Slovenija

Prva naloga nove vlade: kadrovanje

Ljubljana, 10. 02. 2012 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Vlada je na prvi seji zamenjala direktorja Sove. Šef obveščevalcev je tako postal Črnčec. Na uradu za verske skupnosti je zamenjala Guliča, prihaja Baluh. Ministrska ekipa se zaveda, da je pred njimi težak mandat, a kot pravi Šušteršič, komaj čakajo, da začnejo delati.

Na prvi redni seji nove vlade Janeza Janše so razpravljali o kadrovskih vprašanjih. Osrednja tema pa je bila predstavitev finančne slike in informacija o predvidenih finančnih ukrepih nove vlade, ki jih je predstavil finančni minister Janez Šušteršič, so sporočili po seji vlade. Imenovali so tudi tri podpredsednike vlade, in sicer Ljudmilo Novak, Radovana Žerjava in Karla Erjavca.

Vlada je na ustanovni seji razrešila direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Sebastjana Selana, je potrdil novi direktor urada vlade za komuniciranje Anže Logar. Za novega direktorja je vlada imenovala Damirja Črnčeca. Slednji je 39-letni doktor politologije, docent za obrambni in varnostni sistem na Fakulteti za državne in evropske študije ter generalni direktor obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo. Črnčec to službo vodi že od leta 2005. Na Šoli za častnike je nosilec predmeta vojaška obveščevalna dejavnost, na generalštabnem šolanju pa nosilec predmeta nacionalna in mednarodna varnost.

Dosedanji direktor Urada vlade za komuniciranje Darijan Košir je potrdil, da ga je nova vlada razrešila. Novi direktor urada pa je postal že omenjeni Logar, ki je to funkcijo opravljal že v času prve Janševe vlade. Zamenjali so tudi direktorja urada za verske skupnosti, ki ga je do sedaj vodil Aleš Gulič in za v. d. direktorja imenovala Stanka Baluha, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za dobo šestih mesecev. Baluh je sicer od leta 2006 vodil urad za narodnosti.

Imenovali so tudi generalnega sekretarja vlade in vodjo kabineta predsednika vlade. Generalni sekretar vlade je postal Božo Predalič, ki je to funkcijo opravljal že med letoma 2004 in 2008. Vodja premierjevega kabineta pa je postala dolgoletna najzvestejša sodelavka novega predsednika vlade Nika Dolinar. Za državne sekretarje v kabinetu predsednika vlade pa je vlada imenovala Ljubomila Jasniča, Janeza Ujčiča in Lovra Lončarja.

Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč novoizvoljenim ministrom. Ministrski zbor je tako imenoval Moniko Kirbiš Rojs za državno sekretarko na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Igorja Šalamuna na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, Patricio Čular na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter Igorja Senčarja in Boža Cerarja na ministrstvu za zunanje zadeve.

Ministri so se že zbrali na prvi redni seji.
Ministri so se že zbrali na prvi redni seji. FOTO: Damjan Žibert

Kot prve naloge je minister za zunanje zadeve Karl Erjavec napovedal profesionalizacijo dela na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ), kar po njegovih besedah pomeni, da ne bo dopuščal vdora dnevne politike. Hkrati napoveduje bolj aktivno vlogo pri oblikovanju stališč, saj se mu zdi, da je MZZ večkrat zgolj opazovalec, zlasti ko gre za odločitev glede Evropske unije, OZN in zveze Nato. Poseben poudarek Erjavec napoveduje odnosom s sosednjimi državami. Kmalu bo predlagal sestanek s svojo hrvaško kolegico Vesno Pusić v Ljubljani. Odnose je treba okrepiti, ne glede na to, da se bo mejni spor reševal pred arbitražnim sodiščem, je dejal.

Primopredaja poslov bo na MZZ v ponedeljek, Erjavec je o državnih sekretarjih na MZZ dejal, da gre za velika profesionalca in veleposlanika z izkušnjami iz Bruslja. Cerar je bil namreč veleposlanik pri zvezi Nato, Senčar pa pri Evropski uniji.

Minister za obrambo Aleš Hojs je napovedal, da bo prva stvar, ki jo bo treba rešiti, vprašanje letališča v Cerkljah ob Krki. Glede najbližjih sodelavcev pa je Hojs dejal, da usklajevanja še potekajo, zato o imenih ni želel govoriti. Med prioritete po besedah Hojsa sodijo tudi pogovori z vojaškim sindikatom, saj da so tam zadeve "precej na vrelišču". Uvesti bo treba tudi sistemske spremembe, je napovedal Hojs, kar pa se ne bo zgodilo v nekaj tednih ali mesecih, temveč v letu ali dveh.

''Komaj čakamo, da začnemo delati''

Janez Šušteršič
Janez Šušteršič FOTO: Miro Majcen

Janez Šušteršič je ob robu seje, kjer so ga potrdili za finančnega ministra, poudaril, da prihaja na položaj, da naredi tisto, kar misli, da je treba narediti za dobro Slovenije. "Če Slovenija tega ne bo želela, teh rešitev ne bom vsiljeval," je napovedal. Njegova prioriteta bo rebalans proračuna. To bo vzelo nekaj časa, pri čemer pa bodoči minister hitro – v tednu dni ali dveh – napoveduje sprejetje sklepa vsaj o nekem ciljnem obsegu izdatkov. Glede načrtovanega varčevanja je znova napovedal, da bo varčevanje potekalo v širšem javnem sektorju. Najprej bodo na udaru neracionalna poraba, javna naročila in podobno.

Kaj pa pravi na ministrsko ekipo? "Občutki so dobri, komaj čakamo, da začnemo delati stvari, ki smo jih napovedali v koalicijski pogodbi," je povedal Šušteršič, ki pa še ni želel izdati imen državnih sekretarjev, saj vsi še niso potrjeni. Sicer Šušteršič ne pričakuje težav pri sodelovanje vladne ekipe. Tako denimo pravi, da je med njim in gospodarskim ministrom Radovanom Žerjavom "precej kemije".

Tudi novi minister za delo Andrej Vizjak ne pričakuje, da bo po imenovanju lahko počival. Na vprašanje, koliko dni miru si želi, je odgovoril, da "se je že v četrtek začelo" in tako ne pričakuje "niti minute miru". Vizjak je sicer ocenil, da bo tudi na področju njegovega ministrstva treba varčevati. Njegovo ekipo čaka rebalans proračuna, pri tem pa je Vizjak poudaril pomen delovne ekipe na ministrstvu. Dodal je, da je na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve "kar nekaj dobrih ljudi na odgovornih mestih", nekaj pa jih bodo "še pripeljali". Na ministrstvo tako kot državna sekretarka prihaja podžupanja Brežic Čularjeva.

Turk se bo najprej lotil univerzijade

Žiga Turk bo mandat začel z univerzijado.
Žiga Turk bo mandat začel z univerzijado. FOTO: Damjan Žibert

Minister za izobraževanje, kulturo, znanost in šport Žiga Turk ocenjuje, da bo njegova prva najbolj pereča naloga problem univerzijade. "Za ta dogodek se ve zelo dolgo časa, menim pa, da ga v časovni stiski ne bomo mogli reševati," je ocenil po izvolitvi ministrske ekipe.

Na vprašanje, ali še pričakuje težave zaradi združevanja kulturnega resorja, odgovarja z zagotovilom, da ima kultura svojega ministra. "Ima ministra, ki morda boljše kot kdo drugi razume ne le pomen kulture za našo zgodovino, ampak tudi pomen kulture za našo prihodnost. Za slednjo nista pomembni le znanost in izobraževanje, ampak tudi kultura. Te zadeve bom poskušal povezati in lahko so brez skrbi, da kultura v ničemer ne bo simbolno prikrajšana," zagotavlja Turk. Pritrjuje sicer, da bodo morali vsi resorji varčevati, tudi ta, ki ga prevzema. Ob tem pa upa, da bodo našli notranje rezerve. Ponovil je prepričanje, da globlje, ko gremo v sistem, bolj ljudje vedo, kje prihraniti. "To možnost bi jim radi dali," je dejal.

Černač bo primopredajo poslov opravil na kar treh ministrstvih

Minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač med prioritetnimi nalogami izpostavlja pregled stanja, pripravo rebalansa in konkretnega programa glede maksimalne uporabe kadrovskih virov na ministrstvu. Sledil bo pregled konkretnih projektov v izvajanju in priprava podlag za naprej, je pojasnil. Černač bo sicer primopredajo poslov opravil kar na treh ministrstvih. Posle na področju prometa bo prevzel v soboto ob 9. uri. Kar se tiče energetike, bo primopredaja potekala v ponedeljek, na ministrstvu za okolje in prostor pa se bo zgodila enkrat prihodnji teden.

"Gre za veliko odgovornost, zavedamo se, da stvari prevzemamo v zelo težkih razmerah," je sicer o občutkih ob prevzemu ministrstva pojasnil Černač. "Zavedamo se tudi revolta, ki bo nastal v letu 2012, ker ne bo mogoče uresničiti vsega, kar bi verjetno bilo potrebno, zaradi omejenih finančnih možnosti," je poudaril. A hkrati je minister za infrastrukturo in prostor prepričan, da bo že leta 2013 situacija drugačna.

Novoizvoljeni minister za zdravje Tomaž Gantar se bo po prevzemu poslov najprej lotil ukrepov za reševanje finančnih težav Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Posle bo od svojega predhodnika prevzel v ponedeljek, o imenu državnega sekretarja pa zaenkrat še ne želel govoriti.

Andrej Vizjak
Andrej Vizjak FOTO: Damjan Žibert

Pličanič: Odpuščanje je skrajno sredstvo

Gorenak je spomnil, da še noben notranji minister, razen prvega, "ni ušel interpelaciji ali dvema".

Medtem pa je novi notranji minister  Vinko Gorenak dejal, da se glede funkcije državnega sekretarja pogovarja z dvema osebama, o imenih ni želel govoriti. Glede izjav Sindikata policistov Slovenije, ki je opozoril na kadrovsko podhranjenost in slabe delovne pogoje v policiji, je Gorenak dejal, da so njihove zahteve realne in imajo "enostavno prav". Kot je dejal, je treba nekatere policiste došolati. Gorenak prav tako zagovarja naložbe za zagotavljanje varnosti policistov ter naložbe v opremo.

Novi pravosodni minister Senko Pličanič meni, da bi se moralo tožilstvo vrniti pod pristojnost ministrstva za pravosodje. Gorenak pravi, da je ta zadeva urejena v koalicijski pogodbi in dokler bo koalicijska pogodba veljala, bo tako tudi ostalo. Če pa se bo koalicijska pogodba spremenila, bo on to spoštoval. Glede generalnega direktorja policije Janka Gorška pa Gorenak pravi, da nikoli ni oporekal Gorškovi strokovnosti. Kot meni, bo Goršek po nastopu Gorenakovega mandata "osvobojen političnega pritiska in bo lahko pokazal vse, kar vem, da zna".

Minister za pravosodje in javno upravo Pličanič sicer napoveduje, da bo ob nastopu funkcije najprej analiziral dejansko stanje, ugotovil, kateri so problemi in jih "reševal enega za drugim". Kot je pojasnil, med prve naloge uvršča sprejetje zakona o državni upravi, eden glavnih ciljev pa je racionalizacija v javni upravi. Glede na položaj, v katerem je Slovenija, pa je po ocenah Pličaniča tudi v javni upravi racionalizacija eden od glavnih ciljev. Odpuščanje uslužbencev pa je skrajno sredstvo, ocenjuje in poudarja, da se bo vsekakor zavzemal za to, da se poiščejo rezerve najprej povsod drugod in šele na koncu pri zaposlenih v državni upravi.

Žerjav bo posle prevzel v ponedeljek

Radovan Žerjav
Radovan Žerjav FOTO: Damjan Žibert

Novi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je dejal, da se bo ob prevzemu resorja najprej seznanil s problematiko in trenutnim stanjem na ministrstvu. Nato bo začel uresničevati ukrepe, ki so jih koalicijski partnerji zapisali v koalicijsko pogodbo. "Ti niso vezani le na gospodarsko ministrstvo, ampak so interdisciplinarni, od financ, infrastrukture in tako naprej," poudarja Žerjav. Novi gospodarski minister ob tem izpostavlja, da "zadeva ne bo enostavna, ampak smo odločeni to speljati".

Svojega državnega sekretarja pa si je že izbrala nova ministrica brez resorja za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak. Na tem mestu želi videti Matjaža Longarja. Longar je dolga leta služboval v diplomatski službi, med drugim je bil generalni konzul Republike Slovenije v Celovcu. Sicer je Novakova dejala, da bo najprej pogledala, kaj je bilo narejenega in kateri projekti so odprti. "Govorila bom s pristojnimi službami," je pojasnila svoje prioritete.

Politična analitika menita, da bodo ključne reforme

Politični analitik Samo Uhan je povedal, da se bo odločnost nove vlade pokazala pri uresničevanju zastavljenih usmeritev, koalicija pa je po njegovi oceni sicer bolj heterogena, kot se zdi. Ob tem je opozoril na različnost pogledov na ključna ekonomska vprašanja: DeSUS zastopa socialni pogled, Lista Virant neoliberalni, ki temelji na odprodaji državnega premoženja in popolni liberalizaciji, SLS pa po drugi strani vsaj v nekaterih razmerah nastopa kot branik nacionalnega interesa.

Politični analitik Matej Makarovič v delovanju koalicije ne predvideva večjih težav, največja preizkušnja za novo vlado pa bodo po njegovem mnenju reformni ukrepi. Makarovič je še mnenja, da čeprav se Janši pogosto pripisuje neko izrazito ostrino in brezkompromisnost, njegova dosedanja praksa vladanja vendarle kaže, da je bil sposoben dokaj spretno krmariti med raznimi interesi in tudi ohranjati skupaj tovrstne koalicije.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (408)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
12. 02. 2012 12.48
Namesto, da smo bili priča 21 letnemu prekopavanju starih zamer in menjavanju vladnih garnitur, ki po moji skromni oceni niso naredile kaj posebno dobrega za to državo , bi lahko rezervno garnituro že pred časom poslali na vsaj 15-letno šolanje v Švico. Da bi dobili sliko, kako naj urejena država sploh izgleda. Pa bi nam bilo lepo že kar nekaj let. Sedaj se ponovno ugotavlja kaj je bilo napačno (ki pa je bilo v generalijah vse) in kaj je treba spremeniti. Se bomo učili na lastnih napakah še nadaljnih 20 let?. Ne priporočam. Minister Šušteršič že komaj čaka, da začne nova vlada z delom. Tudi mi vladni gospodje, tudi mi. Pravzaprav se je navleklo toliko problemov, da se ne ve kje bi bilo najbolj pametno sploh začeti.
liskub
11. 02. 2012 18.56
-1
Sami pametnjakoviči.Vlada še splohdelati ni začela pa je že vse narobe vsi veste kaj bo naredila narobe kod da ste preroki.Nehajte pisat same neumnosti.proti tej vladi če bi bila prejšnja tako idealna se nebi razpadla tako kod se je.Malo poglejte kdo jo je podpiral potem pa premislite pametnjakoviči
wizeman
11. 02. 2012 14.54
+1
A je Janša še na vladi? Alora, pridem v'č k'snu.....
Tonček Balonček
11. 02. 2012 10.44
+1
Ekipa komaj čaka, kot sestradane zverine, ki jih pripustijo k mrhovini ter kadavrom oziroma na krmišče.
Tonček Balonček
11. 02. 2012 10.39
+3
Janša bo z osebnim zgledom pripomogel k pravičnosti in redu! Periznal bo očitana mu dejanja in odšel na Dob! Sledili mu bodo še drugi podobni tiči! Načelo "Primite tatu!" je že preveč oguljeno, ponavlja ga že 20 let!
Andi-1
11. 02. 2012 16.54
-3
JJ je že nekaj dejansko storil za domovino in bi vam bil lahko zgled na mnogih področjih, vse očitano vam pa v 20 letih
Andi-1
11. 02. 2012 16.55
dostmam9
11. 02. 2012 09.45
+3
Kadrovanje mora biti dobro premišljeno, da se onemogoči oviranje dela od vseh lenuhov, ki jih v državni upravi kar mrgoli in od krtov, ki so nastavljeni od stricev iz ozadja. Eden od nujnih ukrepov je tudi prodaja časopisne hiše DELO in VEČER tujim strateškim partnerjem, če sploh še imajo interes za nakup, ali pa poslati ta podjetja v likvidacijo. Onemogočiti je potrebno financiranje protivladne propagande iz državnega proračuna. Kritika dela vlade je legalna in legitimna, vendar naj 571 novinarjev to počne za račun naročnikov, ne pa na račun vseh nas davkoplačevalcev.
njofra47
11. 02. 2012 10.26
-2
Ja kadrovanje mora biti res zelo dobro premišljeno. MIslim pa da ne bo nobenega problema saj imajo izkušnje že iz preteklosti. Seveda pa je to kadrovanje "iz ospredja".
Tonček Balonček
11. 02. 2012 10.36
+1
Zdaj pa ers ni več primerno, da bi bila lastnica Dela in Večera Pivovarna LAško. To je bila smešna Janševa poteza! Potem se pa skregajo in se vse sfiži! Delo rabi tujega partnerja, LAjovca iz Avstarlije recimo, ali pa Osservatore Romano iz Rima,
Andi-1
11. 02. 2012 16.58
@dostmam ...in završali bodo vsi vetrovi-- saj vemo čigavi
wizeman
11. 02. 2012 09.44
+0
A je Janša še na vladi? Alora, pridem v'č k'snu.....
Spetsnaz
11. 02. 2012 09.57
-3
wizeman
11. 02. 2012 14.48
+2
ivo55
11. 02. 2012 09.22
+7
Resnost bo vidna takoj, ko bodo pravi lopovi za zapahi. Eden od pomembnih ministrov bo tu po vsej verjetnosti začel po poti trojsanskega konja, torej so spet velike možnosti, da bo ljudstvo razočarano . Zgodba o pravični državi pa znova izgubljena...
Tonček Balonček
11. 02. 2012 10.37
-1
A zdaj bodo zapirali kar z vladnimi dekreti? Kot leta 45?!
Andi-1
11. 02. 2012 16.59
Maancy
11. 02. 2012 09.13
+7
Če sem prav slišala bo tudi jezikavemu Miliču omogočil, da se dokaže na trgu dela, sedaj bo več delal in nič jezikal po TV-ju.. Sedaj je samo " sral " po delavcih in ni imel časa da se dokaže na trgu v praksi....
Maancy
11. 02. 2012 09.11
+4
Čakam ona prvega Tajkuna v zaporu.. Tako je rekel Tajkune v zapor..Čakamo..!!!
wizeman
11. 02. 2012 09.49
-2
Ne vem, zakaj bi bilo tajkunstvo kaj slabega. V sloveniji tajkunom rečemo gazele. Tisto, kar imate nekateri v mislih po pojmom tajkun so pa JANŠEVI TAJKUNI. E, sine, to pa je čisto nekaj drugega......
Spetsnaz
11. 02. 2012 09.58
+2
Levji
11. 02. 2012 08.34
+2
Del življenjepisa, ki ga je sam Majer priložil prijavi za mesto odgovornega urednika lista Pavliha, 6. 2. 1985 (5 let pred osamosvojitvijo): "Rojen sem 17. septembra 1958 (Ljubljana) v delavsko kmečki družini. Osnovno šolo in gimnazijo sem končal na Grosupljem oz. Stični. V šolskem letu 1977/78 sem se vpisal na Fakulteto za sociologijo, politične vede in novinarstvo v Ljubljani, kjer sem (na smeri za SLO in DS) diplomiral junija 1982. Julija istega leta sem na Republiškem sekretariatu za pravosodje in upravo opravil tudi strokovni izpit. Delovno praksa: V šolskem letu 1980/81 sem poučeval na gimnaziji Ivana Cankarja v Ljubljani. Po opravljenem stažiranju v JLA sem se 1.1.1982 zaposlil na Republiškem sekretariatu za LO, oktobra istega leta pa sem bil na 11. kongresu ZSMS izvoljen v predsedstvo Republiške konference ZSMS. Funkcijo sem opravljal profesionalno do konca mandata. Po koncu mandata sem se vrnil nazaj v republiško upravo. Trenutno sem svetovalec v sekretariatu Izvršnega sveta skupščine RS. Družbena politična (novinarska) aktivnost: Opravljal sem vrsto funkcij v ZSMS, ZK, SZDL in delegatskih skupščinah; med drugimi sem bil predsednik osnovne organizacije in predsednik občinske konference ZSMS, član predsedstva OK ZSDL, njegovih komisij ter komisij pri občinskem komiteju ZKS, član različnih republiških in zveznih organov ZSM in ZSDL. Trenutno sem član nekaterih organov pri predsedstvu RK ZSMS ter predsedstvu RK SZDL ter član Republiške konference SZDL Slovenije."
cirenij
11. 02. 2012 09.01
+8
A je to življenjepis Tomaža Majerja? Njegova družbenopolitična aktivnost? Take bi danes potrebovali. Ampak take, ki tega ne bi zanikali in se skrivali pod tujo kožo. Ljudje,ki se sramujejo svoje preteklosti, tudi prihodnosti nimajo. Se že najde nekaj, da jih iztiri in prekriža načrte. Pa da vidimo.
Marinaconti
11. 02. 2012 10.09
+0
cirenij, eni se ne morejo hvaliti oz. govoriti resnice, da so
Tonček Balonček
11. 02. 2012 10.49
+2
Seevda ej na spletni starni SDS ta epizoda JAnševega življenja (član predsedstev in komitetov) zamolčana! Kot še marsikaj, recimo, d aje v enem mesecu po diplomi takoj dobil službo in čez 3 tedne opravils trokovni izpit. ZAmolčano ej tudi, d aje bil politkomisar 1. čete 1. bataljona Ivo Lola Ribar na poti v jJajce, piše pa na dolgo in široko, kako je bil onemogočen in je takorekoč trpel pod komunizmom. ZAkaj s eti ljudje sramujeo svoje pripanosti komunizmu! Še več, upajo si jo očitai nekdanjim partijskim kolegom. Seveda ne vsem, ne Gorenaku, Bavčarju Plićaniću, Jambreku, jerovšku itd., le nekaterim! Zaakj so bili ti janšisti deležni odpustka partijske zgodovine, zad ruge bi se šli pa lustracijo!?
Andi-1
11. 02. 2012 17.09
...će bi bila izvedena, bi imeli bistveno manj težav, sedaj pa ravno vi, ki ste bili tkrat na istem, najbolj lajate,samo vaše poti so se RAZŠLE-- če že.
Buena Vita
11. 02. 2012 08.27
-1
O HVALA TI SVETA KRIZA,TI SI MELEM ZA SLOVENIJO,IZGUBILI BOMO VES BALAST,HVALA,HVALA,HVALA TI
wizeman
11. 02. 2012 09.29
+1
Naš balast bo potonil z nami vred. Tudi ti boš vmes.
Andi-1
11. 02. 2012 17.12
Kajne wizeman, samo da bi sosedova krava crknila, pa četudi nam dve...to mi je pa res nekam poznano...
Buena Vita
11. 02. 2012 08.16
-1
SMRAD BO ODNESLA KRIZA,HVALA KRIZI KER BO SLOVENIJO OČISTILA VEČINE SMRADA
Pippaa
11. 02. 2012 10.15
-1
Andi-1
11. 02. 2012 17.14
Levji
11. 02. 2012 08.09
+4
Božo Predanič že dela v kopirnici.
Buena Vita
11. 02. 2012 08.26
+2
ON VSAJ KOPIRA IN SHRANJUJE DOKUMENTE LEVAKI SO JIH UNIČEVALI,KER SE BOJIJO SVOJE PRETEKLOSTI
wizeman
11. 02. 2012 09.31
+1
Raspunin777
11. 02. 2012 08.08
+0
Levaki nehajte se sekirat , ker to ni dobro za zdravje.Sploh pa: česa se pa bojite, če ste tako pošteno delal oz.ste pošteni.Človek ,ki je pošten se nicesar ne boji! Najbolj se boji pa Makarovičeva Svetlana hahaha -da bo zgubila priviligiran penzijon!
Buena Vita
11. 02. 2012 08.18
-2
EVAKI PA POŠTENI,KAJ PA TI SANJAŠ, BOJIJO SE DOBA,SICER SO GA TAKO IN TAKO PRENOVILI,,SO ŽE VEDELI DA JIM PRAV PRIDE
Buena Vita
11. 02. 2012 08.24
+0
MAKAROVIČKA JE ULTRA KULTURNICA,ZA ZMERJANJE SI JE JA ZASLUŽILA BORAČKO PENZIJO
cirenij
11. 02. 2012 08.26
-1
Svetlana je velika umetnica na raznih področjih. Mogoče jo je malo preveč zaneslo. Pa saj tudi nekatere na forumih.
wizeman
11. 02. 2012 09.32
+1
A misliš, da mi bo z občutkom, da sem pošten kaj lažje propasti?
Andi-1
11. 02. 2012 17.19
Tele vaše pa zadnje čase kar precej ,,zanaša,, ,Stanovnik, Makarovičeva,kulturniki,...Le česa jih je tako ,,neusrtašene in sposobne,, strah??? Mogoče resnice...
DarthMalgus
11. 02. 2012 08.03
+5
Vidite....Janković bi že prihranil pri računalniku on ga sploh nebi rabil.....
Raspunin777
11. 02. 2012 08.09
+2
PS -pozitivna slovenija hahahha jaja pozitivna za njihov žep
Buena Vita
11. 02. 2012 08.19
+4
NEGATIVNA SLOVENIJA,ČETICA PTIC SELIVK,SELIVKE PA VEMO KAJ SO
wizeman
11. 02. 2012 09.34
+0
Zakaj ga pa Janša rabi? Vse ovce zna na pamet....
Andi-1
11. 02. 2012 17.23
dule100
11. 02. 2012 08.02
+4
Mal strahu, ne bo nobenem škodval !
Raspunin777
11. 02. 2012 08.10
+1
mislm da se kr fajn tresejo,glede na to da je Janez reku da bodo pregledal vse za nazaj!
cirenij
11. 02. 2012 08.27
+1
Se že veselimo. Le, da bodo pošteni, kar glede na njihove face in prepričanje ni mogoče.
Andi-1
11. 02. 2012 17.25
Vas so prejšnje face prepričale???, da o sposobnosti ne govorimo...
Tonček Balonček
11. 02. 2012 07.59
+1
V politiki bi morallo biti podobno kot v športu, če so stranke klubi, bi morala vlada predstavljati reprezentanco, sestavljeno iz najboljših, ne le nekaterih.Ampak s eve, d aje "Nogometna zveza s selektorjem na Tesovnikovi!O koalicijah pač ne odločajo volilci, ampak glavni odbori strank in njihovi predsedniki! Parlamentarno demokracijo je čas povozil, bo treba nekaj drugega!
Buena Vita
11. 02. 2012 08.02
+1
GULIČA VZET ZA NAJBOLJŠO SRAMOTO DRŽAVI, BRIGAJO ME OSTALI ,AMPAK TAK PIJANC ZARIBAN NE SODI NA NOBENO VODILNO MESTO
dule100
11. 02. 2012 08.03
+0
knez_Samo
11. 02. 2012 07.53
+5
Privatizirajte javno upravo!!
Tonček Balonček
11. 02. 2012 07.55
-1
cirenij
11. 02. 2012 07.18
+2
Ja naj začnejo čimprej delat , ker je stanje katastrofalno. Pa saj so vse minirali samo da pridejo na oblast. Pa da vidimo, kaj zmorejo. Seveda je zadaj Velika Nemčija in USA. In podtalno, hinavsko delovanje prevarantov ki se bo obrestovalo. Saj že čivkajo, da bo težka, težka......
cirenij
11. 02. 2012 07.36
+2
Če že Viranta kot saj vemo kaj je ni sram, da je dobil preko 8000 EU bruto plače, bi se morala sramovat ministrica brez listnice(saj njena listnica je debelejša za preko 7000 EU bruto), kot katoličanka, saj s Kristusom in kristjanstvom nima nobene zveze. In vsi ti bi se radi drenjali na desnici Božji? Ta je že zasedena. Edino brezno pod rajem je še za take.
dule100
11. 02. 2012 07.56
-1
cirenij Vem da je hudo ! Da ti bo pa bolečina omračila um, pa nisem verjel !
Buena Vita
11. 02. 2012 08.05
-1
AAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUVUAUUU,A TE PLAČE SO VAM SPOLZELE SKOZI PRSTE, ZATO TAKO CMERITE,IZGUBILI STE NA CELI ČRTI,ZDEJ PA JOKAJTE V MURGLJAH
cirenij
11. 02. 2012 09.05
+2
Oh Dulek. Moj um je zelo prizemljen. Ko bi ti vedel kaj vse počnem in pomagam. Mogoče se kdaj srečava. Če ne prej tam zgoraj, pa izmenjava mnenja. Hik,Hik,Hik....