogodku odpeljal v Srbijo. Kasneje je sporazum o priznanju krivde s tožilstvom sklenil tudi Sazdov.

Trivković, ki je obtožen hudodelskega združenja in sostorilstva pri ugrabitvi, saj naj bi vozil vozilo alfa z ugrabljeno Škrbićevo v njem, je na vprašanje sodnice, ali priznava krivdo, pojasnil, da ne more priznati nečesa, česar ni storil. Zanj bo steklo sojenje. Obramba bo s predlaganimi pričami poskušala dokazati Trivkovićev alibi v času ugrabitve in mučenja Škrbićeve. Tožilstvo pa meni, da dejstvo, da so njegovi soobtoženi dejanje priznali, Trivkoviću ni v korist.

Ostre besede med obravnavo

Današnje dogajanje na sodišču je spremljala tudi družina pokojne, ki bo premoženjsko-pravni zahtevek prijavila na naslednjem naroku. Družina je bila vidno pretresena in je obtoženim tako pred začetkom naroka kot v sodni dvorani namenila precej ostrih besed, zaradi česar je morala posredovati tudi sodnica in zahtevati red v dvorani.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1