Na Levstikovem popotovanju od Litije do Čateža več kot 15.000 pohodnikov

Okoli 15.000 pohodnikov, ki so se odpravili na Levstikovo popotovanje od Litije do Čateža, je najprej pričakala megla, kasneje se je pokazalo sonce, proti koncu pohoda pa se je spet malce pooblačilo. Kljub temu so bili vsi zadovoljni in ni bilo nobenih težav, pravijo organizatorji. Pričakal jih je zabavno kulturni program.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Levstikovo popotovanje od Litije do Čateža je bilo po 30 letih po besedah predstavnika organizatorjev Rudija Bregarja znova zelo zanimivo, ker se ga je udeležilo veliko pohodnikov. "Kot je bilo napovedano, se je danes od Litije do Čateža odpravilo okoli 15.000 pohodnikov, morda celo več. K temu je pripomoglo tudi zelo lepo vreme," je dejal za STA.

Levstikova pot

Vreme jim je bilo naklonjeno. (Foto: 24ur.com)

V začetku popotovanja je pohodnike pričakala megla, kasneje sonce, proti koncu pohoda pa se je spet malce pooblačilo, je pojasnil Bregar in dodal, da so vsi zadovoljni in da ni bilo nobenih težav.

Na koncu popotovanja so se udeleženci poveselili na osrednji prireditvi, t. i. razhodnji na čateškem vaškem trgu, kjer je pohodnike nagovoril slavnostni gost, mokronoški vsestranski kulturnik Stane Pečko. Zbrane je pozdravil tudi minister za kulturo Tone Peršak. Ves čas poteka zabavno kulturni program, dan pa se bo končal z martinovanjem.

Levstikova pot

Pot je dolga približno 22 kilometrov. (Foto: 24ur.com)

Pohodniki so krenili na pot, ki je nastala na podlagi Levstikove literarne predloge, zgodaj zjutraj z Valvasorjevega trga v Litiji oz. izpred kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji.

Približno 22-kilometrska pot jih je najprej vodila skozi Slatno in Jelšo do Liberge in naprej do Preske, kjer se razcepi na severno in južno. Severna pot je vodila prek Grmad, skozi Gobnik do Moravč in cilja, južna, nekoliko lažja ter slikovitejša, pa prek Ježnega vrha, Primskovega in Razbor do cilja na Čatežu.

Levstikova pot

Na Levstikovem popotovanju od Litije do Čateža se je zbralo več kot 15.000 pohodnikov. (Foto: 24ur.com)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
Metod Mandeljc 13.11.2017 18:25:17
no ja kar dober špancir je bvo to 4ure 30 min
Več komentarjev