Slovenija

Na Primorskem megla povzroča težave

Ljubljana, 08. 01. 2011 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi goste megle so dopoldne morali zapreti ladijski promet v Luki Koper, megla pa težave povzroča tudi na cesti, predvsem na Primorskem, kjer zmanjšuje vidljivost. Previdnost zato ne bo odveč.

Po državi prevladuje pretežno oblačno vreme, ponekod rahlo dežuje, na Kredarici pa padajo posamezne snežinke. Temperature se gibljejo nad lediščem, od 4 pa vse do 12, razen na Kredarici je -3 stopinje Celzija. Jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod bo pretežno oblačno, ponekod v zahodni Sloveniji pa bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, najvišje dnevne od 5 do 10, v vzhodni Sloveniji do 13 stopinj Celzija.

(simbolična fotografija)
(simbolična fotografija) FOTO:

V ponedeljek bo pretežno oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji bo rahlo deževalo. V torek bo oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. Popoldne se bo na zahodu delno zjasnilo, na Primorskem pa bo zapihala zmerna burja. V sredo bo delno jasno in suho, vendar nekoliko hladneje.

Več o vremenu ...

V naselju Biš v občini Trnovska vas se je nekaj čez poldne podrlo drevo, ki je padlo na cestišče in oviralo promet. Gasilci so drevo odstranili, čez nekaj časa pa so nagnjeno drevo odstranili tudi v Trnovski vasi, saj je bilo drevo v bližini droga za električno napeljavo v bližini pokopališča.

Zaradi močnega vetra pa se je podrlo tudi večje drevo v križišču lokalne ceste Gotovlje–Velika Pirešica–Studenec v občini Žalec. Nekaj pred 9. uro pa so zaradi goste megle morali zapreti ladijski promet v Luki Koper.

Megla pa težave povzroča tudi v cestnem prometu. Prometnoinformacijski center opozarja, da na Primorskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Zaradi poledice je zaprta cesta čez prelaz Vršič, medtem ko je na cesti Predel–Bovec obvezna uporaba verig za vsa vozila.

Megla težave povzroča predvsem na Primorskem (simbolična fotografija).
Megla težave povzroča predvsem na Primorskem (simbolična fotografija). FOTO: Promet.si

Na regionalni cesti Sodražica–Nova vas, med Žimaricami in Runarskim ter na glavni cesti Godovič–Idrija–Dolenja Trebuša je zaradi nevarnosti padanja kamenja na cestišče oviran promet.

Zaradi zemeljskega plazu je na cesti Col–Ajdovščina polovična zapora. Promet je dovoljen za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5 tone. Obvoz za tovorna vozila nad 7,5 tone je na relaciji Godovič–Kalce–Postojna–Razdrto–Vipava.

Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta lokalna cesta Planina–Laze. Zaradi sanacije propusta je do predvidoma 30. aprila na regionalni cesti Volčja Draga–Križ v Volčji Dragi popolna zapora. Obvoz je na relaciji Šempeter–Vrtojba–Križ–Bukovica in po lokalni cesti.

Več o razmerah na cesti ...

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sherum
09. 01. 2011 08.53
Primorska ni poznala megle ,kot jo imamo sedaj . Nekaj se je zelo obrnilo in primorcem zagodlo z to meglo. Poznano je da je to bilo v LJUBLJANI , mogoče so pa močvirniki tako radodarni, da nam pošiljajo meglo v teh kriznih časih, saj drugega itak nimajo .
cebeld
09. 01. 2011 00.44
megla je in ja in
Svoboda_govora
08. 01. 2011 19.57
Saj bi bral do konca, ampak je taka megla da ne vidm.
sara100
08. 01. 2011 18.59
Ma če je samo to problem pol......