Slovenija

Miro Petek operiran

Ljubljana, 09. 03. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Približno 10 dni po nasilniškem napadu na novinarja Večera Mira Petka kljub intenzivni kriminalistični preiskavi še vedno niso znani pravi motivi za napad, ki je vznemiril javnost ter izzval val javnega ogorčenja.

Hudo poškodovanega novinarja so sredi tedna operirali na oddelku ljubljanskega Kliničnega centra za maksilo-facialno kirurgijo in po zagotovilih pristojnih glede na hude poškodbe primerno okreva.

Sicer obsežna preiskava ne poteka zgolj na območju slovenjgraške policijske uprave. Kriminalisti obvestila zbirajo tudi na drugih območjih sosednjih policijskih uprav. Pri svojem delu pa kolegom pomagajo tudi kriminalisti z generalne policijske uprave. Kot so še povedali v slovenjgraški policijski upravi, za zdaj preiskava ne poteka v tujini.

Kot je v zvezi s potekajočo preiskavo povedal tiskovni predstavnik slovenjegraške policijske uprave Boštjan Polutnik, do današnjega dne še niso ugotovili pravega motiva nasilniškega dejanja. Preiskava, ki jo sicer vodijo v tej upravi, poteka v različne smeri, kar pomeni, da preverjajo vse možne motive, zaradi katerih bi lahko prišlo do napada. Določene motive so že izločili, vendar še vedno ni moč z gotovostjo reči, kateri motiv je pravi. Sicer pa naj bi se tamkajšnja policijska uprava takoj po napadu "intenzivno lotila preiskovanja primera in preiskava poteka ves čas z največjo možno intenzivnostjo". O tem, da želijo čim prej priti zadevi "do dna" ter velikem obsegu preiskave priča tudi dejstvo o doslej opravljenih pogovorih z občani. Doslej so policisti in kriminalisti opravili namreč čez 300 informativnih pogovorov, z nekaterimi tudi po večkrat in ti pogovori se še nadaljujejo.

Operativni poseg, s katerim so novinarju v sredo, 7. marca, naravnali polomljene in zdrobljene kosti glave, je trajal več ur. Glede na težavno operacijo, ki jo je prestal, po dosegljivih pojasnilih na kliniki pacient primerno okreva. Upajo, da ponovni operacijski posegi ne bodo več potrebni. Prav tako tudi upajo, da ne bo imel trajnih posledic - čeprav dodajajo - bo to pokazal šele čas.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja