Nekateri odpuščajo, poslanci pa zaposlujejo

Poslanci precej dvomljivo ravnajo z denarjem za delo svojih poslanskih skupin. V poslanski skupini SDS je službo dobil sin Boža Predaliča, poslanska skupina Državljanske liste pa za svetovanje plačuje uradniku, ki je zaposlen na finančnem ministrstvu.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Tomaž Štih

Tomaž Štih (Foto: POP TV)

Tomaž Štih je podpornik stranke Državljanska lista (DL). Sodeloval je na njenih predstavitvah in tako ga je na finančnem ministrstvu zaposlil minister Janez Šušteršič. "Pomaga zlasti pri horizontalnem povezovanju z drugimi ministrstvi, pri skupnih reformah in projektih, ki jih moramo speljati, ker zlasti za to v ministrstvu za finance ni bilo dovolj dobrih kadrov," je dejal Šušteršič.

Uradniška služba Štihu prinese 800 evrov neto mesečno. A Štih hkrati opravlja še svetovanje za poslansko skupino DL, ki ga plačuje še 1680 evrov neto mesečno.

Kako je torej mogoče dobivati iz dveh državnih blagajn hkrati? "Gospod Štih je pač tako kot vsi v mojem kabinetu zelo deloven človek in opravi običajno dva delovnika v enem dnevu, tako da tukaj ne vidim nobenih problemov," odgovarja Šušteršič.

Predsednik državnega zbora Gregor Virant se je sicer strinjal z ostrejšim nadzorom, predvsem s strani generalnega sekretariata.

Pri zlorabah poslanskega denarja nihče ne vidi težav, saj praktično vsi kanalizirajo denar za lastne ali strankarske potrebe. In tako vse skupaj postaja nekakšen bankomat, za politične stranke skorajda brez limita. Prav zato ni pričakovati, da se bodo tisti, ki nam odrejajo varčevalne ukrepe, omejili pri tej porabi brez kakšnega posebnega zunanjega pritiska.

Državni zbor

Poslanci precej dvomljivo ravnajo z denarjem za delo svojih poslanskih skupin. (Foto: Blaž Garbajs)

Tako ni težav, če je brez razpisa in brez referenc v poslanski skupini SDS zaposlen sin generalnega sekretarja vlade Boža Predaliča, Gašpr Predalič. Božo Predalič sicer zatrjuje, da nič ne ve o sinovi službi. "Ne vem, vprašajte njega," je dejal Predalič, ki ni točno vedel niti tega, kaj je njegov sin po izobrazbi. "Mislim, da je tehnik," je povedal.

Tega, kaj dela Gašpr Predalič, ni želel komentirati niti prvi med poslanci SDS Jože Tanko. Prvi med poslanci, torej Virant, pa je dejal: "Pri vsaki zaposlitvi gledam predvsem na to, ali je nekdo za delo sposoben, kompetenten, zato konkretnih primerov ne morem komentirati."

Vse od torka ni pojasnil, na podlagi kakšnih referenc so v državni zbor zaposlili sina vidnega predstavnika SDS in po poročanju 24UR to vodi v sklep, da gre še za eno  zaposlitev na podlagi dobrega imena oziroma priimka.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 93
demokracija 22.09.2012 16:36:55
sedaj bodo pa še JU očistili nepodobnega kadra in namestili "svoje vojakce", plan je: okupirati Slovenijo
Več komentarjev