Slovenija

Največ sonca na vzhodu, najtopleje v Beli krajini in Posavju

Ljubljana, 10. 10. 2014 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nami je res lep konec tedna. Na zahodu države bo sicer bolj oblačno, več sonca pa bo na vzhodu, a vreme bo vseeno povsod naklonjeno izletom. Tistim, ki imate radi visoke temperature, priporočamo obisk Bele krajine ali Posavja.

Ta konec tedna bo sonce bolj naklonjeno vzhodni polovici države. Na Agenciji RS za okolje (Arso) namreč pravijo, da bo več oblačnosti na zahodu, bo pa povsod prijetno toplo, če ne celo vroče. Čez dan se bo v soboto ogrelo do 24, v vzhodni Sloveniji pa do 26 stopinj Celzija. Naj ob tem dodamo, da se v Beli krajini in Posavju lahko ogreje tudi do 27 stopinj Celzija.

V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, le veter bo oslabel in tudi v vzhodni Sloveniji se bo zjutraj ali dopoldne prehodno nekoliko pooblačilo. V ponedeljek se bo znova okrepil jugozahodni veter, več oblačnosti bo na zahodu, več sonca pa na vzhodu države, pravijo na Arsu.

Letošnja jesen je prinesla res lepo vreme.
Letošnja jesen je prinesla res lepo vreme. FOTO: Thinkstock

Dolgoročna vremenska napoved kaže, da bo prve dni prihodnjega tedna povečini sončno, le na zahodu bo več oblačnosti. Ponekod v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bodo možne padavine. Še vedno bo precej toplo, saj bodo na vzhodu države najvišje temperature tudi nad 25 stopinj Celzija.

Pooblačilo se bo v četrtek in ponekod bo že deževalo. V noči na petek bo največ dežja, v petek čez dan pa bodo padavine slabele in popoldne povečini ponehale. Popoldne se bo lahko delno zjasnilo. Prehodno bo nekoliko hladneje. V soboto bo spet povečini jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan pa bo spet topleje, najvišje temperature bodo malo nad 20 stopinj Celzija.

Več na vreme.24ur.com.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RustemRex
10. 10. 2014 15.45
-8
Bela krajina? Tam kjer vsi govorijo Hrvaško?
zof4
10. 10. 2014 13.33
+1
juhu kmalu bo sneg,menda konec meseca
j0j0
10. 10. 2014 10.56
+3
ka zdaj? bo toplo in sonce al bo sneg in mraz??? misli neverjetni ste portali,kako se razlikujete! na slovenskah novicah piše da po kao po 20 oktobru prišel severni veter in stem tudi sneg?? tukaj pa vse drugače?? mislin in eden in drugi portal sta tako ali tako nateg za folk!! jaz ne verjamem nič več tem našim jako izkušenim meterologon! dokler nebom videl pred oči,vam ne verjamem ala absolutno nič! ker ste enostavno po domače povedano šalabajzeri!!! še moj maček bi znal bolj natančno povedat vreme kak pa vi!
Uporabnik 269
10. 10. 2014 10.23
+13
Ma res ni lepsega kot tole sonce zdaj v oktobru,vse lepo oranzno :).
samanta2
10. 10. 2014 09.54
-1
nekje sem prebrala, da bo sneg?? vi o tem nič ne pišete..