Slovenija

Med slovenskimi finalisti za najboljše prispevke Srednje in Vzhodne Evrope tudi naša novinarka Nuša Stegnar

Ljubljana, 28. 09. 2016 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med slovenskimi finalisti natečaja Siemens CEE Press Award 2016, prvega regionalnega novinarskega natečaja Srednje in Vzhodne Evrope, ki v ospredje postavlja tematiko inteligentne infrastrukture, je poleg Nataše Koražija (Finance) in Mitje Sagaja (Večer) tudi naša novinarka Nuša Stegnar. Nagrajena je za prispevek Iz Ljubljane do Izole za 65 centov.

Trije finalisti iz Slovenije, ki sodelujejo v izboru najboljših prispevkov Srednje in Vzhodne Evrope, so Nataša Koražija, nagrajena za prispevek 5 področij interneta stvari, ki nam najbolj spreminjajo življenja, objavljen v reviji Manager ter na finance.si, Nuša Stegnar, nagrajena za prispevek Iz Ljubljane do Izole za 65 centov, ki je bil objavljen na 24ur.com, ter Mitja Sagaj, nagrajen za prispevek Črne statistike slovenskih cest lahko rešuje tudi tehnologija, ki je bil objavljen v časniku Večer.

Na natečaju Siemens CEE Press Award 2016 sicer sodeluje 10 držav – poleg Slovenije še Avstrija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Hrvaška, Madžarska, Romunija, Slovaška in Srbija. Na prvi regionalni natečaj je prispelo kar 147 prijav, 15 v Sloveniji.

Nuša Stegnar in Mitja Sagaj.
Nuša Stegnar in Mitja Sagaj. FOTO: Urban Štebljaj

"Nagrade, kot so Siemensova nagrada za novinarske izdelke o tehnologiji, senzibilizirajo javnost za teme, ki praviloma niso na naslovnicah medijev, so pa pomembne za življenje in posel v prihodnosti", pravi Nataša Koražija in izpostavlja še en zanimiv vidik: "To je tudi dobra priložnost za primerjavo, kako se takšnih tem lotevajo v drugih državah v regiji."

Tudi Mitja Sagaj natečaj vidi kot zanimivo spodbudo za novinarska področja, ki so nekoliko zapostavljena, hkrati pa je glede vidnosti tematike tehnološke odličnosti in inovacij optimističen: "V sodobni in vse bolj ‘pametno’ povezani družbi vendarle prihajajo vse bolj v ospredje".

Nuša Stegnar pa izpostavlja spodbudo ne le tehnološkim temam, ampak tudi samemu novinarskemu delu: "Vesela sem, da obstajajo podjetja, ki podpirajo in cenijo dve izjemno pomembni področji našega časa – tehnologijo in novinarsko delo".

Komisijo, ki je izbrala slovenske finaliste in sodeluje tudi pri izboru regionalnih zmagovalcev, sestavljajo Peter Frankl (direktor in glavni urednik, Časnik Finance, d.o.o.), Denis Oštir (glavni urednik portala 24ur.com, Pro Plus d.o.o.), Uroš Urbas (odgovorni urednik SiOL.net, TSmedia d.o.o.) ter Medeja Lončar (direktorica, Siemens, d.o.o.).

Slovesna razglasitev treh regionalnih zmagovalcev bo potekala 29. septembra 2016 v Siemens Cityju na Dunaju, ob tem pa bodo imeli vsi finalisti, vključno s tremi finalisti iz Slovenije, možnost ogleda tehnoloških dosežkov v Aspernu, enem od največjih evropskih projektov urbanega razvoja, v katerem je Siemens implementiral svojo najnovejšo tehnologijo s področja inteligentne infrastrukture.

Trije zmagovalci Siemens CEE Press Award 2016 bodo poleg priznanja najboljših novinarskih prispevkov za nagrado prejeli tudi 3-dnevno študijsko potovanje v London, kjer si bodo ogledali Crystal, največjo razstavo o prihodnosti mest na svetu, in odkrivali, kako lahko ustvarimo svetlejšo prihodnost naših mest.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1