Slovenija

Mejni prehodi in predor Karavanke – na slovenskih cestah zopet gost promet

Ljubljana, 20. 08. 2017 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi predzadnji konec tedna v počitniškem avgustu na slovenskih cestah pričakovano nastajajo zastoji. Gneča je na nekaterih mejnih prehodih, zopet je gost promet v okolici predora Karavanke, tam nastaja več kilometrov dolg zastoj.

Pričakovano tudi predzadnji konec tedna v avgustu nastajajo zastoji pred predorom Karavanke, podaljšujejo se tudi čakalne dobe za vstop v državo na mejnih prehodih s Hrvaško.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji po poročanju Prometno-informacijskega centra nastaja večkilometrski zastoj, namenjenim v Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice vzhod.

Najdaljša čakalna doba za osebna vozila je pri vstopu v Slovenijo na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer uro in pol, po približno eno uro pa čakajo za vstop na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja, kjer za izstop čakajo pol ure. Na Obrežju in Starodu je čakalna doba za vstop približno eno uro. Po zadnjih podatkih policije avtobusi za vstop na Gruškovju čakajo dve uri, na Obrežju pa eno uro.

Po podatkih hrvaškega avto kluba je na hitri cesti petkilometrski zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja. Zastoji so na cestah Šmarje-Dragonja, Lesce-Bled, na štajerski avtocesti pred izvozom Celje center iz smeri Ljubljane, na cesti Celje-Vojnik-Slovenske Konjice-Tepanje ter na ljubljanski zahodni obvoznici med Brdom in razcepom Kozarje proti Brezovici.

Pri Karavankah spet nastajajo dolgi zastoji.
Pri Karavankah spet nastajajo dolgi zastoji. FOTO: Promet.si

Na primorski avtocesti je promet zaradi del med Uncem in Postojno proti Kopru urejen samo po voznem pasu. Nastal je zastoj, dolg približno kilometer. Na primorski avtocesti je med Postojno in Uncem promet upočasnjen proti Ljubljani, občasno nastane tudi zastoj.

Predvidoma do polnoči bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Celje center in Slovenske Konjice ter uvoza Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Celje-Vojnik-Frankolovo-Slovenske Konjice-Tepanje. Obvoz za osebna vozila je možen tudi po cesti Celje-Dole-Ponikva-Loče-Draža vas-Tepanje. Iz smeri Ljubljane za Celje, Šentjur, Rogaško Slatino in Laško priporočajo izvoz Celje zahod, Lopata.

Zaradi burje je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah do 22. ure, poroča prometnoinformacijski center.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Skunk Works
20. 08. 2017 19.23
uuuživam doma
piko112
20. 08. 2017 16.53
Kdaj bo druga predorna cev na karavankah? Ali se Avstrijcem zdi popolnoma fino da lahko lažje nadzirajo kdo se k njim pripelje?
luzarf@arcor.de
20. 08. 2017 18.12
+0
zakaj pa avstrijcem? avstrijci imajo vsaj zaceto drugo cev pri nas pa se nacrtov ni! in gdaj zacetek drugega tira?naenkrat je vse tiho!gdaj bojo sli nasi kriminalci na izdrzavanje zaporne kazni?
TOX6
20. 08. 2017 16.31
+1
Na prehodu med italijo in austrijo na brennerju kjer prečka "mejo" več miljonov ljudi ni kilometerskih zastojev????? Je pa res da tam ni nikoli stala železna zavesa!!!! Miličniki in žandarji niso nikoli bili konpatibilna sinhronizirana enota. Ravno tako kot letalo MIG ali Suhoj se ga ne da popravljat z europskim orodjem mora bit rusko!!!! Dokler ne no mentalne sinhronizacije z EU bo slo "regijski" kalimero