Slovenija

Nekateri v šolo, drugi na počitnice

Ljubljana, 24. 02. 2014 06.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za več kot 81.000 osnovnošolcev in 38.000 dijakov z vzhoda Slovenije so se začele enotedenske zimske šolske počitnice. V času počitnikovanja mladinske organizacije pripravljajo številne, tudi brezplačne dejavnosti. Mnogi pa se bodo odpravili tudi na smučišča.

Na zimske počitnice danes odhajajo učenci in dijaki iz dela jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravja, Pomurja, Savinjske in Spodnjeposavske regije.

V Zvezi prijateljev mladine Maribor so že vse pripravili za ustvarjalno druženje otrok in mladih, prostovoljcev in mentorjev, pa tudi staršev, babic in dedkov. Do petka bodo izdelovali pustne maske, pležuhe in majevske pečate. Naučili se bodo pozdraviti po špansko, tudi plesali bodo in spoznali delček japonske kulture.

Otroci
Otroci FOTO: Thinkstock

Družili se bodo na drsanju, pri igranju košarke, se naučili nekaj elementov ene od brazilskih borilnih veščin, tekmovali v japonskem mečevanju in dirkali s pležuhi na Pohorju. Manjkal ne bo niti sredin izlet v Ljubljano, na katerem bodo, oblečeni v rimske vojake, pred barbari ubranili 2000 let staro Emono. Prvič bodo organizirali tudi tabora za nadarjene otroke na temi logike in kreativnega pisanja.

Kot že vrsto let, si bodo celjski predšolski otroci, osnovnošolci, srednješolci ter študenti počitniški čas lahko krajšali v različnih športnih dejavnostih, ki bodo na voljo v športnih objektih. Lahko bodo brezplačno plavali, drsali, kegljali, igrali badminton, namizni tenis in se okusili v hip-hopu.

Zveza Sonček tudi tokrat organizira zimske počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo in za otroke s posebnimi potrebami. Počitnice bodo v Centru Sonček Vrtiče v Zgornjih Vrtičah in na pohorskem smučišču. Učili se bodo smučarskih tehnik, prostega smučanja in sankanja ter teka na smučeh. Čas bodo preživljali tudi na izletih in na ustvarjalnih delavnicah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ojla1
24. 02. 2014 08.57
+1
Juhu, dopust in otrokove pocitnice,