Slovenija

Na MOL obvestila o zaključku del še niso dobili

Ljubljana, 16. 08. 2010 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nepravilnosti, ki so jih odkrili med tehničnim pregledom stanovanjske soseske Celovški dvori, naj bi bile odpravljene že danes. Na občinskem stanovanjskem skladu pa obvestila o zaključku del še niso dobili.

Celovški dvori-1
Celovški dvori-1 FOTO: Aljoša Kravanja

Potem ko je tehnični pregled stanovanjske soseske Celovški dvori prejšnji teden odkril nepravilnosti, so trije od štirih izvajalcev že zaključili dela, s katerimi naj bi slednje odpravili. Tako nam je zagotovil predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Miroslav Požar.

"Največ pripomb na zapisniku je bilo s področja strojnih inštalacij, torej voda, ogrevanje, odtoki. Govorim lahko v imenu treh izvajalcev od štirih, ki so delali na tem področju. Vsi trije so mi že danes dopoldne zagotovili, da so bile vse napake in pomanjkljivosti odpravljene,“ je dejal Požar.

Vodstvo gradbišča bo zdaj oziroma ko bodo vsa dela končana, na ogled znova povabilo inšpekcijo, ki bo nato presojala, ali je objekt brezhiben.

O tem, ali so že dobili vabilo ali izjave o odpravljenih nepravilnostih, smo vprašali tudi direktorico občinskega stanovanjskega sklada Jožko Hegler, ki pa nam je sporočila, da dela po informacijah z gradbišča in s strani njihovega nadzora še potekajo. Na obvestilo prodajalca tako še čakajo.

Spomnimo

Celovški dvori so eden največjih investicijskih projektov velenjskega gradbenega podjetja Vegrad, ki pa se že nekaj časa sooča z velikimi finančnimi težavami, od četrtka pa je tudi uradno insolventno. Nezmožnost poravnave obveznosti do podizvajalcev je nekaj časa blokiralo dokončanje te stanovanjske soseske z 833 stanovanji.

Podjetje, podizvajalci, ljubljanska občina, ki je skupaj z republiškim stanovanjskim skladom kupila 419 stanovanj, in Nova ljubljanska banka, ki je zagotovila večji del posojil, so nato le dosegli dogovor, tako da so podizvajalci izvedli potrebna dela in predali dokumentacijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
16. 08. 2010 20.12
Buena Vita
16. 08. 2010 20.12
Buena Vita
16. 08. 2010 20.12
LAŽI,ZAVAJANJA ,PODKUPOVANJE DRŽAVNIH USLUŽBENCEV kaj ni to korupcija