Slovenija

Na listi bodo zveneča imena

Ljubljana, 14. 03. 2008 14.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nova Slovenija bo pred parlamentarnimi volitvami poudarila predvsem družbeno odgovornost in solidarnost.

Vodja strateško programskega odbora in volilnega štaba Nove Slovenije Lovro Šturm je dejal, da bodo v svoji kampanji pred volitvami poudarili predvsem družbeno odgovornost in solidarnost.

Šturm je poudaril, da je uspeh NSi "bistven za uspešno delovanje svobodne, demokratične in odprte družbe v Sloveniji".
Šturm je poudaril, da je uspeh NSi "bistven za uspešno delovanje svobodne, demokratične in odprte družbe v Sloveniji". FOTO: POP TV

"Želimo pritegniti čim več novih obrazov in biti odprti," je dodal Šturm, ki kot cilj NSi napoveduje izboljšanje rezultata iz prejšnji volitev. Šturm se o možnosti, da bi sam kandidiral, ni izrekel, saj je po njegovem "prezgodaj o tem govoriti". Meni pa, da je prav dejstvo, da sam ni član NSi, dokaz o strankini odprtosti.

Šturm je sicer zavrnil, da bi ga članstvo v suverenem redu malteških vitezov kakor koli oviralo pri njegovih odločitvah, tudi tisti o članstvu v Nsi. Vodja volilnega štaba Maruša Novak je pojasnila, da je prezgodaj govoriti o konkretnih imenih, saj postopki evidentiranja kandidatov še potekajo. Ob tem pa je zagotovila, "da bodo kandidirala zelo zveneča imena", med njimi tudi predsednik stranke Andrej Bajuk.

'Sodelujemo z vsemi'

Šturm je poudaril, da je uspeh NSi "bistven za uspešno delovanje svobodne, demokratične in odprte družbe v Sloveniji". Njihov cilj je tako izboljšati rezultat prejšnjih volitev, vendar po njegovem ne bi bilo realno napovedovati, da bi postali najmočnejša stranka v desnem delu političnega spektra. O ne najboljših projekcijah za stranko pa je minister za pravosodje dejal, da "javnomnenjske raziskave niso vedno zanesljive".

O možnosti sklepanja predvolilnih dogovorov z SDS je Novakova pojasnila, da se o tem še niso pogovarjali. "Gremo na volitve v duhu, da sodelujemo z vsemi, ki nekako predstavljajo tudi naše vrednote, vendar gremo na volitve sami kot NSi," je dodala.

Novakova je pojasnila, da se ne bodo zanašali na tuje svetovalce, o domačih imenih pa je po njenem prezgodaj govoriti, saj pogovori o tem še potekajo. Čeprav ni bilo konkretnih pogovorov, Novakova verjame, da bo tudi evropski poslanec Lojze Peterle "s svojimi izkušnjami dal kakšen dober nasvet".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.