Objavili lestvico 100 najbogatejših Slovencev

S 340 milijoni evrov najbogatejši Slovenec ostaja Mirko Tuš, a s tretjino manjšim premoženjem kot lani. Sledi mu Igor Lah, tretji pa je Darko Horvat, pišejo v reviji Manager.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Mirko Tuš

Še vedno najbogatejši, čeprav mu je premoženje uplahnilo za tretjino. Kaj je ob tem povedal, pa si lahko ogledate v prispevku oddaje Preverjeno! (Foto: POP TV)

Na vrhu lestvice najbogatejših Slovencev se je tudi letos obdržal Mirko Tuš, ki stoji za razvejanim holdingom Tuš. Njegovo premoženje se je sicer v primerjavi z lanskim letom zmanjšalo za dobro tretjino oziroma 38,1 odstotka, na 340,6 milijona evrov, ugotavljajo v reviji Manager.

Na drugem mestu je z 240,7 milijona evrov obstal Igor Lah, ki je do premoženja prišel s privatizacijskimi certifikati, navaja revija v danes objavljeni lestvici. Lahovo premoženje se je sicer zmanjšalo za 3,8 odstotka.

Tudi na tretjem mestu ni sprememb. Tako kot lani ga zaseda Darko Horvat, ki nadzira nizozemsko skupino družb Aktiva Holdings. Njegovo premoženje je ocenjeno na 112,1 milijona evrov, od lani pa se je zmanjšalo za 52,5 odstotka.

Najbogatejših deset

Do desetega mesta sledijo Dari in Vesna Južna (93 milijonov evrov), Jurij Krč (88,3 milijona evrov), Tomaž Lovše (73,6 milijona evrov), Hetem Ramadani (68,5 milijona evrov), Petra in Gabrijel Rejc (68,5 milijona evrov), Jože Joc Pečečnik (65,4 milijona evrov) in družina Anderlič (56,3 milijona evrov).

Hatem Ramadani

Med TOP 10 se je povzpel tudi Hetem Ramadani, ki je za včerajšnjo oddajo Preverjeno! spregovoril o uspešni poslovni poti. V Slovenijo je prišel pred nekaj manj kot 20 leti, trguje pa s premogom. (Foto: POP TV)

Kot navajajo v reviji Manager, je z lestvice zgrmelo nekaj znanih obrazov, med drugim nekdanji prvi pivovar Boško Šrot. Kljub krizi pa je nekaterim premoženje vrtoglavo zraslo, med drugim družini Počkaj za 298 odstotkov, zaradi česar so se z lanskega 86. mesta zavihteli na 14. mesto. Hetemu Ramadaniju pa je premoženje zraslo za 231 odstotkov in se je povzpel za 42 mest.

Med prvimi stotimi kar tretjina novincev

Med stoterico pa je tudi tretjina novih imen. Tako sta se na visoko sedmo mesto povzpela Gabrijel in Petra Rejc z nemško multinacionalko Efaflex.

Če je med prvimi stotimi najbogatejšimi tretjina novincev, se je morala tretjina z lestvice umakniti. Najtrša sta bila padca nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota in finančnika Branka Drobnaka. Lani sta bila oba v prvi deseterici, letos sta na ničli, še ugotavlja revija.

Sestavljalci lestvice so tako kot lani zajemali podatke predvsem iz delniških knjig, ki so vodene pri Centralni klirinško depotni družbi, iz registra Agencije za javnopravne evidence RS in drugih domačih ter tujih registrov, podatke s poslovnega spletnega portala Gvin, Ljubljanske borze vrednostnih papirjev, letnih poročil podjetij, arhiva.

Upoštevali so informacije, poznane uredništvu revije Manager in časnika Finance, ter objave drugih medijev in neuradnih virov. Vsem, ki so se znašli na lestvici, so dali možnost, da oceno komentirajo.

Kljub vsemu denarju pa imajo tudi najbogatejši ljudje težave. Poleg tega pa jih pretresajo še razni škandali. Več o tem si lahko preberete na našem spletnem portalu www.cekin.si

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 108
 
dejzi123 28.03.2012 20:15:33
ja ,,saj se lahko šopiri,,saj delamo za celih 550eur.SRAM NAJ GA BO..,,,
Več komentarjev