Slovenija

Mladi upi 2014: 12 nadarjenih mladostnikov bo prejelo finančno pomoč

Ljubljana, 24. 06. 2014 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S slavnostno podelitvijo priznanj se je zaključil letošnji razpis Mladi so varnost naše prihodnosti. Strokovna komisija je med 18 finalisti izbrala 11 mladih upov, ki bodo za uresničitev svojih sanj prejeli finančno podporo, enega pa je izglasovala spletna javnost.

Uroš si želi, da bi nekoč s svojim znanjem poskrbel za boljši svet. Karmen sanja o tem, da bi kot prva ritmičarka zastopala Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. Lan Dan bi rad plesal na največjih dunajskih in londonskih baletnih odrih. To so cilji nekaterih mladih posameznikov, ki jih je v okviru projekta 'Mladi so varnost naše prihodnosti' finančno podprl Zavod Vse bo v redu. Razpis, ki ga je drugo leto zapored pripravil zavod Zavarovalnice Triglav, je k sodelovanju privabil številne obetavne športnike, umetnike in znanstvenike, stare od 16 do 18 let. Njegov namen je širši javnosti predstaviti nadobudne in perspektivne mlade iz vse Slovenije ter z njihovimi zgodbami predstaviti pomen spodbujanja in razvoja talentov za prihodnost naše družbe.

Mladi upi 2014 - 2
Mladi upi 2014 - 2 FOTO:

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali športni psiholog mag. Aleš Vičič, atletinja Brigita Bukovec, pevka Jadranka Juras, ravnateljica OE Glasbena šola in v. d. ravnatelj OE Višja baletna šola Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Polona Češarek, pomočnica ravnatelja na OŠ Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog doc. dr. Robert Repnik in pomočnica izvršne direktorice za upravljanje s človeškimi viri v Zavarovalnici Triglav Barbara Luckmann Jagodič, pri izboru enajstih zmagovalcev ni imela lahkega dela. Na zaključnem dogodku v Lutkovnem gledališču v Ljubljani, ki ga je povezoval Denis Avdić, so po izboru komisije diplome in finančna sredstva prejeli:

1. Luka Braz, Golf klub Arboretum, golf
2. Ajda Teran, Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica, plavanje
3. Karmen Petan, Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana, ritmična gimnastika
4. Manca Pislak, Tenis klub Ljubljana, tenis
5. David Novak, Konservatorij za glasbo in balet Maribor, harmonika
6. Neja Mravlja, Čipkarska šola Idrija, klekljanje
7. Manca Rupnik, Konservatorij za glasbo in balet, violina
8. Lan Dan Kerštanj, Društvo baletnih umetnikov Slovenije, balet
9. Uroš Prešern, Zveza za tehnično kulturo Slovenije, znanost
10. Darko Kolar, Gimnazija Murska Sobota, astronomija
11. Jože Čeper, Strelsko društvo Vremščica, strelstvo

S svojim talentom, očarljivostjo in energijo je v spletnem glasovanju največ glasov zbral suvalec krogle Nace Pleško iz Atletskega kluba Olimpija Ljubljana.

''Ponosni smo, da je projekt Mladi upi uspešno zaživel in da smo letos podprli že drugo generacijo obetavnih posameznikov. Tokrat smo projekt še razširili ter poleg nadarjenih športnikov k sodelovanju povabili še mlade umetnike in znanstvenike. Želimo si, da bi s tem projektom spodbudili in motivirali tudi druge, da bi našli način, kako pomagati mladim, da bi si ustvarili boljšo prihodnost,'' je dejala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica Zavoda Vse bo v redu in vodja upravljanja blagovne znamke v Zavarovalnici Triglav.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
24. 06. 2014 17.40
+3
Vauuuu! Rajš napište, da je računsko sodišče ugotovilo, da je 48 milijonov evrov škode zaradi fiktivnih vpisov na fakultete in višje šole, in visoka šola v Ptuju ni naredila nič, ravno tako ne ministrsrtvo za izobraževanje! Zato pa imamo v Mečkatorju, Sparu na blagajnah same študentke, namesto redno zaposlenih!