Slovenija

Napake na poti na dopust: neveljavni dokumenti in izbira napačnega prehoda

Ljubljana, 21. 06. 2013 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poletje žal ne pomeni le sonca in morja, pač pa tudi gnečo na cestah. Večjo obremenitev cest lahko pričakujemo že ta konec tedna, saj si bodo številni zaradi praznika privoščili podaljšan konec tedna.

Na prometnem koledarju je sobotno dopoldne obarvano rdeče. Na prometnoinformacijskem centru pričakujejo zelo visoko gostoto prometa. Številni si bodo ob teh visokih temperaturah ta konec tedna privoščili skok na morje. Ob tem je treba upoštevati, da je v torek praznik, kar pomeni, da si bodo številni v ponedeljek vzeli dopust, saj je to idealna priložnost za podaljšan konec tedna. Tako gost promet pristojni pričakujejo tudi v torek popoldan, ko se bodo turisti vračali domov.

Preverite, kje je gneča in ali so vaši dokumenti veljavni

Za poletno sezono gost promet ni nič nenavadnega, policija pa je zato, da bi bilo nevšečnosti in nesreč na naših cestah čim manj, objavila nekaj nasvetov za voznike. Vsem, ki se odpravljajo z avtomobilom proti jugu, svetujejo, naj si za prečkanje meje izberejo manj obremenjene mejne prehode. Največ vozil je v obe smeri navadno na prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja in Sečovlje. Policisti so poudarili tudi, da na mejnih prehodih med turistično sezono pogosto obravnavajo turiste, ki za prestop meje nimajo ustreznih potnih listov oziroma je veljavnost dokumentov potekla. Tako velja pred odhodom v tujino še pravočasno preveriti veljavnost dokumentov.

Mejni prehod Dragonja
Mejni prehod Dragonja FOTO: Aljoša Kravanja

Zastoji pa niso omejeni le na mejne prehode. Pogosto gre po polžje na določenih avtocestnih odsekih, bodisi zaradi prometnih nesreč bodisi zaradi obnovitvenih del. "Voznike opozarjamo, naj bodo strpni," pravijo policisti. Vsem voznikom na srce polagajo, da upoštevajo prometno signalizacijo in hitrostne omejitve, priporočajo pa tudi spremljanje prometnih informacij.

Policisti so posebej poudarili, da so ob zastojih vozniki premalo pozorni na varnostno razdaljo. "Le zadostna varnostna razdalja nam omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje, kadar se voznik, ki vozi pred nami, nenadoma ustavi ali zmanjša hitrost," pravijo na policiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ob?asninekadilec
21. 06. 2013 13.18
+7
Glavne teme na 24 ur: Kreme za sončenje, Kurji tatovi, napake na dopustu, v parlamentu se pa prodaja slovenska srebrnina, pa niti članka o tem!!!!! Sramota kaj se dogaja! Razprodal bodo to Slovenijo, tisto malo kar je še ostalo! Nisem proti prodajam, sem pa proti, da se to dela sedaj, ko niso te družbe niti 30% tistega, kar so bile nekoč. S R A M O T A !!!!