Slovenija

MORS prodaja Vilo Prešeren

Bled, 22. 08. 2007 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo za obrambo je na spletni strani objavilo javni poziv k zbiranju ponudb za prodajo Vile Prešeren na Bledu.

Izklicna cena za Vilo Prešeren je 1,9 milijona evrov.
Izklicna cena za Vilo Prešeren je 1,9 milijona evrov. FOTO:

Ministrstvo je prvotno sicer načrtovalo, da bi vilo obnovilo, ker pa je objekt v veliki meri dotrajan, bi bil finančni vložek za obnovo po mnenju MORS prevelik. Zato so se odločili, da bodo vilo uvrstili v program odprodaje nepremičnin. Izklicna cena za vilo na dražbi, ki bo potekala 6. septembra, je 1,9 milijona evrov.

Ministrstvo je konec lanskega septembra načrtovalo, da bodo vilo obnovili, saj se zaradi močvirnatega terena nagiba proti obali jezera. Dokumentacija naj bi bila pripravljena že letos. Že leta 2007, če ne pa leta 2008, pa naj bi začeli tudi s samo obnovo, je septembra dejal minister za obrambo Karl Erjavec.

Ministrstvo je sicer v istem času proučevalo različne možne ureditve vile. Med drugimi tudi možnost, da bi bila vila objekt zaprtega tipa, vendar za državno upravo in ne za vojsko. A ker se takšna ureditev finančno ne bi obnesla zaradi previsokih stroškov vzdrževanja, so se takrat odločili, da vila ostaja objekt odprtega tipa. Nato pa je Erjavec maja sporočil, da je ministrstvo Vilo Prešeren uvrstilo v program odprodaje.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hinko.murovec@siol.net
22. 08. 2007 19.56
Pomagajte mi nekaj razumeti, Hvala. Veliko sem imel priliko slišat koliko vsega je imel pokojni Maršal v " svoji " lasti in kako to ni bilo prav. Dobro so mi bile naprimer poznane Titove vile Bled, tudi z otranje strani in lahko trdim , da so bile tudi zgledno vzdrževane. In sedaj vprašanje. Ali je praktično prešlo vse kar naj bi bilo Titovo ( dejansko je šlo za državne objekte ) pod uravo sedanje države in bilo porazdeljeno med ministrstva. Če je ( in tudi je ) tako, ni ta država nič bolj demokratična od prejšnje, še več, je slab nemogoč gospodar, ki pusti vse propadu , načrtno zmanjšuje vrednost državne lastnine in jo potem prodaja za bagatelo svojim izbrancem in v naprej določenim kupcem. Tako se na zakonito nezakonit način prenaša skupna lastnina v roke posameznim današnjim poštenjakom. Če je nekako tako potem naj mi kdo od sedanjih vladajčih gospodov pove kdo je večji lopov prejšnja Yugoslavija in njeno vodstvo ( mislim do smrti Tita , potem je itak sama lopovščina ) , ali sedanja Slovenija in njeni voditelji. Prej je bilo naše in vzdrževano danes je namerno navidez zanemarjeno in tako razvrednoteno ter potem prodano pro vladnim ritoliznikom in donatorjem. Kdo je poštenjak??. LP
lyinx01@volja.net
22. 08. 2007 17.51
Hehe je treba denarčke zbirat za Patrie a?? ja saj če pa ste jih naročili tolko da naenkrat celo slovensko vojsko peljejo ups sem mislil tabornike LOL
Jožajoža
22. 08. 2007 15.58
vila ima znanega kupca.samo ta vlada je tako podla
rozlicek@gmail.com
22. 08. 2007 14.18
V tej vili bi lahko uredili predsedniško rezidenco. Tako bo pa sedaj dobil hišo nek novodobni finančni povspetnik, ki bo zreven še zagradil tistih par metrov obale. Bi pa morali poiskati tudi odgovornega, da ni bila hiša vzdrževana. Dvomim, da od lokala ni pritekalo dovolj denarja za obnovo. So pa že zelo dolgo vedeli, da je hiša v razsulu in bi jo lahko prodali že lani.
Uporabnik113189
22. 08. 2007 13.38
Me skrbi, da bodo pogoji nekomu pisani na kožo. Kože se pa menda ne da zamenjati tako zlahka..
Felix2
22. 08. 2007 13.16
tule se pa bom prijavu s svojo ponudbo. Ni vrag, da mi ne bo enkrat ratalo.