Slovenija

Nekdanjega direktorja Novolesa obsodili na pogojno kazen

Novo mesto, 30. 10. 2014 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Roka Barbiča, nekdanjega direktorja Novolesa, je sodišče zaradi prodaje počitniških garsonjer obsodilo na pogojno štirimesečno zaporno kazen. Sodba je še nepravnomočna, Barbičev zagovornik pa je že napovedal pritožbo.

Novoles
Novoles FOTO: Radio Krka

Novomeški odvetnik Borut Škerlj je potrdil, da so njegovega klienta Roka Barbiča, nekdanjega direktorja straškega Novolesa, zaradi prodaje sedmih Novolesovih počitniških garsonjer v Bohinjski Bistrici obsodili na pogojno kazen štiri mesece zapora s preizkusno dobo enega leta. Kazen še ni pravnomočna in na njeno obrazložitev še čakajo, je dodal.

Barbič, ki je predsednik uprave Novolesa postal leta 2008, se je v postopku znašel, ker je v času potapljanja tega straškega lesno-predelovalnega podjetja navedene garsonjere prodal brez soglasja sveta delavcev. Obtožni predlog mu je očital kršitev pravic do sodelovanja pri upravljanju in kršitev sindikalnih pravic, je pojasnil Barbičev zagovornik.

Škerlj je pristavil, da se je Barbič za navedeno prodajo odločil na zahtevo nadzornega sveta, izbirati pa je moral med tremi neugodnimi možnostmi. Odločil se je za rešitev, ki bi za vse vpletene povzročila najmanj škode. Če omenjenih garsonjer ne bi prodal, pa bi oškodoval Novolesove delavce, je dejal Škerlj.

Po njegovem mnenju je Barbič nedolžen. Sodnica, ki je odločala v navedenem primeru, pa z navedenim področjem ni najbolje seznanjena, je še menil Škerlj.

Barbič je zdaj sicer predsednik uprave sevniškega Stillesa.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bruhalnica24
31. 10. 2014 17.10
Le kaj morš naredit. kot politični lopof, da te zares zaprejo, mi pa ni jasno...Kraja ni dovolj...
M_teorija
30. 10. 2014 18.35
-1
No vsaj ni podarjal počitniških hiš sebi in svojim kolegom na lepe oči, kot se je to dogajalo v marsikateri firmi!?
.jest
30. 10. 2014 20.18
+1
Me prav zanima kdo so bili kupci teh objektov, ki so bili last sindikata ali pa delavcev in koliko par tisoč evrov je bila cena? Sodniki so pa začeli na veliko dosojati pogojne kazni namesto zapornih. S takimi kaznimi dajejo kršiteljem zakona skoraj spodbudo, da nadaljujejo s svojim početjem.
Krta?a 21
30. 10. 2014 16.23
+2
a zato gre stillesu vedno bolje? Hehehe
hondica
30. 10. 2014 14.11
+3
Če bo šel sedet ali ne je odvisno samo od tega kaj in s kom je bil v levi mafijski piramidi.