Slovenija

'Naj povedo, kdo se je skušal vmešati v odločitve'

Ljubljana, 22. 10. 2009 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Premier Pahor je napovedal sestanek s Križaničem glede dela nadzornikov NLB. Vlada bo preverila, ali nadzorniki delajo kvalitetno ali celo v nasprotju z zakonom, je dejal premier.

Premier Borut Pahor je napovedal, da se bo v petek sestal s finančnim ministrom Francem Križaničem, s katerim bosta govorila o delu nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke (NLB). "Vlada bo preverila, ali nadzorni svet opravlja svojo nalogo – ali dela kvalitetno in predano ali celo v nasprotju z zakonom in je odškodninsko odgovoren," pravi Pahor. "Mi se nismo mešali v njihove odločitve. Naj en nadzornik pove, ali in kdo se je skušal vmešati v njegove odločitve."

NLB-5
NLB-5 FOTO: Blaž Garbajs

Dejal je še, da ima nadzorni svet svojo odgovornost, "tako v železnicah kot v banki", in dodal, so bili nadzorniki izbrani skrbno in naj ne bi bili obremenjeni s starimi praksami. "Sedaj morajo pokazati svoje vrline."

O imenovanju nove uprave NLB se je Pahor s Križaničem že pogovarjal. "Izrazil sem razočaranje, da nadzorni svet ni uspel imenovati uprave, da bi lahko polno delala in se ne bi pojavljala nobena vprašanja," je po današnji seji vlade dejal Pahor.

Kot je znano, so nadzorniki NLB v ponedeljek podprli predlog predsednika uprave banke Boža Jašoviča, da se v upravo imenujejo David Benedek, Claude Deroose, Robert Kleindienst in Marko Jazbec, vendar uprave niso imenovali. O pričetku mandata novih članov uprave bo nadzorni svet odločal na naslednji seji, ki bo predvidoma 2. novembra.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jamnik Marjan
23. 10. 2009 12.30
mislim da bi bilo treba nagnati celo to kvazi bando dokler imamo še kaj pameti vglavi če ne jo bo TROJČEK prodal vponedeljek za kako kopanje na hrvaškem
Buena Vita
23. 10. 2009 01.05
BORAT,BORAT,USRO SO GA DO TEMELJA
Buena Vita
23. 10. 2009 01.04
KAJ SE BORAT VSAJA--POSLUŠAJO GA DO PIKICE TILE TIČI KI JIH NASTAVLJA,KRADEJO KOT SRAKE DRUGEGA JIH PA NIHČE NI NAFČIL
jantal@mail386.com
22. 10. 2009 22.45
Če mene vprašate sploh ne vem zakaj imamo nadzorne odbore. Pa saj nikjer nič ne delajo. Poglejte Gorenje, Muro in druge firme. Vse je šlo k vragu nadzorniki pa ostajajo ko da se jih to sploh ne tiče. Pa tud uprave so bistveno prevelike in prevelik strošek za naše firme z tako malo dodane vrednosti. Najprej bi pa blo potrebno nagnat Hribarja in ukint gospodarsko zbornico, ki je kriva za bedo delavcev. Sam jamral so kak je cena della previsoka managerji pa so si izpalačeval astronomske plače za svoje nedelo.
MR.TRLJA
22. 10. 2009 20.22
Valjda je vesolni sloveniji jasno, da delajo obupno, da jih morate nagnati na cesto brez odpravnine in še odgovarjat morajo za izdane zgrešene kredite, ki nimajo dobrega kritja. In to odgovarjati finančno. Nič se bati, da bodo zaradi tega odtekli kakšni dobri pametni možgani v tujino. Teh gnilih, pokvarjenih, lopovskih )ali kavbojskih, mafijskih) možganov si ne želijo v EU, morda v Bangladešu, zato je edino pravilno, da se oboje takoj nažene na cesto, in naj se pripelje morda (Kaj mislite ?) kakšnega strokovnjaka iz Belgije, pa še ceneje nas bo stalo, tako državo kot nas davkoplačevalce. Požrl se bodo, kdo mora komu še kaj dati, pa kolk je kdo kej zafural, zavozil pa je vseeno dobil super Kramar odpravnino, ... no, ali pa nas imate za res tako neumne in mislite, da nič ne vidimo, in nič ne opazimo, .... no prav se bomo delali pa neumne in bom pogledal kar stran od NLB, vsakič ko se bom zapeljal mimo, bom pogledal raje levo v parlament, kjer jim poslanci LDS dajejo potuho in podporo,
MR.TRLJA
22. 10. 2009 20.13
Čakaj kaj? no še enkrat! Predsednik vlade gospod B. Pahor: ali nadzorniki delajo kvalitetno ali celo v nasprotju z zakonom, je dejal premier. A je to oboje dobro? ali ali auuuu
Buena Vita
22. 10. 2009 18.11
PO NAREKU PAHORJA KAJ JE VSE ŽE POVEDAL,DA BO KRAMAR VRNIL MILIJON,DA BO KRAMARJA TOŽIL ,DA BO TO IN ONO,PA NIČ OD TEGA,LE VSO ŽLAHTO JE SPRAVIL NOTER IN KVAZI POLITIKE
odbogaposlan
22. 10. 2009 18.03
po katerem nareku delajo nadzorniki?