Gospodarstvo

Na letošnjem Adria Summit več kot 70 govorcev iz Evrope in regije

Ljubljana, 23. 04. 2024 17.31 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Med 8. in 12. majem bo v Umagu in Portorožu že tretje leto zapored potekal Adria Summit – dogodek, na katerem se bodo zbrali strokovnjaki s področja financ, tehnologije in podjetništva. Med drugim bodo spregovorili o uporabi umetne inteligence v vseh poslovnih sferah.

Na letošnjem Adria Summitu bo nastopilo več kot 70 govorcev iz Evrope in regije, ki bodo predstavili analizo vpliva krize v IT industriji v ZDA na regionalno tržišče, ponudili pa bodo tudi odgovore na vprašanja, kot so: ali se moramo bati umetne inteligence in kako jo naučiti uporabljati v vseh poslovnih sferah? Kakšna prihodnost čaka e-trgovino, kaj se je spremenilo v financiranju inovacij in zakaj je ESG pomemben za poslovanje v 21. stoletju. 

Med letošnjimi govorci je denimo Matteo Colangeli, regionalni direktor za Zahodni Balkan v Evropski banki za obnovo in razvoj (EBRD), ki vodi ekonomsko in inovativno evolucijo v regiji. S predsednikom Ameriške gospodarske zbornice v Srbiji Stefanom Lazarevićem bo odprl letošnjo konferenco. 

Matteo Colangeli
Matteo Colangeli FOTO: Adria summit

Nastopil bo tudi Google certificirani trener in zvezda digitalnega marketinga v regiji Miroslav Varga. S svojo predstavitvijo "Mi smo neandertalci, ki letijo mlazna letala", raziskuje hitro tehnološko evolucijo, ki preoblikuje naš svet. Med drugim raziskuje vpliv tehnologije na človekovo vedenje in poslovno dinamiko. 

Miroslav Varga
Miroslav Varga FOTO: Adria summit

Iz Kalifornije prihaja Nenad Milanović. Je programer in podjetnik, ki je odraščal v Srbiji in je ustanovil prvo srbsko Unicorn podjetje. Gre za podjetja, ki dosežejo oceno milijarde dolarjev, ne da bi bile uvrščene na borzo. Nenad danes vodi podjetje cake.com, ki stoji za svetovno znanimi digitalnimi orodji. 

Nenad Milanović
Nenad Milanović FOTO: Adria summit

Vladimir Đukanović je izkušen strokovnjak za investicije. Zbranim na konferenci bo ponudil uporabne nasvete za krmarjenje skozi kompleksnosti finančnih trgov. 

Vladimir Đukanović
Vladimir Đukanović FOTO: Adria summit

Nastopil bo tudi predavatelj, pisec in kreativni strateg Lazar Džamić. V svoji predstavitvi z naslovom "Brand shift vibes" razkriva, kako se v današnji digitalni dobi premika proces gradnje blagovne znamke od tradicionalnega pripovedovanja k aktivnemu angažiranju in življenju zgodbe, pri čemer se osredotoča na uporabo razširjene in virtualne resničnosti kot ključnega orodja za ustvarjanje pristnih izkušenj. 

Lazar Džamić
Lazar Džamić FOTO: Adria summit

Izabela Vrtar je novinarka in urednica ter ustanoviteljica revije Sensa. Spregovorila bo o ustvarjanju uspešnih medijskih projektov, strategijah blagovne znamke in ustvarjanju vsebin za konference in dogodke. 

Izabela Vrtar
Izabela Vrtar FOTO: Adria summit

Vera Kenehan, izvršna direktorica iz Silicijeve doline, bo medtem delila nasvete za premagovanje začetnih izzivov in gradnjo uspešnih ekip. 

Vera Kenehan
Vera Kenehan FOTO: Adria summit

Na dogodku bo potekala tudi modna revija Jelene Đukanović, ki bo predstavila svojo najnovejšo kolekcijo "Inner Voice". Njen eksperiment s prvimi kosi te kolekcije se je začel na Serbia Fashion Week, kjer je njeno delo pritegnilo pozornost svetovnih kritikov mode. Pristala je tudi na naslovnici italijanske spletne strani Vogue. 

Adria Summit je dogodek, ki združuje voditelje e-trgovine, inovatorje in podjetnike iz regije in Evrope. Potekal bo med 8. in 12. majem na dveh lokacijah, in sicer v hotelih Kempinski v Umagu in Portorožu. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja