Na jedilniku človeško meso

Uslužbenka izolske bolnišnice je med kosilom v bolnišnični menzi našla košček človeškega tkiva.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V izolski bolnišnici je uslužbenka v menzi med kosilom naletela na človeško meso. Kot poročajo slovenski mediji, si je uslužbenka iz bolnišnične uprave za kosilo privoščila sendvič in solato. Ko se je usedla za mizo, je najprej obliznila nož in takoj nato začutila nekaj nenavadnega. Iz ust je povlekla majhen košček tkiva, ki ni bil kuhan. Tkivo je odnesla na oddelek za citopatologijo, kjer je patologinja ugotovila, da je tkivo človeškega izvora.

Menza v izolski bolnišnici

Kako je lahko človeško tkivo prišlo v bolnišnično menzo, še raziskujejo. (Foto: Kanal A)

Kako je lahko človeško tkivo prišlo v bolnišnično menzo, še raziskujejo. Je pa Komisija za obvladovanje bolnišničnih okužb v Splošni bolnišnici Izola obvestila vse zaposlene, da morajo veliko bolje skrbeti za higieno. Znano je namreč, da zaposleni na kosila hodijo v istih delovnih haljah, s katerimi so bili prej pri bolnikih ali celo pri operacijskih posegih. Gre pri neljubem dogodku za pomanjkanje higiene ali za malomarnost v kuhinji?

Pri preiskavi so zadnjo možnost že izključili. Vodja kuhinje Neda Milkovič je povedala, da ''ves jedilni pribor operemo v pomivalnem stroju z vročo vodo in ga posebej obrišemo. Takega tkiva pa v kuhinji nimamo''.

Poslovna direktorica Splošne bolnišnice Izola Nives Rener je pojasnila, da primer še raziskujejo, sta pa najverjetnejši predpostavki za neljubi dogodek postali dve: da se je uslužbenka sama ranila, ali pa so tkivo v menzo nevede prinesli drugi uslužbenci na svojih delovnih oblekah.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 57
 
lollydolly17@gmail.com 01.02.2008 13:01:23
A kdo ve kaj je najnovejše.Danes je petek in naj bi bila znana analiza DNK
Več komentarjev