Slovenija

Na evropske volitve tudi neparlamentarna stranka Dobra država

Ljubljana, 19. 04. 2019 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / N.P.
Komentarji
3

Na letošnje evropske volitve se podaja tudi stranka Dobra država, ki je na Državno volilno komisijo že vložila kandidatno listo. Njen nosilec bo diplomat Peter Golob, ki je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko. V stranki verjamejo v dober rezultat in se na ankete, ki jih komaj zaznavajo, ne odzivajo.

Neparlamentarna stranka Dobra država je na Državno volilno komisijo vložila kandidatno listo za evropske volitve. Njen nosilec bo diplomat Peter Golob, ki je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko.

Poleg Goloba so na listi Dobre države za volitve v Evropski parlament še Natalija Tripković, Smiljan Mekicar, Mateja Čadež, Igor Gobec, Simona Leskovec, Tilen Majnardi in Urška Makovec.

Po Golobovih besedah na volitvah kandidirajo s potrebnimi overjenimi 1000 podpisi državljanov, ki so jih zbrali po vsej Sloveniji. "Šlo je za edinstveno izkušnjo, ko smo lahko neposredno naslovili naše volivke in volivce. Slišali smo marsikatero zgodbo, marsikateri predlog, ki nam bodo pomagali pri zastopanju naših državljank in državljanov v Evropskem parlamentu," je dejal.

Ankete Dobro državo kot stranko komajda zaznavajo, a se v stranki po Golobovih besedah na to ne ozirajo. "Imamo svoje mnenje o anketah. Za njimi žal velikokrat stoji tudi naročnik. Zato so za nas edina prava anketa volitve," je dejal.

V Dobri državi so prepričani v uspeh, na ankete pa se ne ozirajo.
V Dobri državi so prepričani v uspeh, na ankete pa se ne ozirajo. FOTO: Dobra država

Po besedah predsednika Dobre države Bojana Dobovška na volitve odhajajo z geslom Evropo Evropejcem. Med drugim se na evropski ravni zavzemajo za odpravo avtokracije in birokracije v EU, večjo varnost, ureditev migracij ter večjo vlogo Slovenije v organih EU. So tudi proti populizmom. Sicer pa so prepričani, da je njihov program jasno proevropski.

Dobovšek upa, da jim bo na volitvah uspelo dobiti čim več mandatov, "kajti če bodo ljudje spoznali Dobro državo in jo podprli, potem bo Slovenija v EU imela tudi več veljave, zavzeli se bomo tudi proti korupcijskim praksam". "Vidimo namreč, da v Sloveniji vsako leto izgine 3,5 milijarde evrov, ki bi jih lahko sicer namenili za bolnišnice, pokojnine, ceste in drugo," je opozoril.

Na vprašanje, kako sicer ocenjuje delo zdajšnje vlade, je Dobovšek odgovoril, da gre za "izgubljenih šest mesecev, saj v tem času ni bilo narejenega nič". "Videli smo notranje prepire, menjave ministrov, na področju zdravstva se stanje poslabšuje, pri pokojninah ni bil dosežen željen cilj, imamo fiskalne težave s proračunom," je naštel.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Recenzor
20. 04. 2019 10.46
+1
Opuščeni program je bil včasih v Slovenijalesu v 1. kleti.
Recenzor
20. 04. 2019 10.50
+2
Popravljam - vseeno pa so svetlobna leta boljši od LMŠ
murinar
19. 04. 2019 18.08
+4
Je še kje kaj odpada ?