Slovenija

Na parkirišču, kjer so ugasnila življenja, zdaj pobira parkirnino

Spodnje Pirniče, 30. 08. 2011 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tea Šavor
Komentarji
67

Robert Tomaž Zavašnik, lastnik diskoteke Lipa, je že dobri dve leti na begu. Medtem ko ga policija išče, pa je postal lastnik Turističnega društva, prek katerega pobira parkirnino tistim, ki se odpravijo peš na Šmarno goro.

Robert Tomaž Zavašnik, lastnik diskoteke Lipa, je že dobri dve leti na begu. Medtem ko ga policija išče, pa je postal lastnik Turističnega društva, prek katerega pobira parkirnino tistim, ki se odpravijo peš na Šmarno goro.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evalea
31. 08. 2011 09.59
+1
hahaha ta z brezplačnimi avbtobusi je pa huda izjava! VEEDNO se je vedl da je pred lipo na božični dee jay time gužva...nevem zakaj so rinle one in nekateri drgi v tako situacijo!!! je bilo škoda dat par evrov za vstopnino pa mal počakt na parkingu? da tudi ne govorim o mulcih k se ne znajo obnšat pa so porival mno0žico zharad dovgčasa...in za moje pojme so to krivci!!!
HIPOKRATKA
31. 08. 2011 09.39
Življenje je eno in neponovljivo in sočustvujem s svojci umrlih deklet. Vendar ponavljam, ni Robert kriv za norost mladine. Pa ja ne boste rekli, da jim je on iz lokala podajal alkohol (videlo se je od zunaj v množici, koliko pločevink je bilo razmetanih po tleh in praznih drugih steklenic). To so imeli s seboj. In noreli so kot podivjani. Sicer pa mladoletni nimajo kaj iskati v nočnem času v lokalih. Vprašajte se starši, ste tudi vi morda krivi?
rissp
31. 08. 2011 09.34
Me zanima, koliko časa bo trajalo da bodo ujeli mene, ko bo zbežal, ker noem iti 10.9. v zapor ("uklonilni pripor") zaradi 160€ dolga (prvotno 40€ - stroški vodenja praznega bančnega računa).
Plezalec 22
31. 08. 2011 09.34
Ne se razburjat nad temi zavajajočimi informacijami, ko je bilo parkirišče res še v rokah lipe, je bilo parkiranje res drago (1euro/h), zdaj pa ga ima v rokah občina, ki je ceno prepolovila in zraven prispeva še plovico stroška nakupa čaja na vrhu.
Lojs501
31. 08. 2011 09.33
Ne poznam Zavašnika, najbrž ni ravno angel, ne more pa odgovarjati za tisto, kar ni storil, pravi krivci so pa na prostosti. Ta država je bolana!
......nja
31. 08. 2011 08.52
+1
Js njega niti ne krivim,bolj tiste,ki so porivali množico,se pa strinjam s tistimi,ki se sprašujejo,kaj imajo (pijani) mladoletniki ob taki uri tam sploh kaj delat. Saj če greš sedaj kamorkoli v disco je tam samo nalita mularija,o tem,da se mladoletnikom ne toči alkohola pa itak sploh ne bom zgubljala besed!!!!!!
prouhudababa
31. 08. 2011 08.47
Vsem, ki tako vestno zagovarjajo Zavašnika, bi privoščil le eno minuto v tisti grozljivki, pa bi popolnoma spremenili mnenje! Katerekoli prireditve se udeležiš, imaš pravico pričakovati, da je ustrezno poskrbljeno za varnost udeležencev. Dolžnost organizatorja pa je, da stori vse, kar je možno, da se zagotovi maksimalna možna varnost za vse udeležence. Tako, kot nekateri zagovarjajo Zavašnika, pa na koncu še izpade, da so si žrtve te tragedije same krive, oz. da naj bi za njihovo smrt bili odgovorni starši, ki so jim dovolili na to prireditev? Pa saj niste normalni! Odgovornost za varnost je bila v rokah organizatorja in povsem prav je, da se ga kaznuje za povzročitev nevarne situacije, ki je privedla do smrti nedolžnih oseb. Da so to bili mladoletniki, stvar naredi še toliko bolj tragično, nikakor pa ni olajševalna okoliščina za Zavašnika - prej oteževalna, saj je načrtno vabil to generacijo in bi posledično moral podvzeti še strožne varnostne ukrepe! Do tragedije tudi ni prišlo v eni minuti, tako da je organizator imel možnost in čas, da ukrepa in prepreči najhujše, nenazadnje bi moral odpovedati prireditev, če se je vidlo, da organizatorju vsa zadeva uhaja iz rok. Kar se tiče aktualne novice, o tem da je Zavašnik postal lastnik turističnega društva, pa lahko le zmajujem z glavo. Že res, da imajo tudi obsojene osebe na prestajanju kazni pravice, in lahko postanejo lastniki biločesa - vendar v tem primeru ni govora o osebi, ki prestaja kazen, temveč o osebi, ki je na begu! Kot obsojenec na begu, bi mu bilo potrebno zaseči in zamrzniti VSE premoženje in mu tako onemogočiti financiranje njegovega bega pred zakonom. Tako pa se mu dejansko omogoča, da se posmehuje naši butasti državi, ki očitno ni niti toliko sposobna, da bi sledila denarnim tokovom, in ga tako izsledili. Morda pa ni stvar v nesposobnosti, ampak v botrih, ki mu pomagajo na begu pred roko pravice?
McClain
31. 08. 2011 08.46
Res je, da bi se v tem primeru kljub stotim elaboratom zgodilo isto. Potem pa obtozite tistega, ki je pustil obratovanje brez vseh papirjev. S tem nocem reci, da tale tip ni kriv in da se je nemogoce obnasal in izigral vse od sistema do drzave in svojcev. Slovenija moja dezela, pac.
mikson1402
31. 08. 2011 07.43
vsi tisti ki, roberta scitite...dajte se malo zamislit....
urmek
31. 08. 2011 07.35
Tisti ,ki pa so začeli porivat od zadaj da je do tega prišlo pa ne bodo kaznovani. Tisti mulci pa živijo mirno. Dejte že nehat lastnika po zobeh metat. Tipično slovensko zdej ga mamo pa ga dejmo!
maijster
31. 08. 2011 07.32
bi tudi tako razmišljali,če bi to bila vaša sestra,hčerka,punca,...tip se je na sodišču obnašo arogantno,domišljavo,ni niti iskazal vsaj človeškega dostojanstva v takšni zadevi,z tem da ni imel določanih dovolenj za obratovanje,varnost nakoncu pa še pobegne.Lepovas prosim no,.....
de?va1
31. 08. 2011 07.21
Robija sem poznala, pa je bil prov fejst fant....itak je pa zmeri posameznik kriv, ma kakšna občina, pa politka....to pa še pomislt ne smeš....Da pa parkirnino pobira....ja sej je njegovo, kva pa bo...kdo jo pa nebi, če folk tam parkira
Tone 12345
31. 08. 2011 07.14
erasor! se strinjam!Kriv je tisti ki je nesrečo naredil!Ti pa niso bili kaznovani!Tisti osebki ki so uboge punce pohodili,bi morali nositi skupno odgovornost!Ne more biti lastnik vsega kriv!!
Gr@bnv@ler
31. 08. 2011 06.55
.........ne vem kake veze ma stompedo al kak se reče z lastnikom lokala.......sej jih ni plačal da so to nardil........tisti mulci odzadi so to nardil ne pa lastnik........ampak vse je v denarju kajne starši?
proofreader
31. 08. 2011 06.47
So ugotovili, kdo se je takrat drl "guraj, guraj" in potiskal naprej?
smorn
31. 08. 2011 06.04
Preganjanje Zavašnika namesto pravih povzročiteljev bo morda krivo za še kak podoben dogodek v prihodnosti, saj daje pijani mladini lekcijo, da v podobnih primerih ne bodo krivi oni, ampak organizator dogodka. Izjemno škodljivo in nevzgojno ravnanje. Večinski del krivde nosijo tisti, ki so porivali (z namenom, da se kaj zgodi, seveda). In ker očitno to ni nič kaznivega, se bo še kdaj...
Dejan Pagon 1
31. 08. 2011 04.37
To parkirišče je vsaj 50 metrov stran kolikor jaz vem. Ne pa tam kjer so umrla dekleta ki jih je raja ubila ne on!
Vojko Burkeljc
31. 08. 2011 02.34
Vsaka prireditev mora biti uradno prijavljena, ter Imeti elaborat varovanja, za katerega je zadolžena služba, ki je za to najeta, bodisi policija, bodisi varnostna služba. Če je to imel, potem menim, da ne more biti kazensko odgovoren-morda moralno, ampak so krivi ljudje, ki so spisali elaborat, ter nestrokovno organizirali in izvajali varovanje. Zanimivo bi bilo, če bi novinarji objavili še to ključno informacijo.......
bubsss
31. 08. 2011 01.58
dej folk koji vam je ? zal mi je za punce ki so umrle ampak ne krivim niti njega niti varnostnikov !! po mojem bi se zid folk podrl a ne ograjo ?!!! kaj pa starsi puscajo tok mlade otroke sploh na tak dogodek in ze milijardo krat slisano da so guzve abnormalne na takih prireditvah in zvenecih dj imenih ?! mislim da je tukaj na zalost vse skupi bila slucajnost in na zalost se je zgodilo najhujse :( nikoli pa ni nas otrok nic kriv ampak vedno nekdo drug ??!! to bo se naprej tko .... NI PA KRIV ON !! in kaj zdaj ce je kupil in kasera za karte ??!!* dej ne klamfite neki brez veze in seveda kazat svojo fovsijo :) lp
piki_jakob
31. 08. 2011 01.56
Upam da se kdo od vas spomne diskoteke Slovenija u Ribcah, davnega leta '93, ko je eden od obiskovalcev "padel po stopnicah"... po tistem je zelo obiskana diskoteka zamrla, krožijo različne štorije okrog tega, me zanima če ima še kdo še svojo verzijo, oziroma je kaj videl na svoje oči (BTW, takrat sem bil polnoleten)...