MSi in SLS se distancirata od žaljivih obtožb za Jankovića

Po včerajšnjem obdarovanju se je podmladek NSi opravičil županu Zoranu Jankoviću, obtoženemu, da laže, da je balkanski kavboj, da zavaja ... Besedno obračunavanje pa obžalujejo tudi v podmladku SLS.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (8)

  • Jankovič dobil darilo-4
  • Jankovič dobil darilo-1
  • Jankovič dobil darilo-7
  • Jankovič dobil darilo-2
  • Jankovič dobil darilo-8
  • Jankovič dobil darilo-9
  • Jankovič dobil darilo-3
  • Jankovič dobil darilo-6
Jankovič dobil darilo-3

Župan Zoran Janković med prejemom monopolija. Padle so težke besede. (Foto: Blaž Garbajs)

Menimo, da drugačno mnenje ali pa politično stališče nikomur ne daje pravice, da drugega žali. V Mladi Sloveniji si bomo zato prizadevali, da bomo s konstruktivno kritiko in pozitivnim pristopom spodbujali tako župana in ostale politike, da bodo pri svojem delu boljši.
MSi

Predsednik Mlade Slovenije (MSi) Jernej Vrtovec se je danes županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviću pisno opravičil zaradi včerajšnjega dogajanja. Opravičilo je poslal, ''čeprav sam kot soudeleženec dogodka ni izrekel nobene žaljive besede''. Povsem se ''distancira od neprimernih besed ter žaljivih in neokusnih obtožb'', ki sta jih na včerajšnjem sprejemu pri županu Jankoviću izrekla predstavnika podmladkov SDS in SLS, so sporočili iz MSi.

''Včerajšnji obisk je bil prvotno zasnovan kot obisk pri županu prestolnice, s katerim bi mu zaželeli uspešno delo v letu 2010. Z darilom 'igra Monopoli' pa smo želeli župana na zabaven način spodbuditi, da bo v letu 2010 pri svojih načrtih poskušal upoštevati čim širši javni interes. Božični prazniki so čas druženja ter lepih in spodbudnih besed. To je čas, ko moramo ljudje pozabiti na morebitna nesoglasja in skupaj iskati boljše rešitve za našo skupno prihodnost,'' so zapisali v sporočilu za javnost.

''Župan Jankovič se je med sprejemom izkazal kot dober gostitelj in zato je toliko bolj neprimerno, da se ne glede na politično prepričanje nekdo, ki pride na obisk, obnaša na tak način. Izrečene besede so v nasprotju z vrednotami, ki jih zagovarja Mlada Slovenija – podmladek NSi. Pričakujemo, da se bosta županu Jankoviću opravičila tudi ostala podmladka," so dodali.

Igranje z občinskim denarjem ali demokracijo?

Včerajšnje obdarovanje se je začelo z besedami: "Božiček nam je namignil, da vam letos verjetno ne bo prinesel ničesar, saj ste celo leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu. Zato smo se v podmladkih Slovenske ljudske stranke, Slovenske demokratske stranke in pa Nove Slovenije odločili, da vam mi podarimo eno prav lepo družinsko igro, vašo najljubšo – monopoli in upamo, da se boste v prihodnjem letu raje igrali s to igrico kot pa premoženjem Ljubljančanov in Ljubljančank."

Jankovič dobil darilo-2

Opozicijski mladi so mu očitali, da je balkanski kavboj, da laže, da vozi pregrešno drag avtomobil, s katerim onesnažuje Ljubljano in da zavaja ljudi. Župan jim ni ostal dolžan. (Foto: Blaž Garbajs)

Janković je odgovoril: "Najprej bi zelo jasno povedal, da ste pri svojih letih nevzgojeni, saj se starejšemu ne govori, da laže, ali pa mu morate povedati, kje laže. To je prva stvar. Druga stvar. Kot dober menedžer vam bom rekel, da si igro lahko kupite in se tako učite ekonomije, kajti očitno o njej ne veste nič. Ker ste se najavili in pripravili, vam bom pa jaz dal eno darilo." Opozicijskim mladim je izročil izvlečke iz Uradnega lista, ki opredeljujejo, kako in koliko se lahko občina zadolžuje. Nato pa jim je dal še knjigo Mira Cerarja z naslovom 'Kako sem otrokom razložil demokracijo'. "Knjiga je zelo poučna, svetujem, da jo preberete, mogoče na vaših sestankih, recimo s predsednikom SDS Janezom Janšo, kako se bo učil demokracije. In to se dela recimo v parlamentu ali pa v mestnem svetu, ne pa na ulicah."

Sledila je obtožba o podarjenem BMW, ki ga je Jankoviču brezplačno za leto dni posodila ena od ljubljanskih garažnih hiš. "Nimate srca do Ljubljane, da bi se z BMW-jem dogovorili za kakšen drug avto, ki je čistejši," so dejali mladi predstavniki svojih strank. Župan je odgovoril: "Bom povprašal vašo stranko za kakšno konjsko vprego."

Besede obžalujejo tudi v podmladku SLS

Iz Nove generacije SLS pa so sporočili, da obžalujejo, da se je torkovo srečanje z Jankovićem sprevrglo v „vsesplošno besedno obračunavanje, ki ne sodi v krog kulturnega dialoga“, za katerega se zavzemajo. Predsednik NG SLS Bor Zgonc je ob tej priložnosti tudi pozval mestni odbor podmladka SLS Ljubljana, da se javno opraviči javnosti, „za obnašanje, ki ni bilo na ravni konstruktivnega dialoga“.

Kot pravijo, pa mestni odbor še vedno stoji za svojimi stališči, da jih skrbi netransparentno poslovanje in pretirano zadolževanje MOL.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 234
 
mac4_m 26.12.2009 14:30:05
svašta ja,
v deželi , kjer je sodstvo popolnoma skorumpirano že od druge svetovne vojne, kjer so sodbe sramotne in se ščiti kriminalce menda noben slovenec več ne pričakuje in verjame, da bojo kriminalce, ki sodijo v forume, ki sodnike določajo kdaj ujeli in kaznovali.. Menda še vedno preiskujejo krajo tovarne avtomobilov maribor, čeprav so jim novinarji na enem listu papirja narisali kdo je tovarno pokradel. In tako je tudi pri raznoraznih kvazi 'managerjih' (Vemo, kdo se je hvalil, da jih je nastavil) in županih (ki obenem obvladujejo nepremičninski trg)... In govoriti o dokazih.Kdo jih bo pridobil? Korumpirana tožilstva, ki preiskujejo prevoze šoping vrečk, nevestno delo ministrov, najem varnostnih služb na porokah opozicije? Ali nemara morda tožilci, ki zavrnejo preiskave, ko policija ujame državnega tožilca, ki s kovčkom obiskuje osumljene gospodarskega kriminala. Nemara kaka tožilka,ki v nastavitvi ljubice ne vidi znakov kaznivega dejanja? Ob kliki, ki si je uzurpirala vse vzvode oblasti seveda nihče nikoli ne bo našel nobenega dokaza. Za navadne državljane je veliko bolj preprosto. Ve se koliko je dotični gospod imel preden ga je posvojila forumska kriminalna politična opcija, in koliko ima sedaj. Ve se, da ničesar ni prislužil z rokami. In ve se na kakih položajih je bil in na kakih položajih so bili ostali forumaši. Tako,da si svoje kriminalce in korumpirane državne uradnike lahko vtaknete v rt skupaj s svojimi dokazi...
Več komentarjev