Slovenija

Na štajerski in primorski avtocesti zaradi zapor nastajali večkilometrski zastoji

Ljubljana / Vrhnika / Vransko, 13. 04. 2019 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ti.Š. / V.Š.
Komentarji
53

Na primorski in štajerski avtocesti so zaradi del in posledično zapor čez dan nastajali daljši zastoji. Na primorski avtocesti je med Vrhniko in Brezovico zaradi popravil zaprt vozni pas. Štajerska avtocesta bo med priključkoma Šentrupert in Vransko proti Ljubljani zaradi odstranjevanja cestninske postaje Vransko zaprta še do ponedeljka do 5. ure.

Na različnih odsekih primorske avtoceste se izvajajo dela nadgradnje jeklenih varnostnih ograj. V primeru ugodnega vremena se bodo v prihodnjem tednu izvajale tudi obnove talnih označb. Med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani so promet od 3. ure zjutraj, pa do jutri, do predvidoma 14. ure, uredili samo po prehitevalnem pasu.

Na primorski avtocesti je zaradi nujnega popravila cestišča, med Vrhniko in Brezovico, v smeri proti Ljubljani zaprt vozni pas. Čez dan je nastal približno sedem kilometrov dolg zastoj, ki je segal čez priključek Vrhnika. Čas potovanja se je podaljšal za okrog 50 minut. Obvoz za osebna vozila je bil možen po vzporedni cesti med Logatcem in Brezovico.

Zastoj je nastal tudi na regionalni cesti Logatec–Vrhnika ter Dragomer–Brezovica. 

Vozni pas na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico bo zaprt še do jutri do 14. ure.

Na Darsu so že vnaprej posebej opozarjali na delovno zaporo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani.
Na Darsu so že vnaprej posebej opozarjali na delovno zaporo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani. FOTO: Dars
Od ponedeljka bo promet na delu odseka med Vranskim in Šentrupertom, kjer odstranjujeo cestninsko postajo in hkrati obnavljajo vozišče v obeh smereh, urejen po dveh zoženih pasovih – tako proti Mariboru kot proti Ljubljani. Taka prometna ureditev bo predvidoma do 6. maja, nato bo promet urejen samo po polovici avtoceste – po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje Vransko je zaprta tudi štajerska avtocesta, med priključkoma Šentrupert in Vransko, v smeri proti Ljubljani. Med priključkom Žalec, Arja vas in cestninsko postajo Vransko je nastal zastoj dolg približno pet kilometrov. 

Promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto – vozniki osebnih vozil lahko avtocesto zapustijo že na priključku Žalec. Je pa zastoj je tudi na obvozni cesti (med Žalcem in Vranskim) bil dolg tudi do devet kilometrov. 

Štajerska avtocesta bo na tem odseku zaprta še do ponedeljka, do 5. ure.

Zaradi del bo jutri do 23. ure zaprt tudi vozni pas na štajerski avtocesti med Lukovico in Krtino v smeri proti Ljubljani.

Zapore prehitevalnega pasu zaradi popravil vozišča bodo od nedelje do srede med 23. in 15. uro tudi na štajerski avtocesti, na odseku med Krtino in Lukovico v smeri Maribora. Na tem območju pričakujejo krajše zastoje. V primeru slabega vremena se del sicer ne bodo izvajali, je sporočil Dars.

Štajerska avtocesta je med Šentrupertom in Vranskim zaprta, obvoz je urejen po vzporedni državni cesti.
Štajerska avtocesta je med Šentrupertom in Vranskim zaprta, obvoz je urejen po vzporedni državni cesti. FOTO: Dars

Dars voznike na zapore opozarjal že pred vikendom

Dars je sicer zapore na štajerski in primorski avtocesti ter posledično pričakovane daljše zastoje sicer napovedal že v petkovem prometnem poročilu.

Predvidoma v sredini prihodnjega tedna bodo dva dneva izvajali tudi intervencijsko krpanje posedenega vozišča na voznem in pospeševalnem pasu odseka primorske avtoceste med Črnim Kalom in Kozino proti Ljubljani. Promet iz Kopra bo potekal po prehitevalnem pasu, zaprt bo uvoz Črni Kal proti Ljubljani.

Na odseku med Uncem in Postojno je promet čez viadukt Ravbarkomanda urejen dvosmerno po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Predvidoma do začetka junija letos bo popolnoma zaprt tudi del hitre ceste med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi, kjer bodo zgradili poskusna polja protivetrne zaščite. Promet je urejen povečini po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Stekla so tudi dela preplastitve vozišča (v obeh smereh) na odseku dolenjske avtoceste med Dobruško vasjo in Drnovim ter priključka Drnovo. S temi deli in delovno zaporo je združena tudi odstranitev tamkajšnjih cestninskih postaj in preureditev njihovih območij (cestninske postaje Drnovo in postaje na priključku Krško). Promet bo med obnovo posamezne polovice avtoceste urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi junija letos.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cricek29
13. 04. 2019 20.28
+4
Spoštovani komentatorji! Prosim vas za pomoč glede ene nejasnosti; torej če plačujem neko storitev (npr. dobava električne energije) mi morajo zagotoviti napetost 220 V in dobavo brez prekinitev (razen manjše prekinitve zaradi vzdrževanja ali pa tehnične okvare). Kaj pa pri plačilu dajatev za uporabo cest ter vinjete - v tem primeru jim ni potrebno zagotoviti brezhibno vozišče in normalen pretok vozil? Nisem še zasledil primera, da bi kdaj DRSC ali DARS vrnila določen znesek zaradi slabih vozišč, ki pripomorejo k povečani obrabi podvozja avta ter zmanjšani varnosti na cesti. Lep večer še naprej.
BETONSKI
14. 04. 2019 10.53
-1
A nisi ti podal pred leti komentar in vprašanje. Kdaj bodo odstranili cestninske postaje ,ki ovirajo pretočnost in imajo omejitev hitrosti? Jaz pa vprašam ,kako naj jih pa odstranijo ,brez da bi zaprli cesto? Lahko se potrpi,je pa res ,da bi jih lahko prej pred prazniki pa še lepo vreme je bilo,takrat bi bilo zagotovo manj prometa.
Uporabnik113189
13. 04. 2019 19.59
+2
Naj komentira kdo karkoli hoče, meni so ti zastoji pravi balzam za dušo..Ves balkan ki se seli nazaj za velikonočne praznike in potem nazaj naj si poišče pot preko Madžarske, se sploh ne obremenjujem. Pa še za hrvaški turizem je to odlična zgodba. Upam da bodo zastoji prepričali množice turistov da se odločijo za druge destinacije..
Uporabnik113189
13. 04. 2019 20.01
+4
Za naše državljane pa naj se čimprej investira v železnice, da bo javni promet sposoben prepeljati potnika povsod v pol ure za nizko ceno..Vsi bomo imeli od tega več, tisti s službo v mestih bodo imeli zagotovo več prostega denarja za sebe, ne pa za plačevanje pločevine in goriva vse življenje, ter uničevanje okolja..
nightangel
13. 04. 2019 19.48
+8
Ne morem reči drugega kot sramota! Ko smo se peljali iz Mb v Ljubljano je že zjutraj bila dvokilometerska kolona,ko smo se peljali nazaj pa se je v tem času naredila devetkilometerska kolona.Ta DARS je treba čimprej ukiniti,ker niso za drugo kot samo za delati zgago.Kje pa je še kdo videl da nekdo kar meni nič,tebi nič zapre par kilometrov avtoceste...namesto da bi najprej zaprli en pas,potem pa drugega.In potem bi radi privabili čimveč turistov....no na tak način jih sigurno ne bodo.
hotchilipoper
13. 04. 2019 19.37
+6
Pa kdaj vam bo to jasno,da se to počne namenoma
buzerantos
13. 04. 2019 19.01
+15
avstrijci imajo sentilj - graz ac polovicno zaporo, pravzaprav lipnica - wundschuh, zapora en teden pa so vtrgali ze par km betona in asfalta gor, ze vstran vozijo. V 1 tednu !!!! kdaj pa kako me ne sprasujte ker ocitno gre. Nasi bi pac kafa sefe u 9:00, pa malo popricamo do 11:00, bacimo 2 lopati i idemo kuci. Subota se ne radi, zvecer smo umorni, tak da... resultat vsega tega je to kar imamo. To niso vec zastoji, to je katastrofa! ze lete in leta. Meni naj dajo denar, poderem cestninske v 1 tednu vse! Prave ljudi, dosti ljudi, dobra placa in oprema pa se resi. Delavcu nic, kravatlarom za mizo pa vec ali manj vse je no go...
Svetec 2021
13. 04. 2019 19.20
+2
ja samo pozabil si napisat da avstrijski delavci delajo za 3000€ naši pa za 900€.
Franci Luzar
13. 04. 2019 19.40
+10
Prijatelj mi nismo Avstrijci,mi smo Balkanci ! pri nas se pred malico moramo dogovoriti, kaj in kje se bo danes delalo, potem je na vrsti malica na račun delodajalca seveda, pa malici cigareta pa kavica, potem pol ure delati pa kosilo, ja in tako,še to ponavlja v nedogled.rezultate pa vidimo vsak dan, kakor na Cestah tako tudi v Zdravstvu, seveda pa vlada ni izjema, tam so še bolj Leni.
Boris Leljak
13. 04. 2019 18.54
+6
Celje-Šentrupert 120 minut! To ni zastoj, to je SRAMOTA! Policistov, da pomagajo, ni bilo. Škoda!
Svetec 2021
13. 04. 2019 18.58
+1
A zdaj pa jokaš za policaji tam pa ste stalno glasni kak jih ne rabimo
Pan1
13. 04. 2019 21.15
+1
Policisti postavljajo radarje. Škoda, povedali so policajčkom, kolona stoji, nič ne bo kasiranja
Draža
13. 04. 2019 18.53
+10
Zdaj se v najvecji sezoni podiranje cestninskih barak,kaj so do zdaj delali,obup in sramota za te avtoceste.
Franci Luzar
13. 04. 2019 19.41
+0
elektroncek
13. 04. 2019 18.47
+6
oh ja ...DARS pač ... a se je treba čudit? ŠE ZDAJ NEVEM ZAKAJ DARS TEH DEL NE IZVAJA PONOČI????
Franci Luzar
13. 04. 2019 19.42
+3
Ponoči ? saj še podnevi nepridejo nikamor, kaj bi bilo šele ponoči?
Minovak
13. 04. 2019 18.36
+8
Organizacija cestnega dela je na čisti ničli, da o projektantih ne govorimo, dela se neverjetno počasi, čisto po balkansko, zato se dela zavlečejo v mesece in celo leta. To trdim, ker sem preveč tega videl v EU in pri nas, zato je ta ocena še kako na mestu, vsak izgovor, da ni tako pa je za lase privlečen.
lahunin
13. 04. 2019 18.32
+2
DARS DARS DARS NAJBOLJSI STROKOVNJAKI NAJBOLJSI MATERJALI VAZNO DA SE PLACA VINJETA PO EVROPI SO AVTOCESTE BETONIRANE TROPASOVNICE NAJ POVEJO DARSOVCI ZAKAJ SO POPRAVILA NA VIADUKTU RAVBARKOMANDA
Draža
13. 04. 2019 18.55
+4
Pranje drzavnega denarja,legalna kraja,ostala dela so nepotrebna.
Aijn Prenn
13. 04. 2019 18.04
+20
Danes sem se vozil po SLO AC in to je neverjetno koliko pleha je že sedaj na cesti, kaj bo šele poleti?? Pa kam ta svet gre. To je noro. Kolona kamionov pred zožitvami je bila skoraj nepregledna. Če bo šlo tako naprej, bo čez dve leti treba dodati še dva pasova AC.
Aijn Prenn
13. 04. 2019 18.06
+20
Nujno hitro drugi tir in ves tovorni promet na ekspresne vlake, šoferje v spalne vagone in gasa. V kopru zadrema, čez uro in pol na AT meji se zbudi. To je rešitev.
Sortegilio
13. 04. 2019 17.50
+14
tole danes na štajerski AC sem občutil tudi jaz. Katastrofa. Tudi, ko smo zapeljali dol iz AC, je bila taka kolona. Prav po polžje je šlo. Darsovci marsovci.
blazter
13. 04. 2019 17.39
+11
Ampak, ko pa prideš iz zastoja pa oddahneš. Za par minutk. Neprecenljivo.
marston
13. 04. 2019 17.35
+7
Ko bo poleti zaprt Golovec, ena cev, bo tudi pestro.
spetslabdan
13. 04. 2019 17.26
+15
sem doma ob tej relaciji šentrupert-vransko in gre kot je šlo preden je bila sploh avtocesta zgrajena .po polžje...z izjemo da avstrijce garmin po zavrtih pošilja in lutajo po vasicah da bi profitirali.danes sem videl ogromno severnjakov ki se jim vidi da rinejo na obalo,še ladje vlečejo dol ni da ni.sam dobr avti se vozijo.dobr jim gre..
tir1A
13. 04. 2019 17.18
+11
Pred sezono obnavljajo pa ni v redu. V sezoni obnavljajo, spet ni v redu. Pač je zastoj... ljudje se vozijo kar nekam, pa naj se prej pozanimajo kakšno je stanje. Tudi če bi ponoči delali, je obseg del tak da mora obnova trajati dva dneva, tako da bi zastoj bil v vsakem primeru. Pač smo družba ljudi, ki želijo kadarkoli proti kamorkoli. Ceste tega ne prenesejo vedno.
FjallRaven
13. 04. 2019 17.08
+15
4 mesece rabijo, da poderejo tiste cestninske postaje??? Pa sj se hecate a ne
Minovak
13. 04. 2019 18.41
+4
Ko bi samo slišal izgovore...to je za veliko tragikomedijo, sicer pa je kriv narod, ki voli zblojene levake, ki imajo dve levi roki, za nameček pa nam bodo še podražili vinjete.
nadali
13. 04. 2019 17.07
+9
Za avtoceste vinjete, za lokalne ceste prometni davek.. In ko je zastoj na avtocesti je zastoj tudi na lokalni cesti, ki so za nameček v zelo slabem stanju... Opozorila o zaprtju cest so že stalnica... zastoji, živčni vozniki, nejevolja, jeza, vse to se pri nas drago placuje... Do kdaj se
CIGU MIGU
13. 04. 2019 16.45
-3
in kdaj bomo rekli,,NE,,vinjetam in zažgali kakšno opozorilo o zaprtju ceste
behindyou
13. 04. 2019 16.23
+17
Samo pritozujete se drugic raje preverite kje so dela na cesti in pejte kak izvoz prej dol. Dars se trudi in popravlja ceste, ponoci pa bi delavci itak zabusavali pa bi se dlje rabli, kaj pa mislite kolko dobijo ti place, minimalca pa en sendvic za malco pa se en redbul.