Slovenija

'Napredek v vodenju Sove'

Ljubljana, 20. 03. 2008 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delo in finančno poslovanje Sove je bilo v letu 2007 dobro, je ugotovila komisija. Opazen je tudi napredek v vodenju.

Poročilo o delovanju Sove je komisija označila za dobro.
Poročilo o delovanju Sove je komisija označila za dobro. FOTO:

Komisija DZ za nadzor nad varnostnimi službami je danes sprejela poročilo o delu in finančnem poslovanju Sove v letu 2007 in program dela agencije za letošnje leto. Poročilo je komisija označila za dobro, "opažamo tudi določen napredek v vodenju od nastopa novega direktorja Andreja Rupnika", je po seji povedal predsednik komisije Pavel Gantar.

Niso odkrili nepravilnosti

Pri delu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) "v tistem segmentu, ki je pomemben za nadzor komisije, nismo odkrili takšnih nepravilnosti ali zlorab Sove, ki bi lahko nepooblaščeno posegala v človekove pravice", je še povedal Gantar.

Ganatar: Opažamo napredek v delovanju Sove.
Ganatar: Opažamo napredek v delovanju Sove. FOTO: POP TV

Dogovor Janša - Sanader

Ob obravnavi poročila je sicer opozicijski poslanec Zmago Jelinčič (SNS) predlagal sklep, ki ugotavlja, da komisija v dokumentaciji, ki jo je pregledala, ni odkrila informacij o tem, da bi se premier Janez Janša in hrvaški predsednik vlade Ivo Sanader dogovarjala o insceniranju incidentov v Piranskem zalivu pred parlamentarnim volitvami leta 2004.

Komisija se je odločila, da bo Jelinčičev sklep obravnavala ob obravnavi poročil komisije glede zadeve Rop-Janša. To naj bi se po Gantarjevih besedah zgodilo v sredini aprila.

Na vprašanje, ali je šlo v primeru prisluhov pogovorov med Janšo in Sanadarjem za kršenje človekovih pravic, je Gantar odgovoril, da vsako prestrezanje elektronskih komunikacij predstavlja poseg v človekove pravice. Zato je za prisluh potrebna odredba sodišča, ali pa v primeru spremljanja mednarodnih zvez, odredba direktorja Sove, je pojasnil Gantar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
21. 03. 2008 08.01
niso odkrili nepravilnosti? kako lažejo ! somo poglejte koliko je korupcije,nespoštovanje zakonov,goljufij .... Samo če pogledamo gospodarski kriminal v SI in noben nič nenaredi !?bla bla nakladajo ,nakladajo,lažejo in serjejo klamfe....zakaj pa v SI nimamo sindikata ,da bi se boril za malega človeka,recimo kakor v franciji? kaj mogoče to naša sova nadzoruje?(da to tega nebi prišlo?do prave oblike demokracije)
BananaJoe
20. 03. 2008 19.52
ma kdo jim verjame. za laike, googlajte malo pa boste videli da večina klicev, mailov..., vse se spremlja. seveda ne fizično, softwersko pa ja. italija prednjači po temu, mislim pa da tudi slo ni daleč. težave jim delajo kanali wareza, ki so v enkripciji, LOL! njih lahko dobijo samo z infiltracijo. nemški policiji teži skype, ker je v enkripciji. razvili so software za dešifrirati, vendar ga morajo dotični osebi inštalirati na pc. na kratko o tem. inexslo, lepo si povedal mango država.
inexslo@hotmail.com
20. 03. 2008 17.19
hitr koment plac zablokirat, to so teme zaradi katerih lahko posumimo, da nekaj v tej mango državi ni v redu,, hitro.. chop chop....