Na Celjskem ujeli 122 voznikov, ki so med vožnjo uporabljali mobilnik

V le dveh urah so policisti na Celjskem zaznali kar 122 kršitev, povezanih z uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. 105 voznikov je dobilo plačilni nalog, 17 voznikom pa so izrekli opozorila. Telefoniranje med vožnjo vpliva na voznika podobno, kot da bi imel v krvi 0,8 promila alkohola, opozarja policija.

telefoniranje med vožnjo

Vozniki, ki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon, so manj pozorni na promet, kot sicer. (Foto: Thinkstock)

Na Celjskem so policisti nadzirali voznike in ugotavljali, ali ti spoštujejo pravila o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v cestnem prometu.

V dveh urah so zaznali kar 122 kršitev. "Sto voznikov je zaradi uporabe telefonov med vožnjo dobilo plačilne naloge, pet tujcev je globo poravnalo takoj, sedemnajstim voznikom smo izrekli opozorila," so sporočili iz PU Celje. 

Kot so zapisali, je nadzor pokazal, da se "žal še vedno premalo voznikov zaveda, da je telefoniranje med vožnjo nevarno, saj vpliva na voznika tako kot da bi imel v krvi 0,8 promila alkohola".

"Med pisanjem sporočil voznik na vozišče gleda štirikrat manj časa kot pri normalni vožnji, zaradi česar se pozornost močno zmanjša hkrati pa se poveča možnost za povzročitev prometnih nesreč," so še poudarili policisti. Zato so vse voznike znova pozvali, da med vožnjo ne telefonirajo, ne pišejo sporočil in ne brskajo po spletu. 

Z nadzorom, ki mu bo bodo v prihodnje sledili še drugi, policija želi voznike opomniti, da je uporaba mobilnih telefonov med vožnjo izjemno nevarna, so sporočili s PU Celje.

Problematika nespoštovanja pravil o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v cestnem prometu je kljub temu, da se število ugotovljenih kršitev v primerjavi s preteklimi leti manjša, torej še vedno pereča.

V letu 2015 so na območju PU Celje zaznali 2090 kršitev pri uporabi mobilnih telefonov med vožnjo v cestnem prometu, lani 1051, letos pa 573.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 111
 
Drty 24.08.2017 15:56:14
Barvo za policiste, taki so res zelo nevarni.
Več komentarjev