Slovenija

Na zdravje mističnemu predsedniku

London, 16. 11. 2007 23.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Brane Kastelic
Komentarji
31

Britanski časnik Times je objavil pogovor z Janezom Drnovškom, ki je govoril o spreminjanju, bolezni in načinu življenja.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurrr
18. 11. 2007 11.00
Če ima tak ugled v tujini, nevem zakaj so se delali norca z njega v tujih medijih, ko so govorili, da mu je pes crknil, ker ga je filal z semenkami. lol
jrainer@siol.net
17. 11. 2007 22.30
alonsodeportes in podobno misleči. Iz vaših postov je videti, da sploh ne veste kaj pišete. Leta 1991, ko se je Slovenija znašla v desetdnevni vojni, je jugoslaviji predsedoval zdajšni predsednik republike Hrvaške, Stipe Mesić. Drnovšek je bil predsednik dve leti prej in sploh ne vem, kako ste ga lahko tako neumno pvezali z agresijo na Slovenijo!!! Priporočam vam malo več branja, da boste sploh vedeli kaj pišete!!
Joško82
17. 11. 2007 21.11
Pa kam za vraga je izginil tomi.passion???
123_Zoke_vec_ni
17. 11. 2007 17.44
Cenzurirani mediji spet blatijo Janeza Janšo....
pionircekMirko
17. 11. 2007 15.45
Ne vem no, za to, da ugotoviš, da so jabolka zdrava, da so okolje in pridelki kontaminirani s pesticidi, ne potrebuješ ne vem kakšne višje zavesti. Seveda pa zna biti to določen šok za človeka, če takšne osnovne "resnice" pogrunta šele na stara leta. Je pa eno reševati probleme v Darfurju, po možnosti od doma preko emaila, drugo pa poskrbeti lastne otroke v lastni državi, ki morebiti prav tako potrebujejo pomoč. Aja, to ne gre, ti pa niso iz pravih družin, so iz območja temnih sil, princev teme? Marsikaterih osnovnih pojmov bi se še lahko naučili na stara leta, recimo takšne, kot: kaj je to resnica in kaj je to laž, kaj pomeni si zaslužiti denar z delom in kaj je to živeti na tuj račun, kaj je to klevetanje in kaj je to kritika, v čem je razlika med demokracijo in partijskim enoumjem, na primer. Klevetati lastne sodržavljane v tujini je sicer dokaj preprosto in lahkotno , vseeno pa je ne glede na to, kdo to počne, predvsem izraz nižje, primitivne oblike zavesti, ki se še marsičesa v življenju ni utegnila ali znala naučiti.
balon200
17. 11. 2007 15.27
clementia555,...coprnica v službi temnih sil. Uahaha.
maraton62
17. 11. 2007 14.49
clementia555; princeska teme
clementia555@yahoo.com
17. 11. 2007 14.39
Princ teme.... heheheh... Joj, joj, joj... me zanima za kaj se ima Drnovsek potem... Za Froda ali Sarumana?
Nina Fišer
17. 11. 2007 14.31
strelka, človek, ki se spusti v politiko, se pač mora pogovarjati z vsemi, ne samo s sebi enakimi; pač inteligenca ni lastnost vseh (rajši ne bom komentirala inteligence JD). če se pa že umakneš iz politike, se umakneš konkretno - opustiš svojo funkcijo, kar bi on pač moral naredit, če mu pač ni več do pojavljanja v javnosti (vsaj v lastni državi ne). ne moti me njegova poduhovljenost in misticizem, me pa moti, da je do nje prišel zaradi bolezni; preden je zbolel, prav gotovo ne bi nikoli pomagal otrokom v Darfurju in podobno, kar je pač žalostno. ne spomnim se, da bi on veljal za posebno dobrega predsednika vlade...
Prvo Bore
17. 11. 2007 14.26
strelka dober dan Ti želim. Zelo težko mi je priznati, ker sem moški feminist LOL, ampak boljši ne bi morala napisati. Kje ? Kaj te ata ne spusti ne net ?? LOL Brez zamere.
strelka23
17. 11. 2007 14.08
Naš GOSPOD PREDSEDNIK Drnovšek je tisto kar bi vsi ostali politiki radi postali.Blatijo ga iz preprostega razloga ker mu zavidajo.Je vzvišen?Ne, le takih kot je JJ niti za sekret papir noče uporabljati.Umaknil se je iz čisto preprostega razloga:pogovarjaš se lahko samo z sebi enakim.V sloveniji so na vrhu norci in z norci se naj ukvarja psihijater ne pa inteligenten človek kot je GOSPOD DRNOVŠEK.Pa še to :če za Slovenijo in njeno samostojnost ni nič naredil zakaj so čakali na njegov mandat in se takrat odcepili?
Digger
17. 11. 2007 13.50
skustran, bolj se ne bi mogel motiti. Škoda, da si mu nasedel, ampak nisi edini... verjetno pa si bil danes tudi na delovskih protestih, ane?
Prvo Bore
17. 11. 2007 13.44
Tonček Balonček dober dan Saj bo vse čas pokazu, ali ne. Za Josipa Vrhovca so napisali, da je bil na Cijini plačilni listi, ker kdo se pa lahko nemoteno sprehaka , če ne zunanji minister in tista leta zelo dobro poznam in vem ,kdaj se je vsa pizdarija pokazala. Kdo lahko najlažje pokaže, kje bi lahko napravil spor. Zakaj je zadnjič G.Kučan rekel, da je nekdo na vrhu Slovenije ?? Zaradi tega, ker nekaj ve in pusti ljudem premišljevati.
drzavljan35
17. 11. 2007 13.31
Janez Drnovsek - alfa&omega politikov na tem delu Evrope! Tko inteligentnega, premisljenega, strateskega vodje ne bo dolgo. Ni nastopac, ni nek pompozni govornik, a kar rece stori, kar ne bo storil pa sploh ne izusti ! Vsaka cast!
Tonček Balonček
17. 11. 2007 13.08
Borev, važno je, da si naš! Mi stremimo k cilju, ne gledamo na pot, kot je pač zdaj moderno! Ampak ta z J. Vrhovcem je bila pa res mimo! Niti ni bil nobena figura, čeprav je takrat Jugoslavija v Svetu res nekaj veljala, Ruplu se vsi smejejo, sicer potihem, kot se za diplomate spodobi! Sam je seveda presamoljuben, korespondira z Delom in Dnevnikom, RTV-jem, v letalih ima med poleti ogromno časa za razna razpredanja, žal ga pa vsi v Evropi pojmujejo le kot neko pomožno orodje! Noče vedeti, da je lutka, vendar mu to nič ne pomaga, za ZDA pač nekdo na spisku, v Ljubljani smo brez njihovega veleposlanika že več kot en mesec, so nekaj zamenjali s Slovaško, ali ZDA ali Rupel niti ni važno, tu ga pa res ni, veleposlanika namreč! Ruplu želim čimvišjo naklado knjige, ki jo bo začel pisati po koncu svoje bogate diplomatske kariere, kar bo prav kmalu, konec seveda.
Prvo Bore
17. 11. 2007 12.21
Tonček Balonček kdaj pa se je začel potihem razkroj Jugoslavije. Saj Tine moreš zrušiti TAKOJ neko državo. Dimsi je bil daljnega leta 78 v ZDA, kao študent, pa nikjer ni vpisan na noben faks, kaj misliš kje je bil 4 leta ?? Leta 89 so bile demonstracije v Srbiji, to je bil začetek konca Jugoslavije. Lepo se je umaknil k mladim puncam na Bahame, pa je bilo. TI MORAŠ PREPRIČATI KJUDI; DA GRE SLABO; PA ČETUDI GRE DOBRO. To ne moreš preko noči narediti. Hrvaški politiki so bili zmerom boljši politiki od našh. To vrabci čivkajo. Vemo pa kaj je politik.
Tonček Balonček
17. 11. 2007 11.56
Pa vi sploh veste, da je bil Josip Vrhovec za Yu zunanega ministra imenovan pred davnimi 29 leti!!? Leta 84 je sicer postal član predsedstva, leta 89 pe se je popolnoma umaknil in z razpadom Jugoslavije nima nobene zveze!!! Umrl je lani star 80 let!! V času razpadanja Jugoslavije je bil zunanji minister Budimir Lončar (kao ga ni bilo zraven pri osamosvojitvi Hrvaške, na pol sovražnik bi bil po Peterklletu, ha, ha!!). Zdaj pa si oglejte njegove kasnejše zasluge; hočem reči, kako naši sosedje svoje kadre "ponucajo", ne pa diskreditirajo v Peterletovi maniri: (povzeto po novem hrvaškem Nacionalu!): Budimir Lončar, savjetnik predsjednika Mesića, ključni je diplomatski lobist i osoba koja je uvela Republiku Hrvatsku u Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda. Uz Mesićevu potporu, Lončar se, putujući proteklih 15-ak mjeseci od Pakistana i Gane do New Yorka, više od sto puta sastao s vodećim predstavnicima Trećega svijeta. Kulminacija je bila prošlog tjedna u New Yorku, kad je Hrvatska pobijedila Češku i postala nestalnom članicom Vijeća sigurnosti s dvogodišnjim mandatom, a cjelokupnu akciju proveo je i koordinirao posljednji jugoslavenski šef diplomacije, koji je sada specijalni savjetnik za vanjsku politiku Stjepana Mesića. Premda je u javnosti stvoren dojam da je Ivo Sanader najzaslužniji za primanje Hrvatske u VS, istina je poprilično drukčija. Vlada i Sanader više-manje su nezainteresirano pratili Mesićeve aktivnosti kojima je pokušavao pridobiti potporu drugih država, a Lončar je djelovao isključivo prema instrukcijama s Pantovčaka. _______ Upoštevajte, da je ta človek star svojih 78 let!!! Ampak kje hudiča je bil leta 91, nisem ga videl zraven!!! Ni čudno, da nas Hrvati vozijo sca*, mi smo še vedno na stopnji konflikta med klerikalci in liberalci!, kot pred 150 leti!! In take zadeve nam servira nek evropski poslanec leta! Beda od bede!
balon200
17. 11. 2007 11.48
alonsodeportes in podobni, ....če bi vedeli, kaj je Drnovšek vse delal za Slovenijo in vse kar je naredil v 15 letih ter bil verjetno tudi zato ob zdravje, bi rekli samo hvala. Človek je državi posvetil celo svoje življenje, 100 procentno vso energijo,...doma in v službi. Premalo veste o stvareh, da bi Drnovška sploh komentirali. Tip je v Sloveniji nedotakljiv in se mu nihče razen Janše (ki je pač bedast v fundamentu) ne želi in ne upa zoperstaviti kaj šele žaliti, ,..če ne drugega iz vraževerja,....ne upajo se, ker vsi vedo kakšne so zasluge Drnovška. Pred in med zadnjo vojno, ko se je moral direkt tedne in tedne v Beogradu bosti iz oči v oči z ultra arogantnim, poniževalnim Srbskim Hitlerjem. In potem, je še peljal Slo. gospodarstvo, kar se da normalno in stabilno skoti tranzicijo v demokracijo. Če bi vedeli, kakšne nadčloveške napore vse to zahteva, bi res bili samo tiho. Ob tem, da ga je Janša iz opozicije osebno napadal in pribijal na križ kot Kristusa. Pa se ni tako otročje obnašal, kot te dni ravno nekompetentni Janša. Tako izpadete nevedni in nehvaležni mladiči, ki ste se ravno naučili čivkati, pa že nekomu pamet solite in razlagate kdo je bil Drnovšek, ki vam bi lahko bil dedek, veliki dedek. Ko boste stari 50 let in mogoče do takrat na poti ustvarili kakšno državo, med tem, ko bi bili praktično odgovorni za cel narod (2 mil. ljudi) in sprejemali odločitve o vojnah in o tem kako razsežne bodo, potem boste lahko komentirali. Do takrat nimate enostavno moralne pravice, nespoštljivo govoriti o nekom, za katerega očino ne veste kdo in kaj je. Če bi vedeli, bi samo rekli, hvala. Takih še rabimo.
Prvo Bore
17. 11. 2007 11.34
alonsodeportes Leta 92 je prišlo ven v Ameriških časopih, da do razpada mora priti s čim manjšimi žrtvami. Tu so bile zelo močni pritiski. Josip Vrhovec, ki je bil zunanji minister, je zbežal od naši tajnih agentih. Razpad Jugoslavije se je dolgo načrtoval. Kdo ima tukaj prste vmes, je zelo dolg seznam. Še javna tožilka iz Hagga je dobila nazaj svojo zemljo. Kučan je bil za konfederacijo, če veš kaj je to. Naš žep je naš žep, vaš žep je Vaš žep, toda skupaj sodelujemo, če najdemo iste interese . Toda Miloševič in Tuđman sta imela druge interese. Zaradi tega so bili skupaj na Brionih. Čas bo pokazal svoje in v razpad Jugoslavije je bila vpletena in CIA in OPUS DEI. Moraš razumeti, da je bila Jugoslaviaj ZELO močna država, ki je marsikateremu šla v nos. Pozanimaj se pri Dimsiju, ki je bil leta 78 v ZDA, pa nikjer ni zabeležena nobena fakulteta. Politika je kurba in vedno ljudstvo potegne kratko .
alonsodeportes
17. 11. 2007 11.18
@ Prvo Borec, pa še kdo Morda pa Drnovšku res delamo krivico. Morda pa je rešil Slovenijo in bi brez njegovega angažiranja bil napad SFRJ na Slovenijo še hujši. Morda pa bi se lahko ravno ti z Drnovškom zmenil, da sam končno enkrat pove, kaj se je dogajalo takrat, ko je bil predsednik predsedstva SFRJ, kdo je bil po ustavi SFRJ vrhovni poveljnik oboroženih sil. In ali je vedel, da namerava srboarmija navalliti na nas. In kaj je storil, da bi zaščitil Slovenijo. Ne vem - morda pa jo je, pa mi tega ne vemo. Morda bi bilo še huje. Naj pove in seveda to podkrepi s kakšnimi dokazi.