Vozimo pametno!

'Motoristi premalo poskrbijo za svojo varnost in vidnost na cesti'

Ljubljana, 07. 04. 2016 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Skupno število prometnih nesreč upada, narašča pa število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, ki glede na rezultate študije AMZS premalo poskrbijo za svojo varnost in vidnost na cesti. Inštruktor varne vožnje Brane Legan opaža, da mnogi motoristi ne obvladajo zaviranja in zavirajo le s sprednjo zavoro.

Še preden se je letošnja motoristična sezona dobro začela, so slovenske ceste terjale šest življenj motoristov. Na Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) zato opozarjajo, naj motoristi poskrbijo tako za tehnično brezhibnost vozila kot primerno opremo, poznati in zavedati se je treba tudi zmogljivosti motorja in ne precenjevati svojih sposobnosti.

Motoristi so namreč zaradi svoje večje ranljivosti v prometu v primerjavi s potniki štirikolesnih vozil redno vpisujejo v statistike smrtnih žrtev prometnih nesreč. Lani je bilo od 125 mrtvih na slovenskih cestah kar 26 voznikov enoslednih vozil.

Najpogosteje so ti vozniki ob trku po besedah reševalca na motorju Danijela Andoljška podvrženi poškodbam medenice in stegnenice, ki so zaradi močnih krvavitev lahko usodne. Ob padcu pa so pogoste in tudi zelo nevarne poškodbe glave.

Letos so slovenske ceste terjale že šest življenj motoristov.
Letos so slovenske ceste terjale že šest življenj motoristov. FOTO: AMZS

Narašča število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi

In če skupno število prometnih nesreč upada, narašča število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi. Študija, ki jo je izvedla AMZS, namreč ugotavlja, da motoristi premalo poskrbijo za svojo varnost in vidnost na cesti. Motorja ne uporabljajo kot prevozno sredstvo, ampak predvsem za preživljanje prostega časa. Vsakemu tretjemu motoristu hitrost in način vožnje v skupini pogosto ne ustrezata. Problem mnogih motorističnih parov je dremanje sovoznika. Večino motoristov pa je med vožnjo že zadel ptič ali večji insekt. V študiji je sodelovalo 1113 motoristov vseh starosti in voznikov različnih vrst motorjev.

Večina motoristov, kar 70 odstotkov, motor uporavlja samo v toplih mesecih, manj kot tretjina pa celo leto. Večina motoristov (68 odstotkov) motorja ne uporablja za vsakodnevne opravke. Prav tako se večina (57-92 odstotkov) motoristov izogiba nočne vožnje, 57 odstotkov pa motor uporablja tudi za večdnevna potovanja. Rezultati kažejo, da je motor prvenstveno namenjen preživljanju prostega časa. Študija AMZS

Mnogi motoristi ne obvladajo zaviranja

Inštruktor varne vožnje Brane Legan ob tem izpostavlja, da je izjemnega pomena že sam izbor šole vožnje, ki bo motorista pripravila na izpit. Pomembno je, da v njih delujejo izkušeni motoristi, ki bodo kandidata naučili, kako zavirati. Opaža namreč, da mnogi motoristi, ki obiščejo tečaj varne vožnje, zaviranja ne obvladajo in zavirajo le s sprednjo zavoro, čeprav je najbolj učinkovita uporaba obeh zavor.

Poleg ustrezne usposobljenosti in poznavanja zmogljivosti motorja je za Legana pomembno, da motoristi svoje znanje nadgrajujejo na tečajih varne vožnje in treningih veščin. Raziskava AMZS med drugim namreč kaže, da je v veliko večino sodelujočih motoristov med vožnjo priletel kakšen predmet, ptič ali večja žuželka, in ravno v takih primerih je pomembno, da je čelada dobro nameščena, motorist pa da obvlada zaviranje.

Odstotek voznikov po drugi strani priznava, da se pogosto vozi brez ustrezne motoristične opreme, tudi čelade, sedem odstotkov jih to počne včasih, 40 odstotkov pa zelo redko.

Splošna vozniška kultura se izboljšuje

Čeprav Legan opozarja na mnoge pasti vožnje v skupini - od slabše vidljivosti do mnogokrat neustrezne varnostne razdalje - slednje pogosto počne več kot četrtina vprašanih. Kar 42 odstotkov jih to počne občasno, 40 odstotkov pa zelo redko, še kaže omenjena raziskava, ki je preverjala tvegana ravnanja motoristov. Še vedno je torej veliko samovolje in neodgovornosti, kljub temu da se splošna vozniška kultura izboljšuje, povzema Legan.

Pozivom AMZS se pridružujeta tudi igralec in režiser Boris Kobal ter pevec Rok Ferengja, oba motorista, ki sta tudi opravila tečaj varne vožnje. Tak tečaj se jima zdi za motoriste praktično obvezen, oba pa tudi pozivata motoriste, naj bodo na cesti previdni in naj opazujejo dogajanje okoli sebe.

Ne glede na dolgoletne motoristične izkušnje in številne prevožene kilometre, lahko motorista na cesti marsikaj preseneti, opozarja policist Robert Metličar, izkušen motorist, ki pa je doživel hudo prometno nesrečo, ko mu je v varovani koloni na zaprti cesti pot prekrižala nepozorna voznica.

"Bodite pozorni, pazite nase, nihče drug namreč ne bo. Jaz sem prometno nesrečo doživel kot policist, na zaprti cesti, s prižganimi utripalkami, vsi ostali pa ste v rednem prometu," je opozoril.

Motorist - 3
Motorist - 3 FOTO: AMZS

Motoriste imajo v svojih vrstah tudi v reševalci, za zdaj v Ljubljani, Mariboru in na Obali

V Ljubljani je takih reševalcev pet, saj je po besedah Andoljška tak kader zelo težko dobiti, hkrati pa so 13-krat bolj ogroženi v prometu kot njihovi kolegi v avtomobilih. Na srečo so redki udeleženi v prometnih nesrečah, a kljub temu se je eden od njihovih kolegov ravno pred kratkih huje poškodoval.

V dneh, ko se motoristi spet vračajo na ceste, potekajo številne preventivne aktivnosti. Poleg brezplačnega nedeljskega dogodka na poligonu varne vožnje na Vranskem bo v soboto v Krškem preventivna akcija Motorist, ki jo organizirajo posavski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, novomeški policisti in Center varne vožnje Raceland Krško.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kemuri
07. 04. 2016 16.30
+12
Motoristi bi največ naredili za svojo vidnost, če bi se vsaj približno držali omejitev hitrosti..normalno je da jim nekdo kot izsili prednost, če pridivjajo izza ovinka s 150 km / h..zakaj pa je v zadnjem tednu umrlo 4-5 motoristov, mopedist pa noben ? Njim je najlažje s prstom kazat na druge, pred svojim pragom pomesti pa bo .
fiftgear
07. 04. 2016 16.52
-10
kemuri - malo manj izsljujte pa bo tudi nesreč manj, je treba malo bolj okoli pogledati ne samo dva metra levo in desno
Soulless
07. 04. 2016 21.07
+3
Pri 90 km/h lahko ti vidiš, da se bo nekdo vsilil na cesto in pravočasno zmanjšaš hitrost. Če pa pridirjaš kot raketa, pa vsi vemo kaj se zgodi.
enakostzavse
08. 04. 2016 10.58
+1
peta prestava, tipično razmišljanje takih, katerih imamo že šest letos !
cfc1919
07. 04. 2016 16.14
+6
moje mnenje je, da bi moral vsakdo v življenju nekaj časa vozit avto, motor ter tovornjak... sam sem ravno v tem vrstnem redu poskusil vse, pa priznam, da sem sedaj dosti bolj pozoren na določene stvari, poleg tega marsikdaj že v naprej predvidevam situacijo, ki se bo zgodila, na kar prej sploh pomislil nisem... poleg tega je dejstvo, da tudi če nekdo vozi prehitro, koga spregleda... bi se dalo marsikdaj s prisebnostjo drugega voznika (čeprav ni nič kriv) rešiti situacijo brez prometne nesreče...
kemuri
07. 04. 2016 16.45
+4
Ja seveda, vsak naj na cesti skrbi za varnost sebe in drugih pa bo..drži se omejitev pa bo vse bolj ali manj ok. varnostna razdalja, prehitevanje preko polne črte, prekomerna hitrost, to so osnove, pa če voziš avto ali jahaš osla .
fiftgear
07. 04. 2016 16.53
-4
ti imaš osnove pomešane, ti si potencialno nevaren voznik
Soulless
07. 04. 2016 21.09
-2
Ti pa najbrž ne razumeš kaj je hotel povedati.
Antropozofija
07. 04. 2016 16.02
-6
Veliko motoristov je začetnikov, ki se v zrelih letih prvič vsedejo na motor. Tako začutijo moč in svoje komplekse sproščajo na cestah. Vemo, da priletni motoristi nimajo psihomotoričnih refleksov in so velika potencialna nevarnost za vse udeležence v prometu. Vse motoriste bi morali obvezno spravit na AC in izdati prepoved vožnje za vzporedne regionalne ceste. Tako bi prepolovili število mrtvih. Sprašujem prometno ministrstvo, zakaj nič ne ukrene ?
kemuri
07. 04. 2016 16.47
+0
Ma na psiho teste bi jih mogli na dve leti dajat, pri nas je motor predvsem predmet dokazovanja, ne pa predmet užitka in to je narobe, ni kulture vožnje, pa pač tudi za kravo ni sedlo kot pravi star pregovor, danes pa pač lahko vsak zakompleksanec naredi izpit za motor, da potem izživlja svoje frustracije na lokalnih cestah.
ĐERIŠPRINGER
07. 04. 2016 15.54
+12
NE METAT VSE V ISTI KOŠ!! Jaz osebno ne divjam, se vozim po omejitvah. No, saj ne rečem .. na kakšni pregledni ravnini včasih malo pritisnem, ampak res malo krat samo toliko, da se motor malo zavrti, drugače pa na motorju uživam in sem doberšen del Evrope videl iz motorja, brez enega skrivljenega lasu. Prav tako se obnašam v avtu ... v več kot 30 letni vozniški karieri nisem imel niti ene prometne nesreče, NITI ene po lastni krivdi. 1x sem imel nesrečo, pa še to me je, ko sem bil mlad zadel pijan policist, ki je napihal krepko čez 2.0 . Se pa strinjam, da so lastniki raket - cestekov res smrtno nevarni za okolico. Ne zdaj pisat bedarij, da motoristi nismo vidni in kaj jaz vem vse .... Tisti, ki na cesti spregleda velik 220kg motor z 130kg dedcem, tisti je potencjalni pacjent, da sam vrne vozniško dovoljenje, ker če spregleda motorista, potem kolesarja ali pa otroka na kolesu itak nikoli ne bo videl.
kemuri
07. 04. 2016 16.49
+1
Nekoga, ki ti prileti izza ovinka s 150 km / h, ni težko spregledat..drugače pa pohvale zate, če bi bi večina tako vozila kot voziš ti, bi za vse v prometu bilo lažje .
fiftgear
07. 04. 2016 16.55
-3
ti kemuri moraš predvidevati da se lahko nekdo pripelje izza ovinka sploh v sezoni motoristov, kaj ti kar na pamet pa to
marston
09. 04. 2016 08.52
+1
nisi ravno uravnovesen...naj vozniki čakamo, da bo motorist se izživljal po cestah al kaj? redki motoristi vozijo po omejitvah....umirajo iz druge polovice
Tajkun Pirc Musar
07. 04. 2016 15.42
+3
Več kot 60% po mojih opažanjih jih ima črne motorje z črnim kombinezonom in črno čelado. Kako h****a ga boš videl?
speedracer
07. 04. 2016 15.57
+4
Potrebno je gledati in ne sanjati na cesti, večina pri motoristih je kriva neprilagojena hitrost in neizkušenost.....
ledr
07. 04. 2016 15.10
-6
Po medijih se nenehno poudarja kako ubogi in ranljivi so motoristi... Nihče pa ne govori o tem, kako ubogi pa smo drugi vozniki ki dobesedno trpimo zaradi teh (veliko jih je...) norcev! In, ko bom kakega takega "norca" nehote zadel, on bo že morda mrtev in se ne bo več sekiral, jaz bom pa imel uničeno življenje!!! Če pa bo invalid pa toliko hujše za državo. Za njega mi je vseeno. Pa da ne govorim o tem kako trpimo tisti ki živimo ob kaki glavni cesti ko vsakodnevno in non stop poslušamo to "nažiganje"... Slišim ljudi, da se marsikdo že boji zapeljat iz dvorišča na glavno cesto zaradi teh divjakov. Nas ostale voznike pa za vsakim vogalom nadzirajo z radarji in kaznujejo za par prekoračenih kilometrov. To je pravo šajse!
bullitt
07. 04. 2016 15.33
+9
maligospod
07. 04. 2016 15.43
+0
to je resnica...ogromno je divjakov. Dejstvo pa je da vseh ne mečem v isti koš. Paziti moramo eden na drugega.
kemuri
07. 04. 2016 16.57
-1
Točno tako ledr, pa še več, zmeraj je voznik avta obtožen , češ da je motoristu izsilil prednost, kot da imamo radarje v očeh in zaznavamo da oni priletijo z nenormalnimi hitrostmi..in to je sila banalna zadeva in krivična do šoferjev avtomobilov, nobenemu ne klikne od pristojnih da ne bi bilo izsiljene prednostio, če bi motorist peljal skozi naselje s 70 km /h, pa četudi bi ga kdo spregledal ( mopediste zelo redko, jih skoraj ni med žrtvami ), bi lahko sami bolj ali manj varno zavirali..tako pa je to nemogoče pri divjanju..torej zadeva jen čisto preprosta, vozi po omejitvah, pa ne bo t.i. izssiljenih prednosti s strani avtomobilistov . Sam sem bil priča arogantnemu motoristu, ki je kot totalni..... priletel v avto, katerega šoferja sem videl da je pogledal na levo, nato na desno, zavil levo in buumm..oni motorist pa skozi prvi reklamni mega pano, v dvajset metrov oddaljen drugem se je ustavil..pa pridem do njega, ga vprašam če je vse ok. pa je bentil čez šoferja avta..danes bi mu sqam heba.l vse po spisku, arogantnemu kmet......takrat sem samo stopil do voznika avta, da me lahko za pričo vzame, če bi mogel na sodišče . Pa tudi meni se je skoraj podobno zgodilo, pred domom, v mestu, zavijam levo na dvorišča, pa pameten lokalni motoristični divjak, prehiteval kolono v ovinku, pol pa bremzal kot te.le..na koncu bi jaz bil kriv, ker pač nisem opazil da je on prehiteval kolono skozi naselje s 150 km / h .
kemuri
07. 04. 2016 16.57
+2
Točno tako ledr, pa še več, zmeraj je voznik avta obtožen , češ da je motoristu izsilil prednost, kot da imamo radarje v očeh in zaznavamo da oni priletijo z nenormalnimi hitrostmi..in to je sila banalna zadeva in krivična do šoferjev avtomobilov, nobenemu ne klikne od pristojnih da ne bi bilo izsiljene prednostio, če bi motorist peljal skozi naselje s 70 km /h, pa četudi bi ga kdo spregledal ( mopediste zelo redko, jih skoraj ni med žrtvami ), bi lahko sami bolj ali manj varno zavirali..tako pa je to nemogoče pri divjanju..torej zadeva jen čisto preprosta, vozi po omejitvah, pa ne bo t.i. izssiljenih prednosti s strani avtomobilistov . Sam sem bil priča arogantnemu motoristu, ki je kot totalni..... priletel v avto, katerega šoferja sem videl da je pogledal na levo, nato na desno, zavil levo in buumm..oni motorist pa skozi prvi reklamni mega pano, v dvajset metrov oddaljen drugem se je ustavil..pa pridem do njega, ga vprašam če je vse ok. pa je bentil čez šoferja avta..danes bi mu sqam heba.l vse po spisku, arogantnemu kmet......takrat sem samo stopil do voznika avta, da me lahko za pričo vzame, če bi mogel na sodišče . Pa tudi meni se je skoraj podobno zgodilo, pred domom, v mestu, zavijam levo na dvorišča, pa pameten lokalni motoristični divjak, prehiteval kolono v ovinku, pol pa bremzal kot te.le..na koncu bi jaz bil kriv, ker pač nisem opazil da je on prehiteval kolono skozi naselje s 150 km / h .
pedritsegonita
07. 04. 2016 15.08
+7
Motoristi kot prvo vozijo z visoko hitrostjo,, namesto, da bi najprej poskrbeli , da bodo upoštevali oemjitve, ker jih ne in terajo motorje, polagajo ovinke .. pač večina motoristov dela prekrške v predmetu. Da ne omenjam vožnje z dolgimi lučmi čez dan, da te ja slepijo ko b-udalo, zato da lahko divjajo in so bolje vidni.. Policija naj bo bolj pozorna na motoriste .. večina itak pobegnejo pa zavijaho tablice navzgor, da jih ne morejo izsledit.
Mike81
07. 04. 2016 15.06
+8
da bi pa amzs postavil en normalen dilrkalisce odprt za vse to pa ne ... raj vidjo da se gre denar zapravljat v tujino :S
Tajkun Pirc Musar
07. 04. 2016 15.46
METKA102
07. 04. 2016 16.07
+0
Dirkališče ne bi rešilo vsega, ker nekateri potrebujejo izzivanje nevarnosti, tam bi bilo preveč varno.
revolucija_mb
07. 04. 2016 15.05
+10
Vedno izgovori za nepomembne stvari. Dejstvo je da ljudje postajajo vedno bolj neumni, zdaj ali na motorju, v avtu, na lastnih nogah...pač dejstvo, ki se seveda sorazmerno odraža v vsakdanjih interakcijah in stvareh ki jih opravljajo. Enostavno kot pasulj....
kurcvasgleda01
07. 04. 2016 14.58
+0
spet so vse motoristi krivi...heheheh
pedritsegonita
07. 04. 2016 15.10
+0
a je tisti v avtomobilu, ko se mu motorist pripelje izven naselja kot kamikaza z 140 km/H in se zabije? Motoristi s cestnimi dirkalci so bolani na hitrost.
PartyTime
07. 04. 2016 14.54
+6
Gas ko da je sam, se mal po tazadnjem kolsu da je car, pa se mal se drenat med avti kot da je na nujni voznji... Niso vsi isti ampak vecina je pa idijotov na kubik, brez vsake pamati in skrbi a bo cez 3 metre se ziv al ne... Seveda pa tudi brez celade, ker kvari njihov videz...
pedritsegonita
07. 04. 2016 15.11
+8
večina je takšnih kot si opisal...pa prehitevanje v škarjice, čez polno črto, v ovinku,,, vožnja za ritjo, če je več avtov .. potem pa gas pa prehitevat ...
motorist_mb
07. 04. 2016 14.44
-2
Želim samo svoj kos ceste in upoštevanje drugih brez zavisti,škodoželnjosti in faušije...če bom hiter in vzrok trka bom sam kriv in temu tud primerno končal!
ledr
07. 04. 2016 15.04
+3
Ti boš sam kriv ja, jaz ki te bom nehote zadel pa bom imel zaradi tega uničeno življenje!!! Ni samo to, da se boš ti ubil... Glede na to, kaj počnejo nekateri motoristi po cesti pa za vsakega takega samo upam, da se zabije v drevo in ne v kakega nič krivega voznika.
revolucija_mb
07. 04. 2016 15.07
+2
Res je...zelo enostavno. Je pa tu faktor ki daje debato, v tej lastno povzročeni nesreči, nisi vedno sam in lahko vplivaš tudi na druge. Tu pa mislim da imam jaz kot ne motorist, tudi svoj "kos" zemlje. Pač...enako morem jaz razmišljat v avtomobilu, na kolesu, na rokli, na nogah.... Lp
METKA102
07. 04. 2016 15.49
+0
Veš kaj, vsak ima svoj kos ceste, pelji se tako, kot si te učili v šoli, pa ne bo problema. Prehitevaj pa takrat, ko je varno. Če imaš izpit in močan motor, še ni rečeno, da znaš voziti.
Slovenec-slovencu=pes
07. 04. 2016 14.35
+5
A ni bil nekaj dni nazaj na vaši strani članek, da so motoristi najbolj ogroženi s strani drugih, in da sami skoraj nikoli niso nič krivi? Pa kaj nas imate za **/**//*/*/*?
dadinho10
07. 04. 2016 15.00
+2
realno, na cesti je vec avtomobilov kot motoristov....a vendarle, mene je veckrat nevarno prehiteval motorist kot avtomobilsit.....res je da ima vec prostora, vendar govorim o ovinkih o nepreglednih cestah, samo zato ker ima dosti vecji pospesek in ker mu voznja 50-60 na uro ne predstavlja dovolj adrenalina.... to je tako.....pac motorist ne rabi stati v dolgi koloni, se bo elegantno izmaknil in se peljal po sredini ali robu.....ce mu bo kdo vrata odprl, bo kdo kriv? otrok ki je odprl vrata?
hypr
07. 04. 2016 14.31
+6
HAHAHAHAHA,,,,ZOPET POSEL PO SLOVENSKO !!! Prvo je PUMPANJE po medijih, potem pa seveda pride zakon, da je nujno potrebno opraviti tečaj na točno določenih lokacijah (teh ni prav veliko, ker je zelo težko dobiti dovoljenja) in posledično pri točno določenih skupinah ljudi !! Tega ni nikjer na svetu, razen v DIKTATORSKIH državah ! Vsak bi moral imeti pravico odločati sam kje se bo izpopolnjeval , če sploh, po opravljenem izpitu. Vsi ti inštruktorji pri nas so neki samouki, tako kot večna motoristov nasploh in ravno ti "inštruktorji" niso nič kaj bolj vešči motorja in spretnosti kot 90% motoristov, ki se vozijo po Sloveniji ! Nesreče bodo vedno (na veliko žalost) pa ne samo zaradi vožnje motoristov, ampak zaradi katastrofalnih cest in ostale infrastrukture, ki jo premoremo kljub miljardnim projektom v bližnji preteklosti. Vsi ti tečaji so z namenom, da se na "legalen" način pokrade denar od neke skupine ljudi, ki se radi vozijo z motorji, drugič pa pride na vrsto kdo drug...itd Zopet se iskorišča fraze 'varnost v cestnem prometu" za dosego ciljev interesnih skupin in državnega diktata !!
jesenvoyo
07. 04. 2016 14.52
+1
O čem pa res lahko odločamo v tej državi ?
hypr
07. 04. 2016 20.57
korintos23
07. 04. 2016 14.21
-1
Pozimi nas ni bilo na cesti zato je sedaj tega res preveč, vsak pa res ne more motorja voziti pri osemnajstih!
hypr
07. 04. 2016 14.34
+8
A ja?? A res? A ni tako, da ga lahko vsak ,ki opravi vozniški izpit?? Kaj a avtošole so kar naenkrat brezveze in nesposobne?? Kakšno razmišljanje! Nekateri pri osemnajstih vozijo bolje kot nekateri pri 30, 40 ,50 letih.... Super pametovanje kar tja v tri krasne..
METKA102
07. 04. 2016 16.02
+3
3) A kategorija – 24 let ali minimalno 20 let, če imate najmanj dve leti A2 kategorijo, torej ne moreš voziti vsakega motorja z 18-imi leti.